Instagram : @peejburhan

confirm hot stuff ok!

dulu aku adalah freak.
freak tgk oprah.
ingat lagi dulu2 oprah ada pukul 5am, 10am n 1pm.
so aku akan pastikan aku tgk 3-3 tu, baru aku tido.
lama2 dah tak tengok.
sebab dah ada channel E! kan.
banyak sangat rancangan best. Oprah dilupakan. kesian.
tapi kadang2 tu tengok la jugak.

anyway. tadi lepas tengok mtv cribs.
tukar2 channel takda cerita best. mostly dah tengok la kan.
biasalah astro. keja asyik nak ulang rancangan yang sama aje.
so tukar la tgk Oprah.
wah macam best tajuk dia.
Beauty is in the eye of the beholder.

yang aku tgk dia tunjuk orang indonesia.
orang indon ni lepas beranak pakai bengkung. eh tu ke nama dia?
dorang panggil sangget ke apa. tak ingat la.

then tunjuk pasal perempuan iran pulak.
perempuan iran pulak obsessi plastic surgery. tapi buat hidung aje.
bayangkan setiap tahun beribu2 buat hidung.
sebab kononnya iranian ni hidung besar. so dorang mmg nak kasi kecik la.
yang kelakar tu. kan lepas surgery akan pakai bandage kat hidung.
well dorang bangga ok pakai macam tu. untuk tunjukkan yang dorang dah buat hidung.
siap kat farmasi jual benda ni n laku ok.
siap ada yang tak buat hidung pun pakai benda ni. selamba je jalan2. konon mcm buat. padahal tak pun.
then oprah ada skype ngan sorang perempuan iran ni.
dia cakap. lecturer dia mmg buat hidung. tapi dah heal.
tapi dia pakai bandage tu 2 tahun okkkkkkkk!! semata2 nak tunjuk dia pernah buat hidung.
wtf. macam2 ok.
i mean hidung kau dah cantik. apa jadah nak cover2 pulak kan. mmg pelik.

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. paling best.
ada sorang ni daripada mauritania.
mauritania ni kat west africa.
tp cara dorang macam arab/pakistan macam tu la.
sangat pelik ok negara tu.
sebab budak2 daripada kecik dah kena paksa2 makan.
sebab kat sana. kalau kau kurus. maknanya kau tak bagus.
kat sana kau kena gemuk. baru kau akan dapat laki la apa la.
sebab orang sana suka orang gemuk. lagi gemuk lagi bagus.
muahahahhaha. gila best.
siap kat sana. ada jual drugs untuk gemuk ok.
kira kalau kau makan pil tu. kau akan rasa nak makannnnnn aje.
gila.

macam2 la oprah tanya dia.
contoh. apa yang sexy untuk perempuan sana.
then dia jawab la. kat buku lali, lengan n bontot la.
semua dah pelik2. apakah buku lali kan.
pastu dia kata. kira kalau lagi besar kaki perempuan tu. maknanya lagi lawa.
tak ke kau nak pitam dengar. hahaha.
yang oprah dah nyanyi2. katanya akhirnya ada tempat untuk dia.
mungkin dia ni sebenarnya beradal daripada mauritania.

lagi satu kat sana kalau bercerai tu takda apa.
siap kat sana. kalau kau cerai tu bukan bermakna kau gagal.
tapi siap ada party semua ok.
n lagi banyak kali kau cerai. lagi lelaki teruja. sebab maknanya kau ni desirable.
pastu dia cakap. kat sana kalau kau ada stretch mark tetap la hot ok.
pastu terus oprah cakap, kalau kau gemuk, ure divorced, bontot besar n ada stretch mark. jangan risau..mauritania ada.

then kebetulan kat situ ada pulak lelaki mauritania.
so dia tanya la. soalan.
lelaki ni lahir sana. tp tak membesar kat sana. dah besar baru balik negara dia blk.
pastu dia kata. nak balik sana dia kena turunkan berat badan.
sebab kat mauritania. perempuan gemuk takpa. mmg desirable.
tapi lelaki kena kurus n fit.

va va va. gila best. muehehehe.
lalu aku terpikir. vahhhhh.
kira kalau aku pergi sana. aku HOT STUFF la kan?
wah matiklah perasan kan. hahahahha
nak jugak berangan.
tapi tah2 orang dia menakutkan . pitamsss.

22 Comments:

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

kalo aku pegi sana for sure kene buang negara hokeh!!
lelaki2 sana pon mesti la 'hot stuff' jgk la kalo camtu. eee..gerun! ;p

.ieLah. said... [Reply to Comments]

rase penah tengok yang ni..

sian laki tu kan balik tetiba dia plak nak kena kurus.. huhu

peej said... [Reply to Comments]

annasueG - hahah, lawak la kau ni. takpa. negara ni memberi keceriaan kat orang2 macam aku aje. haha.

ielah - ok la tu. baru hot kan.

