Instagram : @peejburhan

ketek ketek ketek. type type type.

aku tadi tengah membalas komen2 orang.
then suddenly aku tersedar.
yang aku boleh type without tgk keyboard.
tengok screen aje. tengok apa yang aku tengah type.
wah kagums.
ceh poyo je kan. padahal orang lagi terel semua.

well. sebab2 aku kagum. sebab sambil2 type tu jugak.
aku teringat kenangan beberapa tahun lepas.
time tu aku tak blog lagi.
tapi macam main friendster aje. ke myspace ah? lupa la.

time tu ada kawan mama dtg.
anak2 dia tgh guna pc.
then aunty tu tak puas hati sebab anak dia. menaip pakai 2 jari aje.
dua2 jari tunjuk. sambil tgk keyboard.

aunty : ish apa ni type macam tu. pakai semua jari la. u kena ingat mana huruf2 tu.
mama : kita dulu ada kelas typist. memang dia ajar semua.
aunty : kan. sekarang takda yea nan?
mama : takda kot. tapi kalau belajar secretary tu ada la kot. kau pun type dua jari kan? *tanya kat aku*
me : takkkkkkk. mana ada. *wah garang.haha*
mama : oh kau boleh type pakai semua jari?
me : tak la. *sambil tgk2 jari aku n agak2* pija pakai empat jari la *sambil tunjuk 2-2 jari tunjuk n jari hantu aku*

terus kena gelak ok.
sebabnya aku ye-ye berkeras konon aku bukan pakai dua jari je.
sekali rupanya 4 jari aje. ceh. mmg hampeh.

anyway. maybe banyak sangat mengadap komputer.
so sedar tak sedar. mau tau2 je nak tekan apa without tgk keyboard kan. *insert muka eksyen* haha
tapi kan. satu yang aku perasan la.
memang bengong sangat ok.
contoh la. aku kan dah tau nak tekan apa semua.
tapi aku tetap kena ada lampu. walau samar2.
once ada orang tutup je lampu. tiba2 aku rasa aku takleh nak menaip.
macam tah apa2 ok.
tiba2 aku rasa aku kena pandang keyboard. nak tau huruf2 tu kat mana.
amat budoh ok.

hhaha. korang ada tak masalah macam ni?
n korang rasa tak improvement korang?
dpd ala2 terkial2 nak menaip. tiba2 macam laju aje.
lepas ni boleh mintak kerja taip surat wah.
wah macam bagus.

ok tu je. selamat malam.
malam la sangat. bukan dah pagi ke? ;p

12 Comments:

Che Sue said... [Reply to Comments]

aku taip guna sume jari (mg blaja dulu since skolah vokay until itm) tapi bila kena taip ngn certain jari semata, terus blur mcm lupa kt mana hurup2 tu..terus terkial2 gagap! walhal kalo letak spoloh jari tutup mata, dh tau a-z kt mana.. contoh pkai ipod touch ni gna jari antu semata, mcm ayam patuk2 ni hah cr hurup..

mg kan bila dh biasa ngn jari tu taip dh tau hurup2 kt mna.. mcm ada mata d ujung jari :-)

CidaZam said... [Reply to Comments]

eh... tak pernah terpikir plak...sbb sekarang pun semua menaipkan? ok nak check out i used berapa jari dan jari yang mana tuk menaip... bila pja buat entry ni baru terhegeh2 nak tengok jari mana gune tuk menaip... :P

CidaZam said... [Reply to Comments]

eh... tak pernah terpikir plak...sbb sekarang pun semua menaipkan? ok nak check out i used berapa jari dan jari yang mana tuk menaip... bila pja buat entry ni baru terhegeh2 nak tengok jari mana gune tuk menaip... :P

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mmg improved, sbb kite dr dlu suka taip crite. tp simpan utk bacaan sendiri.. haha. may b sebab hari2 taip crite dr sekolah lg, dah biasa taip keyboard laju2 xtgk.

tp kalau ingt balik first time beli handphone, lg la terkial2 nk taip kat keypad. ms tu tgk my cous taip laju gile keypad hp. mcm... wahhh kagum!! (tp tgk skang!! HAHAHA) *insert jugak muka eksyen* :PP

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

huhu.aku paham sgt mslh ko.bila taip laju2 tak tgk rasa terer, tp bila gelap je mulalah terkial-kial. mcm ilang ingatan pun ada.

tp mmgla, makin kerap menaip makin laju je. cuma aku ada problem kl dah lama guna keyboard pc, sekali tuko kat laptop jd slow pulak. sebab asyik salah tekan sebab rasa keyboard laptop kecik je. hehe

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

yeeeeeeeee. lepastu kalau balik kampung je mesti adik adik sedara kagum smue duk kata aku type laju. laju tak laju cube try kau chatting dr zaman sekolah sampai ke tua bangka nih, mau nye takkan?

tp aku tak nak belajar taiping, nanti stakat jadik sexeteri pat klcc je. ooo lallalallla

an15 said... [Reply to Comments]

u makes me realize yang i type pakai 4 jari je hahhahahha..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

memulas dl pki dua jari je, sekang ni n make it specific pas baca entri ni br sedar "eh! aku pon pki 4 jarilah.." haha!ok pasni mari guna jari kaki plak ..haha!

peej said... [Reply to Comments]

che sue - haha. if betul2 ada mata kat hujung jari mesti scary kan.

cida zam - ye sila check.

wani - kan. maknanya bagus jugak la asyik mengadap pc kan. kira sedar tak sedar ada improvement.

sharpshouter - a ah. tak terpikir part tu. rasanya sebab tu aku kalau dah pakai satu pc tu. aku selesa yang tu aje. so if aku x dapat pc tu. tak hengen nak bukak blog ke apa.

lilred - kan. tapi kadang2 tetaplah typo kan. ;p bukan klcc la. twin tower a. sebut biar betul.

an15 - ye cuba lagi. kena rajin. nanti tiba2 semua jari guna. :)

buyui - bahaya ok jari kaki. confirm typo sepah2. sebab tak muat. jari kaki aku la kan. sebab tombam sangat. haha.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ohh jari kaki tgn kita pon senasib, jgn kata pki kaki, pki tgn pon typo melata salah.. :P

sweethOneY said... [Reply to Comments]

ehhh! aku ingat aku sorang je gitu. yg taip2 dah laju xyah pandang keyboard tp bila tutup lampu je kdg2 terkebil2. padahal masa bukak lampu elok jee..

shuweet said... [Reply to Comments]

it took me 2 years to complete typing course..chewaahh..dah aku blajor secretary kat itm dulu harus la kene blajor typing kan...tapi memula azab beb..kene ingat hari ape yang harus di letakkan atas hurus ape..now, expert dah..hehehehe...100wpm dah..hehehe...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...