Instagram : @peejburhan

rasa x best :|

malam kelmarin.
kan patut kena tido awal sebab aku ada event.
entah kenapa takleh tido.
ok mmg la selalu tido lambat kan.
last2 tido kul 6 pagi okeyh. bangun pukul 8.30 am. nice.
itu pun snooze every 5 minutes dpd kul 8. annoying.

anyway, tapi malam tu tiba2 datang rasa tak best.
tau x rasa tu? macam rasa berat aje. ok mmg la aku berat kan. mcm x biasa pulak. ;p
but im talking about hati. rasa semacam aje.
tak tau apa la. semua rasa x kena.
pastu emo-emo. tak nangis lagi la.
tapi rasa tu ada. tah apa-apa tah.

tengah layan perasaan tu. sambil2 update la status macam tajuk entry ni.
sekali komen daripada rolex masuk.
nasib ada kawan burung hantu jugak :D

oh nama aku terpaksa cover.
jaga privacy dorang. mana tau orang tak suka kan.
anyway nak baca besarkan.


haha tak suka kan dia.
suka merepek2. sakit kan hati.
tapi lawakkkkkkkk. 
kira semalam daripada aku emosi n tak sedap hati.
terus ceria balik.
itupun nasib dah malam. so angkatan mafia yang lain2 dah tido.
kalau takkkkkk. dorang pernah bersembang n merepek2 sampai dekat 100 comment kat status ok.
aku dah siap ngamuk2 pun x layan. 
annoying ok. asyik dapat fb notification kat hp.
tapi dorang menceriakan la bila kau memerlukan.

tapi tiba-tiba terfikir kan.
i mean aku memang lupa betul la method masak air pastu tuang dalam baldi tu.
ye la. dah dicemari ngan teknologi. ada water heater semua kan.
tapi ngan aku yang kurang rajin ni. 
mmg kirim salam la aku nak buat kan. 

pastu ada sembang2 ngan mama.
cakap pasal isu komen tu.
dia kata la sedih la bla bla. tapi aku faham kot maksud dia.
ok aku kadang2 rasa la sikit2. tapi aku ok lagi. aku muda. aku cerita benda biasa2.
kadang orang tak tau nak komen apa pun kan.
tapi macam mama. if dia buat episode2 dia tu. mmg amik masa.
berkerut2 muka n kadang2 termenung dia nak ingatkan cerita lama dia.
kesian. kadang2 if tak sihat dia tak sanggup nak update pasal episode. 
sebab dia kata penat nak fikir semua.
then bila publish. alahai sedihnya comment.
berapa kerat aje.

pastu cerita tu abis.
mama cakap la. kelakar dia baca komen2 rolex kat status aku.
aku cakap la. aku pun suka. dpd emosi terus jadi ceria. mmg membantu.

kesimpulannya. macam setengah2 orang komen kat blog aku cakap.
aku tak sedar ngan entry2 aku. aku dalam diam bagi inspirasi kat orang la apa.
walaupun aku rasa kelakar. sebab inspirasi apa yang ada kat blog merepek ni kan.
tapiiiiiiiiiiiii. memang la aku tak tau. dah korang x komen kan.
dah tahukah anda. komen2 korang adalah menceriakan aku.
macam bagi inspirasi n sedikit sebanyak semangat lebih2 la nak cerita itu ini.
walaupun kadang-kadang x reply. eh jap kadang2 ke? mcm selalu je.
eh tapi lately aku dah rajin sikit balas kan? kan?

aku pun x tau la apa motif entry ni.
saja nak share komen rolex yg kelakar itu. oh n yg bawah merepek tu lomak. haha.
n sambil2 tu aku bagi hint. ;)
hint apa? loh penat aku cerita panjang lebar tak tau moral of the story.
sedih ok. *wah tiba2 aku nak drama gak*

fuuuckkk. aku kena tido la.
tiba2 aku mood ceria. 
bayangkan aku tido dua jam aje.
then aku tak tido2 langsung. siap pergi swimming. lap 5 kali. ceh 5 kali je.
masak2 semua. ni dah kul 1am tak tido lagi.
padahal esok kena bangun awal gak. ada event.
sebabbbbbbbbbb. noy ngan rajinnya buat nescafe setengah jug ok.
pastu aku kena perabih. ada la 4 mug aku minum. bagus.

