Instagram : @peejburhan

wedding ernie & shahril

so last saturday pergi ke wedding.
papa ni pagi2 dia dah kejut.
ayat biasa. bangun, mandi, gosok gigi, berak. haihh sabar je la.
tapi takda makna. lepas letak telefon aku sambung tido balik. haha.
terjaga balik kul 12. nice.

so siap2 semua.
dalam 1ish gerak.
pergi ngan mama, papa ngan noy.
tu la je pun. PG ni mana nak ikut.
ayol lak kat melaka.


sampai tu. pengantin pun baru sampai rasanya.
tengah busy ngan tol-tol.
aunty maz ni orang johor. so harus ada tol-tol tu kan.



sanding2.
haha aku yang tukang tengok pun segan aje.
sebab serious macam tak tau nak buat apa kan.
aaaaahhhh.. malu. motip aku nak malu lebih2?

aku dah cakap kat mama. i dont want segala berarak, kompang2, sanding2.
aku nak nikah n makan2 aje. thats it.
mama seems to agree with it.
tapi ramai kawan2 aku kata. takdanya. sebab mak2 suka lebih2.
aku pun confodent cakap. tak. mama ok. dia kata idea aku ok.

sekali balik dpd wedding ni.
aku cakap la sbb tu tak suka sanding. malu la orang amik2 gambar2. kerumun2. 
tak tau nak sengih ke. nak apa ke.
tiba2 dia kata, mana boleh. sanding sekali je seumur hidup.
whattttttt??? i maluuuuuuuuuu
takpa lambat lagi kan. takmo pikir sekarang.

ok sambung.
motip tiba2 cerita pasal diri sendiri? hahaha
ok lepas tgk pengantin. terus serbu makan. kelaparan.

:: cak lem pong. sukaaa. tapi dorang blk awal la. 2ish dah gerak ::

:: food spread ::

:: gambar terbalik. ayam masak tomato kot, daging masak entah, n papadom. ada acar. tapi tak amik n ada buah. pun tak amik ::

aku kata je lapar. sekali makan tak abis.
perut dah masuk angin sangat kot.
yang mama dia boleh mintak nak tambah nasik.
dah la jauh. sapa lak nak berjalan amik kan.
tapi kesian pulak. putus suap dia.
so aku suruh amik half nasik aku.
bagus gak. sambil dapat pahala*wah nak jugak kan* sambil makan sikit.
konon diet. diet laaaaaaaa sangat.


:: me n mama. the best mom anyone could ask for. seriously  ::

:: my n my kominyo. my lobster. pergi mana2 pun nak kepit2 ::

:: perempuan over yang makan pun pakai sunglass. pastu orang cakap ngan dia tak faham. pastu aku sound suruh bukak. ye la. dia dah tentu nak baca lips orang. tp tak nampak. ciitt ::

:: noy ni semua benda dia nak snap ::

:: favours ::

:: with the bride & groom ::

:: makan beradap ::

noy tah apa2 ok.
masa balik tu.

papa : kau ambik gambar ngan pengantin.
noy : ambik. masa dorang makan mengadap
me : makan beradap la noy.
noy : sama la tu. beradab ngan mengadap. meja dia ngadap2.
me : mana sama. mmg la ada meja yang mengadap. tapi dia dok sebelah2. mana ada mengadap. n mmg nama dia makan beradab la.
noy : whatever. macam2 la melayu ni. beradab la mengadap la.

haha. bengong. ikut suka dia je nak sebut apa.
if orang betulkan taknak terima.
adik sapaa la tu.


:; mama- uncle zahir - papa - uncle hamzah- uncle (dato') rozi. tgk la papa tu.tak reti dok diam ok. time tu dia sibuk nak save contact number kawan dia ::

:: hahaha. masih gigih. lamaaaaaaaa gila ok. papa tka pakai spec kan. so x nampak. so sepuluh kali dia salih salah. uncle tu cakap 012. dia typr 014. last2 kita orang kena tolong. comel aje papa ni. tapi tak reti dok diam. if tengok gambar2 dia gath ngan kawan dia. gambar org normal. gambar dia bergerak2. tengah pandang org la. cuit orang la. ::

:: mama n papa ngan mak n bapak pengantin. uncle zahir & aunty maz ::

:: nampak macam anaik yang baik je kan siap pimpin mak. jangan tertipu. kadang2 sampai merajuk mama. sebab aku suka marah2 dia sebab dia slow. haha. slow ok. kalau lumba lari ngan semut pun semut menang. haha. matiklah derhaka kutuk mak sendiri. *petirrr*  ::

:: favourite women in my life ::

time ni noy bengang aje sebab aku terlindung sangat.
haha aku tak reti budget la. janji aku leh nampak camera. aku rasa aku dah masuk la kan.
rupanya terlindung. hampeh.
so snap sekali lagi.



yeay. jadi.
tapi kenapa tiba2 ada anak angkat kat tengah2 tu.?
motip nak posing sama?

ok tu aje.
aku ucapkan ernie n shahril selamat pengantin baru.
semoga dorang bahagia hingga ke akhir hayat.
cea macam dia baca blog aku.
takpa. ni dia daripada aku. Aminnnnn.

14 Comments:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

peeja dah kurus.....serius!

baju untie cantiklah...

selamat pngantin baru utk pngantin..

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

selamat pengantin baru to ernee and shahir..u sweet je peej and noy pun cute..noy nyer turn bila ye?psst..i dah preggy tau..

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

haha.gambo ending brader tuh betul2 nak enterprem sama. haha

zie said... [Reply to Comments]

setiap kali tengok gamabr ko peej, aku mesti suka make up mata ko.....cantek...

ya la peej, ko dah kurus, noy did a great job!!!

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

haah laa..
sis da nmpk kruss...
nk tau rhsia ...share laa..=)

syida_spears said... [Reply to Comments]

waahhh nmpak beg yg baru itu (if not mistaken)...hehe. lawala beg tue..sukeeeeee

Che Sue said... [Reply to Comments]

kekekek aku tatahan nk gelak tang 'tetiba ada anak angkat kat tengah2 tu'..

nur aishah said... [Reply to Comments]

igtkan i sorg je yg rasa peej dah makin slim...hoho apa rahsianya..hihi

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ai paham gile ape u rasa pasal sanding sume ni..seriyes...x suke ok..org hadap je kita....yg kita plak mcm bodoh keras je atas pelamin kan....so x suka...and mmg tamau...tp ai can feel mmg kena sanding pon nanti...:(

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Sajer jer nak eksen dgn spec Gucci Ori tuhhh...ha ha ha dah lah terhoyong hayang bila berjalan, macam org buta pulak, less tongkat putih jer..he he he

cik1356 said... [Reply to Comments]

eh, slim ok! gambar 1st kan dari belakang nmpk dah kekurusan itewww! syabas2. cantekla ko mekap.

ieyka02 said... [Reply to Comments]

eh sis peej...nmpk mkin kuros la..xtipu n cntek ok..bgus noy nie brjye dere akak dye jge mkn segale..

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

omaigod! omaigod!

ilusi optik atau k.peej mmg dh loss weight giler??!

peej said... [Reply to Comments]

itu semua ilusi optik. mana ada kurus or rahsia. maybe sebab pakai kurung moden kot. so macam ada pinggang. macam je la. padahal pinggang pun tak nampak. ;p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...