Instagram : @peejburhan

cantiknya mata dia

gambar ni aku snap few days back.
teruja sebab mereka-mereka ni dah bukak mata.
pandai nak panjat2 bakul jenguk2. geram sangat la.

then semalam tengok2 dorang dan bergelimpangan kat carpet semua.
ingatkan yoki bawak keluar ke apa.
rupanya dorang dah pandai merayap sendiri.
tak la jalan proper. tapi macam merangkak slow2.
pastu tadi nampak mata puteh tu. biru hokeyh. comel. very the mat salleh. hahhaha.

jadi sini mau tepek gambar2 dorang membesar.
makin lama makin geram. sukaaa.

:; suka tgk kucing time macam ni. comel sebab telinga tak naik lagi. heheh. tapi perempuan kat tengah2 itu tak suka ye. apa itu?  ::

:: rasa nak pukui kan. haihhhh ::

:: lulu sibuk busy body siap nak bau2. gilo. tgk macam lulu tak sabar nak tunggu mereka besar. nak main sama2. heheh. ::

:: one happy family at home :D ::

nanti akan amik lagi pic mereka banyak2.
bila dah ada progress lagi la ye.
sapa2 tak suka kucing tu nasib la yea.
hanya pecinta kucing je dapat merasa kegeraman ini. ;p


31 Comments:

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

Hoh tkangkang2 sikenit 2 ekor tu! Geram!!

zurazari said... [Reply to Comments]

follow sini dear...
do follow me ya!!

Intan ~ Nur Azlina said... [Reply to Comments]

geram gile, rasa nak picit2 je..

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

ALAHAI... COMEYNYE RASE NK PICIT2.. APE NI.. KUCING KO CANTIK2 BELAKE.. AKU DAH ADE SIFAT Phd NI! BAK SATU!!! TP MINAH YG DUK TENGAH2 TU PUN BOLEY TAHAN MATE DIE.. WAKAKA..

HanaBella said... [Reply to Comments]

betul 2 peej.. hanya pecinta kucing yg meroyan nk ambik gmbr kucing bnyk2.. hehe ambik lg tau. suka tgk adorable kitten tuu..

chics said... [Reply to Comments]

Jebon pon dah bukak mata. Geram sangat. Kadang-kadang rasa nak pijak sebab tak tahan geram.

Lepas tu perut bau lemak, tak tahan!

Anna said... [Reply to Comments]

peeja, si ibu kalau tak mahu pregnant lagi baik cepat cepat monitor untuk neuter..
dah decide dah anak2 kucing tu nak bela dan biak lagi ke? if not, kena fikir neuter....
jangan leka, sebab kucing d\alam waktu breastfeedd pun boleh pregnan terutama kalau ada kucing jantan yg belumneuter sentiasa miang..

PEEJA dapat ke [hone yg 8 rm tu? sbbgambar tak jelasla..

Afra Yuri said... [Reply to Comments]

tomeinya!!! gigit!

ElyanaAzhar said... [Reply to Comments]

peej..yg putih tuh mata biru kan..maksudnya dier pekak..sian dia..huhuhu...so jgn kasik dier rayau2 bawah keta ke ape..takut kena lenyek...my cat dulu persian putih mata sebelah biru sebelah orange...vet yg btau yg mata sebela biru tuh telinga dier pekak..then if kucing putih semua then mata biru maksudnya dia pekak..sian kan??

ElyanaAzhar said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
Shahrizat said... [Reply to Comments]

ye mmg geram tgk kucing2 yang comel tuu.

NenekPenne said... [Reply to Comments]

hok oloh...comelnya comelnya anak kucen tu... lagi comel dari si noy...

cute cutenya...rasa geram jer tengok anak kucen tu...

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

eeeiiiiiiii..nak picit2 je..geram okeh.

nur aishah said... [Reply to Comments]

elyanaAzhar: btol ke kucing putih sume mata biru pekak? kucing kite dlu tak pekak pun..ke di buat2 dengar..huhu

Peej: kucing kecik mmg slalunye mata biru..tp bile besar ada yg tukar kaler mata dia. then ada gak yg maintain kaler biru tu

A.I said... [Reply to Comments]

kalau aku dpt budak kucing tu, mau aku geget2!!! apa comel sangat tu ha?? geram aku..

peej said... [Reply to Comments]

chics - mmg sah jebon ke? ke jebonia?

anna - rumah ni takda kucing jantan yg belum neutered. so x risau. mmg akan neutered dia nanti :)

elyana - really? omg. that would be very sad. tp nampak mcm ok aje. ntah.

aishah - tu la. i hope so la. harap2 dia tak pekak ke apa.

