Instagram : @peejburhan

its haunting me :(

ok campur2 cerita.
memula nak cerita satu ni.
aku nak cerita tapi asyik la terlupa.
korang ada tak baca expose mistik : gangguan belajar tu? by akiss ferrero tu.
kalau belum baca sila baca ok.
entah kenapa aku rasa tu one of the scariest la yang orang2 hantar.
ok ada few lagi. tapi aku dah lupa.
yang ni aku ingat sebab memberi kesan mendalam.

aku buat auto publish tu about a month ago kot.
aku dulu if orang hantar je memang aku terus baca.
tapi pernah sekali dua. aku sorang2. tuhan je la tau takut macam mana kan.
tiba2 nak pergi dapur pun takut. bongok.
so sekarang. aku akan baca bila aku nak publish. sambil bg respond kat entry tu kan.

aku memang laltely selalu sorang2. aku ni takda la penakut mana. ok aje.
tp yang aku perasan. lately aku mmg takkan tgk la cerita hantu ke apa.
tah macam scary aje.
so malam tu aku baca la n buat auto publish untuk 2 minggu lagi. siap2 susun takut lupa.
pastu aku rasa takut semacam ok. cibai.
tapi malas nak pikir. biarkan je la kan.

tido dalam kul 4am mcm tu.
sekali aku mimpi ngeri gila ok.
aku tak ingat sangat la mimpi tu.
tapi macam2 cik hants la ada. salah satu scene (wah scene?) noy suka buat benda2 pelik.
ada satu tu aku pergi dapur. tak bukak lampu.
tah apa2. tak bukak lampu. tp ye la kan. mcm drama hantu selalu kan. haha.
tiba2 ada bunyi budak gelak2. aku carik nampak noy duduk celah bucu.
muka fucking scary. dia ikat dua rambut dia. ponytail kiri kanan.
mata besar mcm org korea/jepun tu. siap macam pakai dolly contact lens ok. melampau.
pastu macam budak kecik bercakap.
aku tanya2 kenapa. pastu dia gelak. dia cakap main2.
bangang main2 macam tu. tak sesuai.

then scene lain lak yang aku ingat. aku dok kat sofa ngan dia. aku pandang luar kat sliding door.
aku nampak ada cik ponts berdiri. aku macam cuak. gila.
bila aku try bg tau noy. tiba2 sliding door tu penuh darah (haha drama gila)
bila aku pandang noy. muka noy jadi lain macam yang aku nampak kat dapur tu.
pastu macam orang baru nak kena rasuk tu.
aku dah kata. jgn la main2. sekali rupanya betul2.
aku dah macam jerit2 mintak tolong2.

lepas tu terus aku terjaga.
masa terjaga tu takut melampau ok. aku berpeluh2.
bulu tengkok meremang semua. it felt so real.
terlalu takut sampai aku tak berani nak bergerak.
sebab aku rasa macam ada something belakang aku. cibaiiiiii.
nasib takda apa2 lepas tu la kan. yang pasti memang takut. tsk.

tu takpaaaaaaaaaaaaa.
then tadi ni.
aku layan tweet je.
then tengok la tweet @karrotgold ngan PM.
lawak @karrotgold ni. aku kenal masa dulu2. sbb dia kawan noy.
macam2 dia merepek kat tweet tu kat PM.
sekali aku tgk dia tweet ni siap ngan tweetpic.


scary nak mampos kan.
dia tweet ngan PM. tiba2 ada tweet dpd altantuya ni.
dah la gambar dia macam tu. ish takut gila.
pastu aku ReTweet la. cakap, 'sumpah scary'.


sekaliiiiiiiiiiiiii.
tengah aku syok2 baca n reply tweet orang.
aku nampak muka altantuya ni keluar kat timeline aku.
dia reply kat aku tulis , " i will hunt u' & 'looking for me?'
meremang ok bulu roma time tu.
sebab avatar dia muka scary nak mampos.
dah la time tu nak maghrib. n im home alone. great ah?


memula aku tengok. sesiapa yang tweet ada nama PM. dia akan muncul.
ni tiba2 aku tak sebut tau. n aku tak @mention nama dia pun.
tapi dia akan RT semua yang aku sebut nama dia. kau takut ke tak. takut la kan.
macam never ending ok.
lagi aku pelik. macam mana dia boleh baca tweet aku sedangkan aku private kan.
aku rasa maybe yang reply2 aku tu tak private kot.

