Instagram : @peejburhan

hoih keciknyaaa..

akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaa. baru reti nak update kan.
aku memang. kalau aku xde depan pc yang aku biasa.
pandang internet pun tak kuasa.
kecuali dpd blackberry je la. tu pun limited.
aku tak puas nak guna bb ke apa.
so bila dah malas tu. twitter aku pun ala2 sepi je berapa hari ni.
ok harapnya lepas ni kembali rajin ye.
banyak kerja nak buat ni. queue panjang.

last saturday aku n noy ke jj au2.
sebab aku ada nak jumpa someone.
ingat pergi sorang aje.
tapi noy kata nak ikut. so ok la kan.
aku suka aje. sebab kalau sorang2 ni. aku rasa macam beruks. x suke. ;p

sampai je tanya org tu kat mana.
dia baru gerak. takpa so makan dulu.
so kami try makan kat lerk thai.
baru bukak gak kat jj tu.
sebab tak silap dulu ada someone comment kat blog aku kata lerk thai best.
so mari try.


takda orang pun kat kedai dia. pelik.
kosong aje.
maybe sebab time tu petang kot. so sapa lak nak makan kan.
kita orang tak makan lagi seharian.
so harus nak makan best2. ;p

lalu order2 la.
quite mahal la aku rasa.
dia memang ada la size small n large. eh large ke?
tapi smaill pun harga rm10-rm18.
harus la semua order small aje. kata dua orang aje kan :D

tiba2 noy rajin2 snap.
ok aku mmg suruh snap.
tapi dia main candid2 aje.
aku belum ready dia mmg dah snap2.
tepek je la kan. ;p


maafkan la rambut yang serupa akar kayu tu yea.
nak ikat takleh sebab time tu lembab2 lagi.
nak curl kan elok2 maleh kemain.
so merasa la feeling akar kayu ye.

:: kedai kosong. heheh ::


kenapa muka noy macam tu?
sebab salah satu menu adalah tomyam seafood clear soup. RM10.
order satu je la kan. small.
adalah amat terkejut sebab dia memang betul2 small ok.
ada la mangkuk tu besar mug aje ok. pitam.


kecik ok.
kau pergi kedai tomyam mesti la nak feeling makan tomyam kan.
last2 noy tak kasi aku sentuh sup ni. dia kata dia punya.
ye la. sorang makan boleh la.
so aku order la lain aku punya sendiri.


:: kerabu mangga. super stone. aku bukan la gila kerabu mangga sangat. tapi ni super sedap. siap ratah2 lagi. sukaa ::

:: ni pulak. grilled chicken in hot plate ke apa. pun sedap. me loikeee ::


oh ini la tomyam yang aku order.
aku tk pilih dpd menu pun.
aku kata nak tomyam oren. takmo santan. tapi pedas.
haaa amik dpt macam ni.
tersedak ok. cili kering dia bagi.
tapi macam ada sedikit manis. so potong.
so if korang pergi order yang macam tomyam clear soup tu. yang tu sedap. masam2

elok abis makan ahkak tu sampai.
so jumpa2. sembang benda sepetutnya kejap aje.
cerita lain yang banyak. hohoh susah nak stop.
takpa nanti ada rezeki jumpa lagi. dan ajak lagi orang2 lain.

ok tu aje. rajin cheq update lain noh.
buhbye.
haha aku mmg ada penyakit tiba2 je dah penutup. potong stim kan.

6 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aah la peej..tetb dh abes...mcm x puas lak...perlu ke baca balik 2 kali entri u ni :P

PertMuffin said... [Reply to Comments]

err...saye kot yang bagi komentar pasal lerk thai arituh...
ya betul, saiz small adalah sangat kecik tahap kole air anak aku jer.

last week pergi lagi lerk thai.. nih aku promote makanan lain plak kat kamu peej, silalah..

http://pertmuffin.blogspot.com/2010/11/pasport-dah-siap.html

(p/s: eh, kena bayau tak kalo letak link sendiri kat sini? *blushing* )

Sya said... [Reply to Comments]

isk...da telan2 air liur ni..dah la lapar ni...

nampak cam minyak tebal gler kt tomyam noy tu..

Tijah said... [Reply to Comments]

aku rasa cam kenalllll je ahkak yg ko jumpa tu. dia kecit2 eh?

nur aishah said... [Reply to Comments]

lerk thai kat jj au tu mmg mcm xde org je slalu. kitorg pun kadang2 nak try gak tp bile tgk mcm takde org terus x jadi.hehehe

peej said... [Reply to Comments]

buyui - mmg masalah tang ending la.

pertmuffin - gilakah tiba2 letak link pun nak kenakan tol. tp kalau tiba2 org nak meniaga kat kotak komen nyampah la kot. haha.

sya - dok aih. sedap aje. sbb bentuk mangkuk tu kot. tu yg nampak mcm minyak.

tijah - ala2. nak main teka teki pulak. kau dah tau kan. kau tu bilanya nak jumpa. eksyen bebenor.

aishah - kan. tp not bad la makanan dia. sedap. tp mcm a bit pricey la. tp puas hati. erghh. komen2 ni tiba2 aku terasa lapar n teringat2 lak makanan dia.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...