Instagram : @peejburhan

mimpi pelik. apakah makna semua ini.

entah kenapa seminggu ni aku mimpi pelik2.
serious mimpi yang bagi aku menakutkan.
ok bukan la menakutkan yang macam expose mistik ni.
tapi mimpi yang aku rasa bg aku bangun mengejut dan menggelupur.

mimpi 1

aku tgh drive nak balik rumah.
tiba aku nampak ada sorang makcik ni.
well makcik ni mak kawan aku. dia berdiri kat divider kiri.
n ada seorang arab ni. dalam umur 20 plus la. kat divider kanan.
elok kereta aku nak lalu. dorang berjalan ke tgh jalan.
berhenti kat line putih tu. peluk sakan siap french kiss bagai.
aku macam terkejut la kan. maknanya mak kawan aku tu ada affair.

pastu aku pun boleh pulak pergi jumpa kawan aku.
kata aku ada benda nak bincang kan. time ni dah beberapa hari selepas tau.
aku bawak balik kawan aku tu kat rumah.
sekali on the way tu. nampak lagi mak dia tu.
same spot. doing the same thing. wth. hahaha.
mimpi kan suka pelik. kalau pikir logik. lawak gila. like. amboih lamanya kau kissing bagai.

lepas tu terjadi la drama.
aku rasa bersalah la. sebab kalau x sebab aku sibuk nak bg tau.
takda la dia tau dan drama2.
tapi abis situ je la.

mimpi 2

yang ni takda apa sangat la.
cuma aku tak suka mimpi tu.
sebab tiba2 aku terjumpa seseorang.
n tiba2 aku kena jaga budak2.
aku kan mana reti. so bagi aku satu task yang sungguh susah nak buat.
urghhh. tak suka.

mimpi 3
yang ni paling laaaaaaaaa best.
aku mimpi aku pindah rumah.
tengah busy2 pindah tu.
aku macam pergi la kat garden kawasan tu.
tapi garden dia ala2 klcc tu. tiba2 ada ramai nak mampuih orang.
tiba2 aku ternampak channing tatum.
sapa tak tau sila google.

aku dah teruja la kan. ok muka mmg sama.
tp dalam mimpi channing tatum tu buncit. bodoh tau anti climax betul.
tapiiiii. yang bestnya. aku kata la nak amik pic ngan dia.
dia layan aku selama 1 jam ok.
sebab semua shot aku tak puas hati.
bodoh2 aje shot2 dia. siap2 siap baring2 la.

takda pulak orang lain kacau ke apa.
orang tak perasan kot yang dia tu channing tatum. haha.
tak pun tu mmg bukan channing tatum. aku yang syok sendiri.
tapi ada boduguard semua ok. mmg hollywood sangat tau. haha

yang kelakar nya.
aku siap time mimpi tu teruja nak mampos.
sebab rasa tak sabar nak balik rumah.
nak update kat blog aku jumpa artis hollywood.
bangangggggggggggggg. padahal takda pun.
bangun tido ngan penuh kekecewaan.
it felt so real ok. hahah.

mimpi 4

ni baru mimpi tadi. masih segar di ingatan.
agaknya hidup dikelilingi benda nak kawin2 ni terus mimpi kawin.
mmg la aku suka je getik2 kata. nak kawin la, apa la.
tapi bila aku tgk kawan2 aku nak kawin je. aku rasa scary.
i mean kawin mmg la best kan. tapi tanggungjawab tu.
n membayangkan u gonna spend the rest of ur life together. ish scary.
tapi mama cakap. tu la lumrah hidup. mmg macam tu. hmmmm.

masa aku pergi wedding kawan aku. ok tu nanti aku update ye.
patut kadi nikahkan. tapi boleh pulak kadi corner ke bapak pengantin suruh nikahkan. dia kata sebab wali.
wah. suka2 tau. uncle tu pun terkejut aje. tapi dah selamat pun la.

so semalam aku mimpi.
dot dot datang rumah aku.
tah macam mana kadi tu ada. tengah sembang2 ngan family semua.
tiba2 kadi tu corner ke dot dot cakap. ok malam ni korang nikah. jangan berdolak dalik.
ok patut aku happy la kan. takkkkkkkkkk aku nangis.
sebab ye la terkejut gila tiba2 aje.
i belum ready ok. wah belum ready katanya.

so kelam kabut la carik baju.
ye la mana ada baju. x sempat tempah. haha. sempat tu berangan pasal baju.
last2 carik baju mama lama2 la.
tah macam mana baju mama masuk. aku tak tau wujud lagi ke tak baju tu.
dia macam blouse. ada inner. luar macam lace2. tapi dia skirt sampai betis. warna peach.
lawa la. tapi adakah sesuai kawin pakai blouse?
merepek sangat kan. lagi la aku nangis2.

