Instagram : @peejburhan

expose mistik - tenggek

Salam peej.
I ade bnyk cerita hantu2 ni. Tapi tak banyak la kejadiaan yg I alami, cume sekali I penah ditarik oleh hantu galah.
Tapi mse tu rase cm mimpi xmimpi gitu. Huhu. Tak pe tuh cite lame tu.
Ni cerita baru kejadian dekat sekolah menengah area rumah mak i.
Adek I bekas student sane, tapi Alhamdulillah. Waktu time die sekolah kejaadian2 cmtuh tak penah jadi. Cuma tahun ni kerap sgt terjadi. Pasai pa tak tawla.
Satu hari, sorg student perempuan ni, pegi toilet.
Balik je dari toilet die dah start histeria dah.
Keadaan mamang tak terkawal.
Dan berjangkit pada student perempuan yang lain plak. Berjangkit dan berjangkit. Sampai kan berpuluh org dalam satu masa. Huu. Seram kan.
Sane sini org menjerit2. Cikgu2 pon dah xbole buat ape.
Ambik angkat bawak masuk surau. Kecoh la time tu.Pangil ustaz2 untuk sembuhkan dorg.
Lastnye. Cikgu ustaz2 semue dh tak taw nk buat pe.
Dorg soh semue student sesi tuh berkumpul di padang. Lama kelamaan dorg yg kene hysteria tu dengan sendiri nye senyap dh tros pengsan.
Lepas kejadian tuh, pihak sekolah adekan majlis bacaan yasin. Dan upacara pulihkan sekolah tu.
org cakap sekolah tu bekas tentera jepun.Bekas estate la pe la.
Kire tapak sekolah tuh keras la kn.
Pas tuh murid2 yg kene ganguan tuh cerita la pade kawan2 dorg.
Ade yg nmpk perempuan rambot pnjg jalan2 kt kaki lima la.
Ade yg nmpk perempuan tua bongkok 3 berdri dalam toilet la.
Ade yg nmpk perempuan bju ptih duduk kt parking moto la. Macam2 rupe la ganguan tu .
Nak dijadikan cerita,ade 1 gerai jual air kelapa pemes depan dengan sekolah ni.
Salah seorg pekeja yg dok jual air kelapa ni budak la lagi, lepas SPM la kot.
Mase dok kecoh2 murid2 dok kene hysteria tu, die pon gatai la start moto, pi ronda dekat dengan pagar, konon nk tgk la pe jadi.
Lepas tuh, die patah balik pi gerai die semula.
Sampai je kt gerai kelapa die tuh, tokeh air kelapa tu tegor die.
“yg kamu bwk kwan kamu ni nape ?”sambil tgn dok wat koje.
Budak tu tercengang2 la kn.
“dah pegi anto die blik kt pagar tu, ckp kt die jgn kaco aku “
Budak tuh teros pecot blik, ke pagarsekolah tu.

Perghh, terer tak terer tokeh air kelapa tuh?
Budak tuh balik je, tokeh die ckp, ade bnde tenggek kt bahu die tadi. Lain kali klo nmpk kecoh2 kt dalam kwasan sekolah tuh jgn pegi. Die suke org yg lemah.
Alhamdulilah, selepas ganguan besar2ran ritu, selepas kerap adekan bacaaan yasin semue. Sekolah tuh dh tak ade ganguan.


http://ayanglov.blogspot.com






5 Comments:

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to Comments]

Alamakkk
terbaca pulak time2 malam jumaat ni...hehehehe~

nur aishah said... [Reply to Comments]

ohoho..gila otai pakcik kelapa tu..hehe kalo aku mau suh pakcik tu yg antakan 'kawan' tu..hahaha

Shahrizat said... [Reply to Comments]

adeh dah macam cerita kat sekolah saya jee...
nasib baik baca pagi ni..kalau baca malam semalam ada tendency tidur bukak lampu sumer....hahahaha

Che Sue said... [Reply to Comments]

lama citer mistik xd.. winduu

chik star said... [Reply to Comments]

pakcik tuh mmg otai. ade ilmu kot.
tpi sekali sekala pandang muke die scary gk.

apeapepon air kelapa die mmg terbaik lah!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...