Instagram : @peejburhan

Ketagihan terlampau


Wah tajuk tak agak2.
Org ketagihan benda2 lain. Aku apa lagi. Haruslah berunsur makanan jugak kan.
Hampeh.

Lately aku adalah ketagihan fried assam laksa ni.
Aku try makan few months back.
Sebab kat menu x abis2 tulis must try, must try. Aku pun terus, 'ok let's try' ;p

Memula makan x tau nak kata sedap ke x. Best tp pelik.
Mcm ish peliknya. Laksa tp xde kuah.
Tah apa-apa tah. Dah laksa tu buat la cara laksa kan. Ni nak tukar2 identiti pulak.
Wah matiklah emosi ngan laksa kan.

Then baru2 ni. Aku gila laksa. Asyik order assam laksa aje.
Pastu try thai lemak laksa pulak. Tu ngeri tahap dewa. Sbb rasa mcm makan laksa ngan masak lemak. Erk.
Dah rasa2 bosan. Aku order la balik fried assam laksa ni.

Wallawey. Sedap melampau.
Maka ketagihan melampau. Ada la setiap hari mau makan ini. 5 hari straight ok.
Naik segan lak. Org tu bg menu.
Aku dah xyah tgk. Sebab dah set dlm otak mau makan ini. Haha

Tak tau nak cakap macam mana.
Rasa mcm char kuey teow pun ada.
Tp kadang2 kuah dia rasa mcm assam laksa.
Sumpah terbaik la.

Tapi malangnya. Aku xleh nak promote korang makan ni kat mana ke apa.
Sebab dia bukan kedai/gerai makan kat luar.
Dia adalah kat private place.
Muahahaha.

Entry xde motip.
Saje je nak bg korang terliur tak berkesudahan.
Sedappppppppppp.
Ok tu je bye.
Sent via BlackBerry from Maxis

6 Comments:

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

ceh, bg terliur tp tak bleh pegi try kat mana2.ko keji peej, kejiiii. hahaha. aku tgk mcm pelik je laksa sebegitu rupa,adelah teringin.wowowo

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Owh.. aku tak pernah cube.. Penah la mase raye cousin aku msk tp takut nk try... Tp bile ko citer sedap sampai 5 days straight makan tu.. mcm besh plakkan! Tp syg.. Ko kijam sebab merahsiakn lokasinya itu.. isk isk isk..

Nad.is.me. said... [Reply to Comments]

Aku nak makan sekarang. MAKANNNN. LAPARRRR. I IS HUNGREYYYYYY.

Haha.

Zullism said... [Reply to Comments]

mak sy slalu buat laksa goreng time kecik2

cik enon lalalaa said... [Reply to Comments]

hye sis peej!

hehe..im ur follower..never miss to read ur blog..
tapi kan nak bagitahu nie..tiba2 semalam mimpi jumpa u..kita lepak makan together..bangun tidur je terus fikir kenapa mimpi u..mybe sebab teringin nak see u face to face kot..hopefully 1 day kita betol2 jumpa..hehe

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

BRU lpas mkn asam laksa kt paparich ptg td..
ngeh..ngeh..ngeh..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...