Instagram : @peejburhan

berkesan untuk membuang bulu-bulu.

ok hari tu baity ni email aku.
dia tanya n suruh buat entry khas untuk roller buang bulu kucing ni.
ni email dia.

:: click for larger view ::

kesian. faham sangat. noy selalu bising2 gak kereta dia banyak bulu2 kucing.
kalau x bulu kucing. rambut blonde aku. wah blonde ke.
sebab seat dia hitam. lagi la clear kan. 
so dia kata nanti nak beli roller untuk kereta dia. simpan situ senang.

so khas untuk baity or sesiapa yang nak tau la yea.
maka aku buat la entry ni.
kalau dah tau diam2 sudah. jangan nak cakap, " tah apa2 roller buang bulu pun nak cerita"
apa2 aje la yea.
ok mari mula kan.

aku ni bila nak keluar lupa sebenarnya nak pakai roller.
n selalu rushing. to tak sempat la nak snap2 pic ke apa.
elok aku tukar cadar. pasang sarung bantal. tengok ada bulu kucing.
noy x suka sarung ni sebab jenis melekat bulu. dia beli kat kuwait dulu.
so berkurun bulu hannan kat situ. cuci pun tak hilang.
so mari kita experiment. :)


bantal adalah penuh bulu.
picture dont do justice. nampak sikit. sebenarnya banyak.
kalau tido confirm esok bersin2. haha.
kena beli dslr ni. baru nampak bebulu itu. haha over sampai nak dslr kan. ;p

:: process roll2 ke semua kawasan ::

:: hasil bulu2 n abuk2. so ngeri ::


roller ni macam sticker. cuba amik sticker lekat kat mana2. kan melekat2. 
haa. macam tu la dia bertindak.
bila rasa dah penuh bulu. kau roll2 ala2 tak berfungsi je.
kenapa masih banyak bulu kat bantal? 
maknanya dah kena kopek lapisan tu.
so koyakkan helaian itu. dpt la sticker yang fresh.
rolllll lagi.
n ulang2 la kopek helaian tu bila perlu.

:: hasil untuk 1 bantal. aku guna 2 setengah macam tu la. motip kepit kat jari kaki? ;p sebab taknak bertebangan la. ::

hasilnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

:: so fresh n so klean ..klean. eh sapa ingat lagu ni? outcast. heheh ::

so to baity or sesiapa yang tak biasa pakai.
beli la. sebab ternyata berkesan :)
berbaloi2 ok.
n jangan kedekut nak koyakkan helaian tu. tebal. lambat nak abiskan satu roll ni.
lagi pun berapa ringgit je kan.
ni aku beli kat ikea rm4.90 x silap.

pasal yang baity tanya warna hitam tu. tak sure la bagus ke tak.
rasanya ok kot. semua sama aje fungsinya.
cuma jangan beli kat pet shop. dorang suka over price. pffftt.
baik beli kat ikea. borong terus pun takpa. haha.

ok itu aje.
sekian tutorial daripada cik pija.
ye cik ok. tahun depan maybe dah takleh pakai cik lagi. oppss.

13 Comments:

Rina Zuber said... [Reply to Comments]

wah statement berani sekarang cik pija opss...

an15 said... [Reply to Comments]

wah,ada hint di belah2 bawah tu :P

an15 said... [Reply to Comments]

wah,ada hint di belah2 bawah tu :P

swit@kon said... [Reply to Comments]

cik bakal puan pija.
i likeeeeeeeeee

*aku macam tak baca benda2 lain kat atas, tapi part last i like*

congrats babe

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

ending tu mendatangkan debaran... oppss ;p

nur aishah said... [Reply to Comments]

tahun depan dah tak cik? wahhhh...hehe

mUnie UncLe hUsin said... [Reply to Comments]

eh-eh-eh?
terpandang dan terperasan statement..
"ye cik ok. tahun depan maybe dah takleh pakai cik lagi. oppss."

yeay2.. ade makne tuh.. ade makne tuh..
i waiting for good news..
ehe~

e.t.t.y said... [Reply to Comments]

oh kak peej!!!!!!!!!!

terima kasih banyak2...i love it!!!

btw, td dah beli kt daiso dah benda tu. rm5. dengan span hitam tu sekali. memang okay! berpuas hati.

lepas tu teruja gila nk roll dengan semua baju hitam. haha.

sekali tengok blog ni, sudah keluar lah entry ni. hehe.

terima kasih banyak kak peej....

* ehem tahun depan???

cik1356 said... [Reply to Comments]

wohooooo! dah tak cik lagi katenye... agak2 lepas kawen, ko blog pasal ape ek? ahaaaa ;p

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

puan peeja to be...entry ajar pki roller pon dh nampak sgt entry kepuan-puanan ok..muehehehehe~

kupaslaroren said... [Reply to Comments]

kalo guna roller tu untuk buang rambut kat karpet agak2 ok tak pija?

nasaoji said... [Reply to Comments]

aku guna hok tu gak..

beli kat cosway...

buang habuk kat kusyen pun, ok.. ;)

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

roller ikea terbaik!
ohh..tak lama lg je nak habis pakai cik ni. dah nak hujung thn dah. *wink wink*

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...