aaaaaaaaaaaa. kenapa takleh stop ni.
tersasar jauh dah entry ni.
ok la. byeeeeeeeeeeeeeee.

nota buntuit : mesti pelik2. apa aku cerita ni. kejap malam. kejap pagi. padahal ni dah kul berapa. well its an auto publish entry la obviously. ingat nak terus publish. tapi kang kacau cerita expose mistik tu pulak. eh dah baca cerita tu? aku rasa mcm scary aje. shittttttt. there we go again. i cannot stop typing. ok la bye.

nota buntuit goyang-goyang : hahahhaa. konon macam p/p/s la. kehhh. ok kali ni berhenti betul2. kang aku sambung tak tau nak tulis nota buntuit apa pulak lagi. fock. bukan aku kata nak stop ke tadi. ish. seriously. nescafe adalah tak bagus. dia bagi aku keceriaan terlampau pulak. takuit. aaaaaaaaaaaaaaaaa. STOP. STOP. this time it's for real. ok byeeeeeeeeeeee :D


19 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

rasa tak best kekdang memang tup tup muncul kat diri..pernah rs jugak..

n3 merepek kekdang buatkan aku terkerut2 muka nak paham..last2 gelak sendiri..

n3 aku slalu je tak dak org komen..sb tak dak org bckot..hoho...tak per..tak harap pung..just tulis2 tuk diri sndiri n tatapan anak...tp, klu ada org komen, mmg mcm bg smngt n ceria je rasa.. ;)

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

weh, pening aku baca.tunggang trbalik siot ko cerita. tp takpela, yg penting ko bg aku gelak jugak.haha :)

Siti Nornadiah said... [Reply to Comments]

nota buntuit goyang-goyang. hahhaha.

entry merepek-repek pon i tetap baca sampai habis apekah?

:)

anuar said... [Reply to Comments]

hai peej,

rasa xbest @ xsedap hati tu mmg normal. kdg2 tu tiba2 je dia jd..puas pk sbb apa..

kesimpulannya, jgn lyn kan perasaan xbest tu sgt!ok?

peace=)

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sy kalu tiba rase xbest mula lah pk mcmada bnda xelok akan berlaku tpai sbnarnya xde pun..elok jgk rase xbest ni tetiba buat kita berhati2..

sy pun sedih jgk bila org x tggalkan komen, pk mcm xde org bc ke n mcm kita ckp ngan dinding..

Rina277 said... [Reply to Comments]

xpe la peej..n3 merapek meraban ke apa aku kisah..ttp gak aku bace dr dulu kini n slamanya sbb ko menceriakn hariku..haha poyo siot..

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Rase x sedap ati tu biasa la Peeja... Tapi jangan fikir sangat nanti mengganggu... Hahaha.. entry ko tunggang terbalik tapi aku masih boleh paham. Sian mama ko kan... Ala aku buat entry xdo pn org nk komen tp aku buat bodo and syiok sendiri je.. Layan...