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Hahaha.. Iranian mmg gile buat hidung. Diorang kate tak haram hukumnye selagi doktor yg operate tuh perempuan! Ade plak ek?? Tempat utk wanita berbadan besar?? Heaven kalo duk sane for plus size babe... Terase dihargaikan... Tahap kalo dok sane terase seperti goddess!!

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

ok cepat packing. esok aku amik kau. kita pindah! CEPAT! bahhahaha

eh eh, aku ade tgk juga tau, satu negara mana ntah. org hitam la tapi. masa perempuan tu hit puberty je, depa kene minum lelemak dr labu sayung tu tau (sedut pakai bende mcm straw). minum sampai gumok. siap lelemak ni di jual di pasar. kalau mak bapak tak bg anak minum lelemak nih, n anak kurus, konon mcm tak well brought up lah. gila la sampai kene minum lemak, mau belahak aku pat situ. tolong sedut lemak aku ni nak?

ezanoor said... [Reply to Comments]

yeahhh... orang cam saya je sesuai di sana.. huahuahua

mazzuana said... [Reply to Comments]

Saya pun tgk episode yg tu, gila la iranian pegi pakai bandage even tak bedah, x rimas ke?

Well, besnya klo mauritania tu seblah negara mcm singapore, bila agak2 tak de sapa nak aku boleh blah g negara jiran...tapi blackie I takut la tgk...yang sawo matang ada? Kalau alang2 dh itam nak macam tyrese gibbson boley? Sepak lelaju plis!

puterikurekure said... [Reply to Comments]

akak tgk dah episod ni pija. aritu kat discovery channel lagila diorang tunjuk kat mauritania diorang paksa2 budak2 makan dan minum yang berlemak2 semua. budak2 tu sampai nanges2 kena paksa makan minum. kesian.

dokumentari tu tunjuk kat US skang ni 2/3 rakyat diorang adalah overweight. skang kan trend orang kurus2 jadi idaman kan? diorang wat kajian tak mustahil 10-20 tahun akan datang trend gemuk2 plak incoming. huhu.

just kongsi pengalaman tonton discovery channel. haha. poyo.

shuweet said... [Reply to Comments]

peej, sure kite semua jadi rebutan kat sana kan..bestnyer..hehehe...but betul la kata oprah tu, BEAUTY IS IN THE EYE OF THE BEHOLDER...aku sukeeeeeeeeeeeeee

an15 said... [Reply to Comments]

aah Peej, minah tu duk kat stage cite pasal pompuan gemuk /byk cerai plg laku kat tempat dia, then mamat sorang tu lak bangun cakap yg man kena hensem n kurus!

yg iran tu la lawak...siap pakai handyplast atas idung!

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

hoho.best gila kl dah cerai byk kali kira desirable.ske ske je la mokcik nk kawin cerai kawin cerai sbb nak bg saham lagi tinggi.hahaha

sweethOneY said... [Reply to Comments]

haha. lawak2 je dorang ni. mcm2 kan org tgk cantik neh mcm mna..

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

MMG hot la sis!!
dorg itam kan..
sis puteh...HAHAHAH..sangatttttttttt!! hihi

cik gObu said... [Reply to Comments]

tibe2 terasa mcm nk berhijrah lak
hahahah

aliaaroslan said... [Reply to Comments]

saya pon nak pegi sana la!

~eiyra~ said... [Reply to Comments]

wah! suke! teruja! knp tak org kat sini pun budaya camtu? hahahhaha...

A.I said... [Reply to Comments]

kalau aku dok kt mauritania, kompom aku kene rejam ngan batu!!! silap aribulan dowang pos aku kt somalia..

chics said... [Reply to Comments]

Damnn ada scratch mark pon kira hot? Buku lali besar pon?

Mungkin aku perlu isi borang jadi warganegara sana

Bab bercerai tu paling tak tahannn, siap ada party bagai hahaaaa

Mr & Mrs Ai said... [Reply to Comments]

hoissshhh...rasa seperti di syurga je kan kalo dok situ.muahahahaha

atty's said... [Reply to Comments]

hehehe..giler kelakar..ade pernah baca..dan tgk..
kiranya kty kat sana..pun laku gilos..den gemuk..gebus..

zie said... [Reply to Comments]

Pernah tengok yang nie. Best giler. Aku pun rasa macam ada harapan bila tengok Mauritania. Ha ha ha...

And then ada yang Malaysia nyer kan - yang keluar kurus keding Paula Malai Ali, sibuk kata Malaysians giler buat threading.

Apara,,ambik la Adibah Noor, sure best.

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

he he he...klakar lah peej nie..sy pun nk kesana lah jgk...he he he..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...