Instagram : @peejburhan

makan-makan..macam takdo cerita lain.

nasib la kan. cerita ada. macam2 gambar ada. queue je tu.
tapi kan. aku rasa dah sebulan kot acc blogger aku ada prob.
tang nak upload pic tu. selalu boleh upload banyak2 sekali. then terus add je kat blog.
ni tak. kena buat satu2.
upload satu. tungguuu. pastu add. pastu buat lagi.
buatnya aku rasa nak share banyak gambar. mmg jenuh ok.
mungkin kena minum nescafe banyak2 baru energetic kot. ;p

so aku share cerita yang gambar ade satu dua je.
pastu kasi gabung. :)
ok bukan share cerita la.
share gambar aje. ;p

aku tgh dok sembang2 ngan mama. sekali mama cerita dia makan rojak.
aaaaaaaaaaa. teringin rojak. dah lama teringin.
tapi tak tau nak carik kat mana area ni.
so terus rasa mau beli la kan.
pujuk papa beli papa taknak layan. suruh aku drive sendiri. pfffttt.

alang2 mama nak pergi tgk pokok kat nursery. boleh singgah beli sekali kan.
oh tu aku cerita lain kali. tu yang gambar banyak tu. malas nak upload.
anyway, aku pergi time tu takda kereta.
ada kereta papa. which aku rasa besar. so aku x berani n mmg tak pernah drive.
satu lagi kancil. pun scary sbb manual. dah lama sangat tak bawak manual. gulp.
tp nak buat mcm mana kan. nak bergerak.

memula bawak suspense aje.
mama siap kecoh2 kata. manual la best. bla bla. whatever. i nervous ni tau.
memula mmg kelakar la. macam tak biasa aje. terhenjut2. haha.
tapi lepas tu ok je la kan. maybe sebelum lesen aku full. mmg aku bawak manual.
so mmg dah biasa. so tak hilang la ilmu tu.
sebab ada kawan aku yang lepas dpt lesen tak pernah sentuh manual.
so mmg dah lupa n tak reti langsung.
kira ok la kan. tp kalau sekarang ni di beri pilihan.
aku mmg suka auto la. senanggggggggggggggg.

haha. aku ni suka menceceh panjang la.
padahal nak cerita lain.
teringin rojak.
sambil tu tanya la mama nak apa2 ke?
dia kata dia nak jugak rojak. n belikan papa mee rebus.
alang2 belikan sekali cendol. sebab fav papa tu.
sekali pergi dia kata rojak dah abis. oh sedih. ngidamsssssss.
ceh memanjang ngidam. mcm la mengandung kan. ckp je la kuat makan kan.

so order je semua mee rebus.
ok gak kan.
sebab few days earlier aku tgk ulangan JJCM.
kan tido lambat. so kul 3.30am mmg akan ada rancangan tu.
nak pengsan tgk ok.
time tu dia tunjuk mee udang banjir ke apa. wahhhhhhhhhh
i want. so mee rebus pun jadi la kan.

:: mee rebus n cendol ::

dulu aku tak suka dua2 ni.
papa suka sangat. so masa kecik2 tak faham ape la yang best sangat.
macam cendol. aku x faham kenapa org suka cendol. lebih baik order abc. mcm tu la. 
tapiiiiiiiiiii. dah besar ni. semua aku rasa best. baru tekak boleh terima kot.
banyak la benda yang aku tak suka dulu. semua dah suka sekarang. hampeh ok.

ok ni lain pulak. few weeks back kot.
aku n noy lapar.
so singgah makan kat wau penyu solaris.
nasib tak tutup lagi. time tu kul 11 kot.
dia kata kitchen bukak lg. so bagus.
sebab lapar terlampau. takmo order laksam.
order la nasi dagang.


satay tu bukan dlm package tu noy bg.
sebab dia x makan satay. bagus. aku sukaaaa.
pendapat aku. tak best nasi dagang dia.
lagi sedap nasi dagang mak jonet n nasi dagang kat kg baru. kedai kak som tu.
sebab aku tak tau apa. macam ada something yang manis. so mcm terkulat2 sikit makan.
aku kan suka pedas. :)
n nasi dagang mmg ada telur rebus yea?
first time makan macam ni.


nasi goreng kampung.
noy punya.
aku tak rasa.
tapi noy kata sedap sangat.
pedas meletop semua.
ok if pergi lagi. akan try rasa.

ok tu je.
mmg kemalasan nak cakap banyak.
ye la tu kan. padahal panjang lebar membebel tadi. ;p
ok byeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

7 Comments:

NenekPenne said... [Reply to Comments]

ha ah...memang ada telur rebus tapi selalunya dipotong dua...

vagg© said... [Reply to Comments]

sate tu ntah nape aku nmpak cam tongkeng ayam yg dicucuk kat lidi sate hahaha

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

xpnh jugk mkn nasi dagang ada tlur rebus...

manis2 x best la...pnh tau bli nasi dagang dia gaul nasi tu ngn gula...
huhuhu....

Ciklinn said... [Reply to Comments]

huarghhh meroyan aku tgok mee rebus tu peej oii... ado cendol lak tu.. adehh.. udahlah lapo ptg2 nan sejuk ni kan... huhuhuhu

Hazrey said... [Reply to Comments]

aku tak suka masuk blog kau, aku tak suka masuk blog kau, sebab buat aku laparrrrrrrr... dan mak aku cakap aku dah macam cina gemuk. halilintar membelah bumi ok. tapi shedapnyaaaaaaaaaa... bila nak belanja aku makan? tetiba yek.. haha

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Noy tak suka satay dari kecik2 lagi..
he he he

nur aishah said... [Reply to Comments]

knape la aku baca entry mknan ni memalam..uwaaa lapar la plak..aku sanggup baca expose mistik lg tau dr entry mknan time2 mlm camni..ehh pagi kot.dh kol 3 kot..uikk tetibe 123456(english)..huhu emily rose..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...