Che Sue said... [Reply to Comments]

weh reli ke if mata biru pekak? omg super sad la sb dia adalah comel giler! eee jeles ok pija ko nye kucen sume montok2 gebu! i laf kitten!! time kekecik gini rasa nk picit seko2 tp bl dh beso rasa nk picit2 gk sb nakal nauzubilah pulak :-P

p/s- ko dh test buat bunyi2 pnggil putih tu, see if dia cari bunyi tu mai dr mna? if not, hmm betui aa kot pekak :-(

peej said... [Reply to Comments]

che sue - entah la. tapi aku tgk. kalau mak dia ngiau. dia ngiau balik. kira mcm bersahut2 n berbalas2 la. tp ntah. tgk dia dah besar nanti mcm mana. :)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ishhhhhhhhhhh mmg terasa kegeramannya sekarang...comelllll

ElyanaAzhar said... [Reply to Comments]

nur aishah & peej: tuhla..mcm x caya kan??sbb dulu penah bawa kucing pegi vet..tuh yg diorg btau laa..tapi mmg ada betol kot...sbb ada kucing siam blakang rumah warna putih mata biru kitorg kasi kat kawan..dier kena lenyek..padahal sblm nak kuarkan keta dah vroom2 dulu..sib baek lenyek kaki je..ada penah try google jugak..mcm ada kebenarannya..agaknya kucing2 kta tuh belakon x pekak kot??ke dia tgk mak dia bukak mulut dia pon buka mulut ngiow2..huhuhu

Shahrizat said... [Reply to Comments]

peej..sapa yang diswirlykan di belakang ituuu???

zAnNa@mAMaBaTriCE said... [Reply to Comments]

adooiii...tomeynyer kitten tu....
dua2 tomeyyy arrr
gerammmm

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

kucing2 mmg laa amat2 comel~ tp yg tbe2 menarik lebih perhatian sy adalah.....gmbr ape yg aku twirl2 kn die? gmbr ekor kucing ke?or ade mama akak kt blakang?curious la kak.hehe

peej said... [Reply to Comments]

yang swirly tu bukan orang. tapi adalah sepah2 di rumah. buruk benar ghupenye. so kasi swirl la. ampaian semua. so macam ada spentot semua. buruk bebenar if tepek. so kasi coverline. hoih macam2 korang ni. curious2 bagai.

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

oooo...ahahah.sbb xjangka plak its an ampaian case.hehe.ok pham sudah.hehe

nur aishah said... [Reply to Comments]

elyana & peej:ha'aah google gak pasal kucing putih mata biru =high chance of deafness.diorg nye problem genetik.

Kat umah ni skang ada 2 ekor kucing yg kaler putih mata biru(mak n anak).Anak dia mcm ok je tp mak dia ada problem sket. Kitorg saspek dia rabun sbb kitorg ske men baling2 mknan suh kucing2 kitorg serbu(kucing2 kt umah ni suke serbu mknan). tp yg putih(mak) slalu serbu tmpt len then dia langgar2 je kucing yg len.dia tak pnah jumpa pun mknan yg kitorg baling even kt seblah die. sbb tu igt dia rabun. ke dia tak dgr jatuh kat mana?? huhu

Shahrizat said... [Reply to Comments]

hahaha faham sudah...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mmg geram. lg2 anak2 kucing yg baru berapa minggu tu. kiuttttttt rasa nak squeezeeeeeeee

darling8tabby said... [Reply to Comments]

ya allah ya tuhanku! gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...
debab2 ok semua...akak rasa ni mesti bapak dia persian ke haper kan...boolat cam bola...

ikhlas dari,
pencenta kucen tegar :p

pepari said... [Reply to Comments]

oh peej.. sangat dapat merasakan kegeraman tu.. so comelll!!! i dun mind kalau u nak post pasal kucing u ols hehari pun heheheheh ...

az said... [Reply to Comments]

salam... peej... ya allah.. geramnyer tengok kucing2 tu... peej bela ke?? kalau peej bela.. i proud with u... memang pandai jaga kucing.. mantapp...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...