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

lepas ni nota buntuit goyang-goyang terkuntuit. lol!

kadang2 jadi jgk kat aku bende2 mcm ni, hati rasa tak sedap. tetiba ade bende jadi, nasib la bende baik atau bende buruk. tp mmg selalu kalo hati aku rasa semacam mesti ade bende nak jadi. me donch like!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

nota buntuit goyang2 tu x leh blah..hahaha!u citer la mcm mana pon ai ttp akan baca spi abes..spi kadang2 tu baca balik bg paham oke...[punyalah aku setia..apakah?]

pasal komen status fb tu..mmg sll merepek je kalau ada geng2 yag menyampuk...spi dl ada satu tahap tu 300 lebih komen...gilo..mcm la x leh conference chat..tp x best..haha!

yatie chomeyl said... [Reply to Comments]

terlebih caffeine boleh mengakibatkan keupayaan luar biasa dlm menaip hehehe

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

sejak ade belog pablik nih, aku merasakan la apa yg org rasa. dulu aku tak heran pon org tak komen. sbb aku tau sapa yg baca, i mean boleh monitor segala kan. skarang ni kan, yg masuk belong kenkadang sampai beratus2, tp apa ada? taik komen pon tade. kang aku meroyan situ tanye kau sapa, kau sapa, org syak aku gila plak. baik aku pasrah je. gasak la kau u damn stalker.hak hak hak hak.

Drama Mama said... [Reply to Comments]

hahaha...selalu kalu mood tak elok...update status kat FB sure ramai nak menceriakan! best best!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

deasa said... [Reply to Comments]

tiba2 nak nescafe
malasnya nak buat!


harap tuan rumah tidak marah dgn komen sebegini :D

gwen velora said... [Reply to Comments]

your blog is funny..keep it up peej..or shud i call u sis peej hehe

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Ha ha ha, Nescafe power tuhhh...
n3 berakhir dgn nota buntuit goyang2..
So no reasons of being lazy to update, the solution is 'drink Nescafe now and forever'..
Aper mama pulak merapek nih..he he he
(Miner giler Ads)

peej said... [Reply to Comments]

nasaoji - tak suka kan bila tiba2 rasa x best tu datang. haih.

sharpshouter - haha. bila aku baca balik pun aku mmg pening. kejap sini. kejap sana. haha

nadiah - baik sungguh anda. kerana sanggup baca sampai abis.

anuar - kan. tapi kena ada orang layan la. if sendiri aje. tu yang makin melarat pikir merepek.

hanim - kannn. tapi nak buat macam mana. ramai manusia pemalas. termasuklah diri ini. ;p

rina277 - hahaha. kau la reader yang paling akan ku ingat sampai bila2. masih ku ingat banner yang kau n eh sapa nama sorang lagi tu buat. hahha. gilo ok.

brain freeze - kadang2 mmg ok. tp bila mood tak best tu yang rasa wtf sangat semua orang ini. mueheheh.

peej said... [Reply to Comments]

annasueG - haha bungok ok. gila tak sexy. goyang2 buntuit tiba2 terkentuit. eh, tapi macam selalu je mcm tu. hahah

buyui - wah sanggup. betapa teruknya sampai kena baca 2 kali bg paham.

yatie - sangat ok. cho cekery.

lilred - tell me about it. nyampah kan uolls. stalker sangat tau. atleast kenalkan diri sekali pun ok la kan.

drama mama - kan. best.

deasa - tak la. buat apa nak marah. tp mmg. kadang2 baca/tgk gambar kat blog org boleh bg mengidam kan.

gwen - thank. peej will do. wahh laju je jawab kan takmo org panggil sis. ;p

mama - takmo la. terasa terlebih energetic if minum nescafe banyak2.

rosealley said... [Reply to Comments]

nota buntuit goyang2??haha, klaka weh

ok da komen, sori selama ni asyik baca jeee, percayalah walau saya xkomen, saya tetap baca dan tetap suka blog nih:)

MiSzfieLah said... [Reply to Comments]

sy tak tau la org lain, tp sy suke bace blog peeja sbb walaupun cuma cerita kehidupan seharian, tp mcm ikhlas je cerita... marah ke happr ke maki ke sy rs peeja blog dari hati dan jd diri sndr. Tu je, so kalau merepek pun, xde hal mmg bace jugak sampai abis..apesal tah, aura kot. huhu...

sy bukan puji ni, sy ckp mende btol :) teruskan blogging ok...pls jgn stop.. sy suke bace hehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...