Instagram : @peejburhan

DOVE. Me-Time Moments

[ADVERTORIAL]
[sticky post - scroll down for new entry]

I'm very lucky sebab dapat offer untuk rasa coklat kat Malaysia ni.
hohoh. aku dan makanan tak dapat dipisahkan.
silap-silap boleh nangis kalau tak dapat makan.
so bila dapat offer tu. terus la kata NAKKKKKKKKKK!!
ok takda la cakap macam tu. macam buruk perangai sangat kan.
anyway, i said yes.

so akhirnya dapat a liltle package yang tulis Dove Silky Smooth Chocolate.
dalam tu ada 4 chocolate. wah sukaaaaaaaa.
tapi tak makan terus. simpan dulu.
i was so bored siang tadi. nothing to do tapi tengok tv aje.
too lazy to go to the gym, or pool.
i was soooooo hungry tapi serious malas sangat nak masak.


:: time tu teringat kat my lilttle package tu.terus bukak n ngap ngap. ::


:: it's so nice. me noming DOVE® Milk Chocolate with Hazelnut, Almond & Raisin. nom nom nom ::


adalah sangat gembira having my Me-Time Moments.
aku ada 4 bars of DOVE® Chocolate all to myself. muahahah.
makan chocolate sambil tengok movie adalah sangat best ok.
sedar tak sedar, licin aku bedal.
terus bukak satu lagi. ;p

:: me having DOVE® Chocolate with Crispy Rice ::

this is my ultimate favourite.
sebab i love chocolate with crispy rice.
rasanya baru few weeks back aku cakap pasal susahnya nak dapat chocolate macam ni sekarang.
masa makan ni teringat zaman kecik-kecik. :D
hahha excuse pic yang rupa macam nak tido itu.
itu akibat orang yang tak reti nak pose. hahaha.
well aku google pic chocolate ad semua buat pose pejam mata. macam sexy n sedap.
so aku buat la. tapi rupa nak tido kan. heheheh. 
but i'm having my Me-Moment Time. so it's about me. haha. ;p
so anggap je pic tu ala2 aku feeling sexy n sedap ok. 



:: check out those Crispy Rice. nyam ::

:: Me-Time Moments. Chocolate is so fun n yummy. i don't mind giving this kind of pose. ;p  ::


about DOVE®

ok coklat ni boleh dapat kat semua supermarket, hypermarket ngan convenience store.
satu RM2.90 sahaja.
n korang boleh pilih antara 4 jenis ni.
kalau nak try semua pun boleh. lagi best. :D




DOVE® Dark Chocolate (43g)  
DOVE® Chocolate with Crispy Rice (40g) 
DOVE® Milk Chocolate (43g) 
DOVE® Milk Chocolate with Hazelnut, Almond & Raisin (43g) 


as for me. aku paling suka yang DOVE® Chocolate with Crispy Rice tu. :D
n aku tak suka makan time chocolate tu baru keluar daripada fridge.
biarkan lama sikit. then baru makan.
OMG, it's the best ever.
u can taste the silky smooth and creamy chocolate.
it melts in your mouth. 
so divine.
i'm not really a sweet tooth.
but once i eat it. i just cannot stop.
asyik teringat-teringat aje.

so get yourself a DOVE® Chocolate at the nearest store.
baru la korang akan faham apa yang aku cuba cakapkan ni. nyam.



30 Comments:

ceera said... [Reply to Comments]

gambar ko menikmati dove tu takleh blah ok, haha

nasaoji said... [Reply to Comments]

adoiii...ada yg kene carik crispy nihhh...

Nour Eyza said... [Reply to Comments]

waaa... sedap eh DOVE ni?
nak cubalah..
weeeeee....

Hazey said... [Reply to Comments]

Sedap betul coklat tu sampai tertido ek??

ElyanaAzhar said... [Reply to Comments]

kat mesia dove..kat uk galaxy..sama juga dgn lays..kat uk walkers..huhu

peej said... [Reply to Comments]

ceera - kuang ajar ok gelakkan aku. aku tak reti ok nak pose. pfffttt.

nasaoji - ye sila carik. sedappp. nyam.

eyza - sangat sedap. bukan cakap sebab buat ad ni. tp mmg sedap sangat.

hazey - hahahhaa. gitu la gamaknya.

elyana - omg. really. setiap kali makan macam terfikir, macam galaxie pembalut dia. tapi tak terpikir lak dorg rebranding. ;p patut la sedap melampau. rupanya galaxie. galaxie is my fav ok. :D

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Yummyyyyyy... rice chocky is my favi too, Emm..nak satu weyyyyy..
New Local Brand in the market ker??
Very affordable price..not bad ehh!

Shahrizat said... [Reply to Comments]

arghhh...
*must...get..that..chocolate!*
mencik..haha

A.I said... [Reply to Comments]

suka gmbr kau no 4 tu! haha..nampak cam pompuan seksi yg mengantok ;P

achoco..mmg menjadi la advert kau ni. rasa cam skang jugak aku nk gi carik ceklat tu!!