serious scary je rasa.
sebab she keep popping in my timeline.
nasib @yonna bg tau aku boleh block.
ooo acik baru tau. mana tau kan. sebab aku mana pernah block2 orang ni. ;p
baru la rasa aman. bersih je timeline aku. :D

tapi ramai lak tanya2 pasal dia ni. . aku pun letih nak menjawab satu2
aku kata nanti aku buat entry.
sekali tgk. bila block memang hilang yea semua. macam mana nak print screen kan.
rupanya bila search keluar semua la.
loh patut la dia boleh tau if ada orang sebut2 nama dia. psycho.

kau tgk la tu. dia menggila haunting semua orang. cibai.



ok i know. ni bukan dia.
memang ada manusia yang takda kerja buat acc ni. pastu kacau2 orang. gila.
tapi bila kau sorang2. time maghrib. kau nampak muka dia keluar bertalu2 kat timeline kau. takut ok.
even ada few people aku RT. nampak muka dia keluar. tau takut.
semua pakat block.
so jangan kata orang menggedik ke apa. 
sebab cuba kalau korang kena?


































































p/s : gila fear factor aku nak masukkan gambar ni ok. sumpah aku takut. takmo pandang. ni aku type p/s ni kat edit html. sebab tak sanggup tgk muka dia. uwaaaaaaaaaaaaaaaaa. ok nak makan untuk melegakan hati. eh apa kena mengena? lantak.

17 Comments:

Bulan Bintang said... [Reply to Comments]

hahaha aku dah agak ko mesti nak letak muka besar dia kannn. cepat2x aku scroll kasi bawah laju2x. scary ok!! aku dah arr sensorang niiii.. eeeeee

afiq said... [Reply to Comments]

sumpah darah aku berderau ok. malam ni nak tido pelok roommate. wahhahahaa

kupaslaroren said... [Reply to Comments]

Masyaallah terkejot aku tengok pic besar gedabak..dah le muka pucat..

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

wuuu... takuit.tp mmg tgk muka dia ada seram2 sikit huhu.

KaYraKamaL said... [Reply to Comments]

terkezut i ok ble scroll bwh....

KaYraKamaL said... [Reply to Comments]

terkezut i ok ble scroll bwh....

Misterious Yuyu said... [Reply to Comments]

scawienye..:| amponn sy scroll lelajuk entry neh..seramss~ esok lah baca :p

+ aisyah + said... [Reply to Comments]

PEEJ!!! tkejut tau tiba2 scroll down ada gmbr dia!! meremang bulu roma. perlu ke letak besar2 cmtu??huhu~

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

omg peeja.....KAU GILA KE HAPA???? aku terus scroll lelaju ok. n now am freaking scary shit! eh gambar die ni mcm ade badi ye? aku perasan kalau keluar pat paper pon aku tak leh nak tgk. dah nak keluar dr belog kau. scary!

cik1356 said... [Reply to Comments]

ciissssssssss!terkujat aku tau..x sgka ada IC photo kat bwh ni. mesti gambo pasport dia kan? scary!

vagg© said... [Reply to Comments]

mcm giloooo huhuh. pas scroll. nmpak plak kat link ANDA MUNGKIN MEMINATI nih entry ko tajuk LONG HAIR. muka ko rambut pjg pakai baju itam. sgt gileeeeee. nyesal aku baca

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

hahaha...gile ok mimpi ko... sebijik cam drama melayu + drama korea... ponti + noy bersuara kecik... but.. why noy??? uish... scary la gambar altantuya tuh... mmg haunting gilo... takuit!

SJ said... [Reply to Comments]

wahhh! tiba2 gambar dia besar gila keluar kat screen, terkejut OK!

Anggunnya Mobile Accessories

akiss ferrero. said... [Reply to Comments]

ok mimpi tu ngeri gilaaaak , Noy ngeri, cik pons ngeriiii

knp entri ni begitu mengewikaaaaan

tercekik cekodok sarapan pagi. *nmpk sgt baca pagi2*

ceera said... [Reply to Comments]

jahat ok ko..
dah takut nak takutkan orang lain plak.. coi

aku baca masa tengah malam, uwaaaaaaaaaa

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ee...sumpah meremang la!!nak2 tang gambar dia yg last tu..ape ni???uwaaa...

*nk jdkan citer tetb lappy ni wt nk hang lak bile nk scroll ke bawah...pfffttttt

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

woittt peejaaa! baik hati ko letak gambar minah tu kat bawah besar2! nasib baik tak lemah jantung! hahahah gulp.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...