Instagram : @peejburhan

Camp Gibraltar - Father and Son Camp 2010

[ADVERTORIAL]
[sticky post - scroll down for new entry]

Any father today, yang pernah tanya diri sendiri soalan ni, " adakah dia beri enough time off for his family leisure?".
Mesti akan rasa yang dorang nak kan peluang untuk improve in that particular area.

Pastu selalu ada salah faham, yang isteri yang kena jaga anak. Bapak-bapak ni tak perlu.
Salah, sebab sebenarnya sama aje.
Anak-anak perlu spend masa ngan bapa sama jugak macam dorang spend masa ngan mak.

Yang bapak-bapak sentiasa sibuk ngan kerja.
Anak-anak pulak selalu pack ngan macam-macam activity time hari-hari sekolah.
Memang susah nak spend masa sama-sama.
So ni time cuti sekolah ni, why not sign up korang for a weekend camping experience?
Just Father and Son with Camp Gibraltar kat Nur Laman Bestari Eco-Resort.
Yang terletak di Hutan Lupur Sungai Tua, Jalan Ulu Yam, Batu Caves, Selangor.




Syiok, Camp Gibraltar ni bagi aku sebab macam feeling summer camp kan?
Tapi summer camp selalu ngan kawan-kawan. 
Tapi ni lagi best sebab para bapa ni boleh spend masa ngan anak lelaki dia.
They can build a lifelong memories while spending quality time together.
Selalu kita tengok ayah2 ni rapat ngan anak perempuan dia kan, ngan anak lelaki dia macam tegas aje.
So ni la time for that special bond shared by a Father and Son.

Camp Activities

Father and Son Camp ni has fun-filled outdoor adventure programs.
Antara activity yang ada such as 
  • camp crafts
  • nature walk
  • orienteering
  • camp games
  • group games
  • fishing
  • mini golf
  • camp scavenger hunts
  • paint-ball
  • cookouts
  • n many more




Father and Son jugak di beri masa if dorang plan nak adakan their own activity.
Camp Gibraltar ni ada qualified instructors and experienced camp staff yang akan pastikan semua camp activities ni enjoyable dan safe.

Camp activities are designed untuk penyertaan both Father n Son.
Dan activity adalah yang bersesuaian untuk kanak-kanak yang berumur dalam lingkungan 8 hingga 12 tahun.
Fathers can be of any age.

Camp Sessions

Camp ni available only on weekend.
Check-in, Sabtu pagi.
Check-out, Ahad tengah/hari.
2 days/1 night camp stay.

Berikut adalah the next available date untuk Father and Son camp ni.



Walau bagaimanapun, untuk menjayakan program camp ini. 
Seramai minimum 20 pairs of Father and Son diperlukan untuk memastikan camp ini berkeupayaan dan boleh dilaksanakan. :D
Sooooooooooo. kalau nak best. ajak la kawan-kawan korang yang ada anak umur macam tu join sekali.
mesti lagi syiok kan.


Enrollment

Untuk menyertai camp ni.
Fee sebanyak RM500 akan dikenakan untuk pasangan Father and Son.
Fee ni untuk weekend tu, In Saturday Morning and Out Sunday afternoon.
2 hari, 1 malam camp stay.

Fee ni termasuk sleeping accomodation kat Nur Laman Bestari Eco-Resort tu.
Father ans Son will have their own beds in the cabin sharing with other participants.
Ok la, cabin tu mungkin a bit rustic, but they offer a wonderful natural experience. :)
Tapi if ada yang prefer nak feeling betul2 camping n tido dalam tent. pun boleh di provide.

Fee ni jugak including 6 buffet meals and refreshments.
Semua di prepare by their experienced kitchen staff.
Oh make sure bagi tau yea. if ada food allergies or ada apa-apa preferences ke.
Bring your appetite, sebab the food is delicious. nyam.

Semua cost untuk activities, instructors', administration dah di include dalam fees ni.
So kesimpulannya. kalau bayar RM500 untuk dua beranak ni, dah cover semua. 
Takyah susah hati apa2 lagi.

How to enroll

If ada yang berminat nak join Camp Gibraltar ni.
boleh call or email for more information or enrollment to the camp at.

019-7763366 or campgibraltar@gmail.com

Upon registration, they will send u a confirmation letter confirming your reservation. 
Dorang jugak akan send some information regarding a list apa nak bawak, events, activities and check-in details prior to the camp start date.

Camp Gibraltar is managed by Iaz Gibraltar Trading, a registered company.
So jangan risau. mereka berpengalaman mengendalikan camping ni :D
I was informed. yang gambar atas sekali tu kan. budak yang dalam gambar tu sekarang dah 20 tahun ok.

Oh lagi satu. korang ni jangan feeling sangat nak join sampai lupa pulak.
Kem ni khas untuk Father and Son aje ye.
Bukan untuk mak ke. anak perempuan ke. mana la tau ada yang terlepas pandang kan.
Macam noy la. bila tengok pamphlet dia, tiba-tiba teruja. dia kata if ada anak best. dia nak hantar anak dia. tapi bila teringat dia tak dapat pergi, emosi. heheh.
Tapi takpa la, biar Father and Son ni camping, mak-mak pulak boleh la plan activity lain untuk diri sendiri kan. take a break ke apa :)


So if takda aktiviti lagi untuk anak-anak sempena cuti sekolah ni.
Boleh la cepat2 register yea.
Happy camping. :)


0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...