Instagram : @peejburhan

nak buat tajuk apa? penat tau nak fikir.

lepas buat hantaran tu noy ajak keluar.
sebab dia bosan dok rumah. nak ajak minum starbucks.
sumpah perempuan tu ketagih melampau.
pastu gedik nak starbuck. aku tak faham.
minum je la kat umah kan. macam takdak kopi.

tapi aku ajak makan tomyam.
aku adalah teringin lama. dpd memula demam tu.
aku nak try lerk thai. ada someone komen kat blog cakap sedap.
so kat jj au2 ada. mau la kan.
tapi noy tiba2 nak makan kat krisik.
ok aje. mana2 pun boleh. janji dapat hirup2 tomyam :D


:: daging pedas. kita orang mintak daging petai. lain yang dapat. ::

aku rasa if pergi awal tukang masak boss tu takda la.
aku tau memula sebab amik masa lama nak siap.
if boss dia masak kejap aje siap. ni lama.
pastu tgk daging ni terus tau bukan masakan boss dia.
maka adalah tidak stone. tsk.

:: tomyam ayam putih. noy suka. aku suka yang jenis pekat2 tu. tp ni sedap gak. slurrpp slurrpp ::

:: kailan ikan masin ::

:: telur dadar. aku suka telur dadar dorang. mcm kembung2. mcm mana dorang buat eyh? sebab api besar eyh? ::

:: sambal belacan. ni free la kan. tp stone. i like ::

:: laici kang. mau air buah. tapi buah semua takda lagi. bagus. so bedal ini. so niceeeee ::


haha. sumpah aku takda penyelesaian ngan masalah terpusing2 ni.
camera baru perhaps? ;p
time keluar ni muka, badan, baju semua penuh glitter.
tak tau nak hilangkan macam mana.
rasa tak best gila.
sebab boleh nampak orang pandang aje bila bercakap ngan kita.
mesti orang ingat aku sewel.
ye la penuh badan. konon nak bg badan kilat2. wtf.

dah lepas tu pergi jj. semua orang la dok pandang. ergghh.
macam nak bg tau ket semua orang yang pandang tu, " saya baru lepas buat hantaran"
tapi apa ke gila kan.

oh pergi jj sebab mama nak sushi.
pastu siap demand takmo sushi jj. tak sedap. carrefour takpa. tp jj tak best dia kata.
so dia kata. nak kedia lain punya.
nasib kat jj ada sushi king.
so beli kan sushi mama kat situ.
lagi satu kan sebab minah tu nak starbucks dia.

:: kekecewaan sebab coffee jelly dia dah takda. so kena order lain ::
:: sushi mummy ::

lepas tu terus pecut balik.
sebab mama kelaparan di rumah.
memula plan nak keluar ngan mama sekali.
tapi mama tak larat plak nak keluar.
tu yang tapau aje.

oh ini hari bday my beloved mummy. 3rd oct.
so wishing her a good health n a long life.
love u mummy.
happy 55th birthday. :)

18 Comments:

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

Peej, dah sihat dah? Harap dah sihat sepenuhnya. kesian dia selalu demam kan lately. eh gambar pakai tudung tu comel lah...serius ni? tell us more pls. cepat sikit..x sabar ni

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

wish aunty HEPI BESDAY TOO..
comel sis kai tdg.. nk iras2 aunty...
=)

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

OOOOO! TQ for wishing me, my daughter.
Where is my present?? Its okay, tak payah beli aper2! You know Peeja, the best gift you could hand over to mama is the new look of you..if you could stay and continue with that hijap...
You look good,sweet and decent!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

happy bday auty..moga sihat dan gembira sll bersama mereka2 tersayang :D

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

sebaya ngn mak sy la..hehehehe...sedapnye kailan ikan masin tu..telur dadar pun sedap..ai like la..heheheh

Super Nia Hana said... [Reply to Comments]

happy bday auntie monroe!!

nino said... [Reply to Comments]

telor dadar kembong tu...
kacau telo dgn garfu lama2 sikit sampai berbuih2. dan lebih sdap bubuh sikit mayonis. uh terangkat beb.

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

happy birthday aunty!!!!!!

peeja, have u tried that creme brulee, latest from starbucks? setap!!! tp atak sket manes.

hidayah sulaiman said... [Reply to Comments]

i think u can get rid of those glitter pakai roller utk cat n dogs fur.sbb kalo sy pakai roller tu.seme lekat2 kat baju tercabut.pakai kat kulit pn x sakit.not dat pricey.slmt mencuba

Starry Eyed said... [Reply to Comments]

i penah dgr, if nak telur dadar mcm sedap kene minyak lebih skit then panas.. heheheh

ade org letak mayo sikit.. tak sure sbb tak pnh try...

sjmoment.com said... [Reply to Comments]

sedapnya tomyam

terliur.

nyummmmmm

tadi belasah sampai 3 mangkuk seafood tomyam kat open house sedara.

peej said... [Reply to Comments]

arianna - alhamdulillah dah sihat. hah kenapa ngan gambar tu? nak bg tau apa? blur. ;p

talkwithmykeyboard - haha. terima kasih. pujian ada makna tu.

mama - uhukk uhukk *tekak gatal tiba2*

cik ati - sedappp. suka sangat.

buyui - thanks for the wishes.

nia - terima kasih bg pihak.

nino - hah letak mayonis? tak pernah try. sedap kah? sampai terangat katanya. haha

lilred - ingat belum try. rupanya yang dlm pic ni tu noy beli tu la. aku rasa la 2-3 sedut. ok la. mcm caramel coffee jugak rasa dia sikti2. tp aku suka lg frapp kot. heheh.

hidayah - tu la. tp time tu takda roller la. takkan nak pergi kedai mencari roller pulak kan. mandi pun hilang. tp time tu terus keluar. tu yang tak sempat buat apa.

starry eyed - ok. akan try minyak lebih n panas.

sjmoment - wah open house ada tomyam. kelainan betul.

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

telur dadar tu kene letak minyak byk sikit pastu kene tunggu minyak tu panasa baru menjadi mcm kat kedai punya..

hepy birthday untie..semoga pjg umur n dikurniakan kesihatan yg sgt baik...

NenekPenne said... [Reply to Comments]

orang fikir, eh tak kan nak datang JJ pun glitter2 mcm nak pi clubbing? gitulah gamaknya ya

Fazlynne Majid said... [Reply to Comments]

peeja, hi.. im ur silent reader :) kat man yeh krisik tu?

peej said... [Reply to Comments]

hanim - ok.

nenek - kannn. macam over sangat nak kilat2 kan.

fazlynne - kat medan selera blkg jj au2.

Fazlynne Majid said... [Reply to Comments]

oh okay.. thanks.. nanti i nak try makan situ :) sorry if tertanya soalan obvious.. baru start reading ur blog. keep it up. sgt entertaining :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

high five!! kite pun prefer tomyam yg pekat2 tu. lg pekat gle lg best xD

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...