Tijah said... [Reply to Comments]

waaa. ko dah maken gojes la nok. marilah share rasier ngan mak nihhh...

me said... [Reply to Comments]

peej, aku jarang-jarang komen kat sini,..tapi..gambar ko yang ke-3 ,,ko memang serius Rossa penyanyi indon tu...sila pergi sini yer:

http://www.equinoxdmd.com/rossa/default.htm

see gambar tu kan peej? betul kan? alaa jeles :(

sebijik serius! gojes sgt!

farra8979 said... [Reply to Comments]

makin comei biler amik pic makan choc..

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

waduhh..menetes air liur ku..*slurpp..slurpp*

Melati Anne said... [Reply to Comments]

wah wah macam sedaplah nyum3x tapi my fav tetap Lindt perisa oren. bila balik Malaysia nanti maybe boleh try Dove choc ni :)

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku selalu nampak dove ni. mcm tak terliur je nak beli. sekali tgk kau iklan nih, eh eh eh ape mcm sedap sgt tuh

F A R Y N said... [Reply to Comments]

aku makan sorang2.. sib baik adik2 aku tak suka.. hahaahaa

green apple said... [Reply to Comments]

ko kalau buat muka stim memang aku tak berdaya nak menahan....btw, aku dah boleh makan coklat, so apalagi peej? RM2.90 je...

Drama Mama said... [Reply to Comments]

hahahaha...comeiii ok. hot dan sexy u peej makan cekelat camtu! hehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

sweethOneY said... [Reply to Comments]

amboiiiii.. tak menahan pose ko bab smpi nak tertidur tu.. hihi. aku ingatkan ko nak ckp, mkn sampai mengantukk.. ampunnnnnn

suka tengok pic yang nampak gigi itu :D

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

OWH.. PEEJA.. GAYE KO MAKAN TUH MENAIKKAN NAFSU AKU UTK SAME2 PERGI MENCARIK COKLAT DOVE INI! DAMN U GURL.. KAU MEMPENGARUHIKU!

peej said... [Reply to Comments]

mama - a ah. tapi dah ada kat UK lama. best sangat. :)

shahrizat - harus ok. silaaaa.

a.i - gambar boleh la weyh. kalau ngantuk betul2. silap2 boleh terberdengkur. haha.

tijah - takda makna rahsia nok. rahsianya. gunakan cahaya matahari n lampu kuning. flash kasi tutup. konon gojes. padahallllllllllll.

me - hahahha. kau jangan buat gila kat sini boleh? jauhhhhhh weyh. menangis tgk ok. tsk.

farra - haha ye ke. rasa macam syok sendiri ok.

huda - sila dapatkna di kedai berdekatan. murah ajo.

melati - apa tu? tak pernah try la :|

lilred - sedap ok. esp bila letak luar aje. jgn letak dlm fridge. makan tak feel. aku yg tak pernah suka dark chocolate, tp makan ni licin ok.

faryn - aku lak makan senyap2 aje. tiba2 tadi noy baca entry ni. dia bengang sebab sikit pun dia tak dpt rasa. muahaha. aku kijam.

green apple - stim ok. aku rasa kau patut makan. kalau2 kau nak tumpang stim la kan. hiahahah.

drama mama - wahaha. kelakar pulak membaca tu. geli buntuit ok. paling la tak sesuai.

sweethoney - tu la. tah apa2 kan. konon nak buat pose feel. tapi mcm nak tido ghupenye.

brain freeze - pergi la try. tah aku suka la. tadi aku tgk kar guardian pun ada. teruja kejap. ;p

bb7ady said... [Reply to Comments]

terus rase cam nak g beli coklet nih. cam sedap je tgk peej makan ia. ;)

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

adoilah peeja.. ekspressi muka tu nampak sangat yang cokelat tu sedap.. adoi lagi..

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Up! up! and away.. Sekarang jugak aku pegi!!!!

Mr & Mrs Ai said... [Reply to Comments]

sis peej....gara2 n3 u yg ni...smlm gak i beli...kalo u tak caye....jenguk2 lah blog i sebagi bukti!!(waaa....ayat pkse soh bace ni!!heheeheh)

http://mrmrschenta.blogspot.com/2010/11/dovebukan-sekadar-syampu.html

Kniedaz said... [Reply to Comments]

dove w crispy rice tu nampak yummy betol la...alamak terliur plak

ElyanaAzhar said... [Reply to Comments]

peej..hi5 tinggi2..huhuhu..galaxy is my all time favourite..sedap melampau kan??bole geng dgn coklat lindt tuh..uishhh

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

peeja nape ko tido makan coklat ha? Seksi! ;p

p.s: sumpah terliur gila!!!

Nad.is.me. said... [Reply to Comments]

Semalam aku pi supermarket nampak cekelat ni. Kat sini jual $1.50. Terus terbayang muka kau tengah feeling-feeling makan cekelat. Yehahaha. Nak try Dark cekelat, tapi takdo pulak. Sekip. Next time I buy hok.

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

dh try dove hazelnut..mmg stone dan sgt smooth..nyummm..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...