Instagram : @peejburhan

wau penyu~

hari tu time demam. time kejap kebah kejap demam tu.
time ok sikit tu. noy ajak makan. ok sama2 nak makan la.
sebab hari tu aku tak makan apa except roti sekeping n apple aje.
sebab tak lalu kan. makan pun sebab nak telan panadol aje.

so makan la kat wau penyu, solaris.
few days earlier noy ada makan kat situ. dia kata best.
so mau try.
selalu if pergi area sana memanjang penuh kedai dia. tak dpt nak makan.
so ni ada kosong. so makan :D

:: soya cincau. noy kata best gila. tapi aku minum time tu tasteless. pffffttt ::


:: muka gila takleh blah. tak make up tak apa. takda mood. demam okies ::

:: laksam ::

haha. matiklah taknak kalah kan. tak padan demam. order ni.
noy kata sedap. n lain2 banyak nasik2. takmo la. aku dah la mcm tak lalu je kan.
laksam adalah terbaik. kira aku demam pun aku boleh rasa segala la.
cuma tak berani letak sambal belacan tu la kan.
noy kata portion sikit. tak puas la apa.
aku rasa banyak nak mampuih. selalu beli kat gerai2 lagi sikit kan.
cuma aku kan tak berapa sihat. so makan half aku dah macam rasa kembang tekak. tah apa2 ok.
tapi ni tgk balik pic. macam mau lagi ajeeeeee. ;p sedaappp.

:: nasi lemak ayam kampung ::

ni noy order.
dia suruh aku rasa. tapi katanya tak lalu kan.
noy kata ayam n sambal sedap. pedas. tak manis.
tapi nasik dia tak best. tak feel nasi lemak sangat.
aku tak boleh nak komen. sebab aku tak rasa kan.

noy kata hari tu kawan dia order nasi dagang n nasi kerabu.
pun nampak menarik n portion besar. ntah.
takpa. nanti pergi lagi. acik try test ye. :)
ni kira kedai masakan timur la.
yang best tak manis. aku kalau manis ni mmg potong.
so dpt makan masakan timur. tp tak manis adalah terbaik kan. nyum nyum.

try la nanti.
aku tak tau la kalau ada branch lain ke apa.
pandai2 la google yea. tak silap aku dorang ada website. gila canggih. hahahha.

9 Comments:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sy suka sgt laksam..haah kalu biasanya mskn timur ni manis tp ni xmanis yer..baguslah tu...

Pensil Organik said... [Reply to Comments]

thanks untuk info tentang restoran nih. ada masa boleh singgah.

peej said... [Reply to Comments]

hanim - tu la. tu yang best tu kan.

pensil - ye. sila try. not bad.

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

peej..harp2 u dah ok eh....kesian kat u...

lily lotus said... [Reply to Comments]

ohh ada laksam disitu..pandai noy cari tempat makan best2 ekk

Petite Fairy said... [Reply to Comments]

makanan org trg tak manis, kelantan je yg manis2

Shahrizat said... [Reply to Comments]

wah dimanakah solaris ni haa?
ye saya memang tak tahu. adehhh sungguh menawan soya cincau tu laa.

ijat kepong

peej said... [Reply to Comments]

suria - Alhamdulillah dah sihat :D

lily lotus - kita orang mmg suka carik tempat makanan best. :)

petite fairy - ye ke? sbb i have a fren org trg. ada manis jugak la.

izat - solaris kat area duta. yang banyak kompleks kerajaan tu :)

Nurulhuda|Adlie said... [Reply to Comments]

weeeeeeeeeee teringin nk pg wau penyu ni, tp tak pg2 lg, suka sgt makanan pantai timur especially kelantan, i org belah sana tapi takat kuantan jela, haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...