Instagram : @peejburhan

Hoih..mahalnyaa!

Tadi groceries shopping ngan noy.
Mmg ada list. Pastu noy suruh aku tulis tambah something.
Sampai sini. Check2 xde list tu.
Haha tertinggal. Aku lupa nak masukkan blk dlm handbag noy. ;p

So tau2 la. Dah sampai tu. Terus rambang mata.
Dan-dan la semua benda kau nak. Pfftt.
Galok beli macam2.
punch2. Totallllllll....pitams.
Skrg ni brg mahai nak mampuih kan.
Zaman kecik2 mana pikir.
Tau apa nak campak je dlm trolley.
Pastu papa n mama bayar. Heheh.
Sekarang rasakan. Mari stress.

Ok mari main teka-teki.
Rasanya berapa total semua ni?

Sent via BlackBerry from Maxis

24 Comments:

Nurul Kahar said... [Reply to Comments]

RM370 kan?

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

300 ratus lebih.

aku dr zaman bujang sampai skrg kalo beli brg2 groceries mesti pegang hp smbl kira total guna calculator supaya x over limit. x kisah la org nak pdg hina konon2 aku xde duit ke ape janji selamat. ;p

anne; said... [Reply to Comments]

ermm 400+?

F A R Y N said... [Reply to Comments]

300 lebih!
muahahahahaa

kakakdegil said... [Reply to Comments]

RM370
Hihihi..

Mahalnyaa.. berapa troli tu peeja?
Barang sekarang mahal kan?
G kedai runcit pun.. kene standby rm20
Dulu dulu.. 5 hinggit pun dah cukup dah :(

K~UN said... [Reply to Comments]

dua ratus plus2!

UnaChenta said... [Reply to Comments]

Salam Peej..:)

agak2 dalam Rm600??..haha

Tijah said... [Reply to Comments]

500?

nurul said... [Reply to Comments]

sis, saya tgk noy macam kawan saadatul saadah cite chinta kt tv3 tu.hehe

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

RM 250/= at least..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

berdasarkan pengalaman yg ada..rega brg cmtu maybe dalam 300 lebih kot...

~mangsa kena bayar sendr dl suka suki campak2 je brg ke troli sbb parents jugak bayar~

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku teka rm 350.. main redah je sbb bukan taw pun ko beli apa dlm plastik tu :P

tp klo kitorang shopping groceries.. biasanya around gitu. pengsann

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

dalam 150 camtuh?

aku slalu gak bajet beli barang mcm sikit je tp time bayar mmg terjegil biji mata.kl time aku bw duit ala kadar, mmg aku buat kira2 dlm hp dulu sebelum bratur kat kaunter sebab takut tak cukup langsung.haha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

500++ kan?? kaan?? kann?? peej kan? :p

Lya Colours said... [Reply to Comments]

350 kot

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

YELAH PEEJA... BARANG SKANG ADEH... TERJELIR LIDAH NK MEMBAYAR! MELAMPAU SUNGGUH! AGAK2 AKU ADE DLM 300++..

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

let me guess...RM400++

peej said... [Reply to Comments]

aaaaa. tak adil. orang yang follow twitter harus la tau jawapan kan. dah terang2 aku tweet. bengong. yang aku pun, dah bg jawapan lagi mau buat teka teki. hehehe.

jawapan adalah RM370. terlampau kan. selalu shopping ngan noy max rm300 aje. ni terlajak. tu yang terkejut tu. heheh.

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

erm...rm300++??betul kan? betul kan?

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

mmg peej skrg barang mahal..betul masa kecik2 dulu kita tak tau, main amik jer..skrg ha kau bila anak nak itu ini bising..he he he

miMiE aZiMaSK ^V^ said... [Reply to Comments]

hihihihihi lebih rm70 je peej...

Sya said... [Reply to Comments]

alaa...xsempt nak teka la peejaa..!! biasa kalau sya shopping penuh troli tu 400-450.. tp baru ni rm511!! hoho...terbeliak mata laki aku...tu br dok dua org..esok baby kua lagiii laa...

nasaoji said... [Reply to Comments]

hahaha..biasala..aku beli barang umah hok wajib pun, kalu tak lebih 2rat, tak sah..memang fengsang...anak tak duk skali lagi ni, klu duk skali..ngeri pk2.. ;)

GasNurul said... [Reply to Comments]

PEEJ : SEBAB TU I TAU JAWAPAN! HEHE... FOLLOWER TWITTER SETIA YOU LAH KATAKAN!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...