aku dah bebel2 cakap. kalau takat nak kawin macam ni.
baik aku kawin pejabat kadi aje.
dengki tak bg aku lawa2. wah lawa ke kan?
pastu tiba2 kadi tu bg chance aku keluar carik baju. juru mekap ke rambut semua.
entah macam mana. tiba2 ada paparazzi nak tau cerita aku nak kawin la.
kejar2 aku la. aku dah macam confuse. apesal dorang nak tau cerita aku kan.
aku bukan artis. sekali siap siap ada van tv tu. ngan camera. ngan pengacara tu.
cakap dorang mmg mcm paparazzi. tapi untuk blogger. wtf.
yang aku dah konon2 tutup2 muka ngan baju la.
konon taknak kena amik gambar.

hahahahhaa.bongok nak mampos ok mimpi tu.
apesal tiba2. mesti sebab banyak sangat tengok channel E ni. haha.
tapi. yang pasti. tak sempat kawin aku dah terjaga daripada tido. ngeh ngeh. selamat.
kalau la sempat nikah semua. mesti aku bangun terus kojol. takuitttttttttt.

serious merepek sangat kan mimpi. tah kenapa.
nak kata tak basuh kaki, aku basuh.
nak kata tido tak baca apa. macam2 kot aku baca.
mamybe sebab tido bugil kot. haha.
malaysia panas nak mampos ok. takleh tahan. so bugil la.
tapi tadi mama komen kat fb aku.
dia kata takleh tido bogel.
sebab malaikat bertempiaran lari. tido pulak di dampingi syaitan.
fineeeeeeeeee. takleh dah bogel-bogel.

tapi kalau gabungkan mimpi tu best kan.
aku kawin. tapi ngan channing tatum. la la la.
pastu anak yang aku jaga tu anak kita orang. va va va.
ok nak berangan. byeeeeeeeeee.

16 Comments:

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

hahahahah!
xleh blah ok mimpi channing tatum! mak jeles! ;p
mimpi yg last nasib baik ko tak sempat nikah, kalo tak merasa la malam tu err..hehehhe..

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Owh.. Melampau mimpi2 ko peeja... Hebat nak mampos!
Mimpi Channing Tatum tu paling tak tahan.. Siap feeling amik gambar baring2 ok... hebat! Aku pun nak mimpi sebegitu.. Owh!
Mimpi kawin segera... Argh.. Ngeri noks! Ko bayangkan kalo tetibe terjadi di alam realiti kan.. Scary ok! Tak suke...

Asura said... [Reply to Comments]

peej, me very silent reader never comment here...

i once mimpi we (you and me) make love..it was so real i wet my pant..

OMG..i never imagine such thing but it happen in my dream..gila crazy..

i'm so sorry doing that even in dream..i know u enjoy it but still,i rasa guilty..

anyway,just want to share how crazy dream can be

AdiHana said... [Reply to Comments]

if tdo bugil2 mmg la mimpi channing tatum + kawen2 muahaha..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mimpi2 ko ni mcm glamorous dan berteknologi je. lolx. mmg la basuh kaki semua, tp rs ni bukan setan ke apa.. ni dia rewind balik benda2 yg berlaku sebelum ni. mesti sbb ko tgk entertainment byk2 ni. hahaha

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

peej, katun sungguh mimpi ko.part tok kadi tuh mmg suka2 hati dia la kan nak paksa ko kawen tanpa sebab.mujur ko mimpi tok kadi yg suruh, cuba kl pakcik borang kat kursus kawen ko tuh yg enterprem, lagi sengal kot. haha

zie said... [Reply to Comments]

Kelakar betul.....bab kawen tu memang kelakar, kea kejar papparazi semua....

Feeling artis...cayalah Peej...

Leen said... [Reply to Comments]

Haha, x leh blah mimpi kreatif sungguh

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

hahahaha..
i like lau bc pe u tlis...
mst boleh paham pyer..hihi..
tp mmg lawak r mmpi part last tuu..
ni mst berangan byk nii..hihi

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

mimpi yg best tu mmg best betol..tp yg tak syok dh spi klimaks tetb terjaga...hish!

peej said... [Reply to Comments]

annasueG - tu la kan. tak tahan. lepas ni mintak2 mimpi michael scofield pulak. hahaha. merasa malam tu? hahaha. cho cekery.

brain freeze - tu la kan. tapi dalam mimpi tu rasa real sangat ok. terasa takut dia tu.

asura - tebiat ke apa? ni betul2 ke saje nak nganjing ni? tapi still mmg merepek sangat ok. ish scary.

adihana - hahahaha. tu la kan. xleh blah tau.

wani - tu la kan. maybe banyak sangat pikir kot. hahha.

sharpshouter - omg. kalau pakcik tu yang muncul mmg sangat scary ok.

zie - haha tu la kan. dah la aku ni pemalu orang nya *uhukk-uhukk* tak suka tau kena kejar2 dek paparazzi. haha

leen - kannnn.

talkwithmykeyboard - tu la kan. otak tak pikir lain. heheh.

buyui - tapi lagi sakit hati if mimpi best. tgh sampai peak tiba2 terjaga or tiba2 tukar ke mimpi lain. tah apa2 tau.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

mcm ala2 tukar channel tvkah...?hahahaha!

Hariq-Sha said... [Reply to Comments]

eeeeeeeeeeee...orang cakap kalau mimpi ada org bagi budak2 suruh jaga tuh, hati2..sebab maybe orang anta sihir...errghhhh...dah berapa kali dengar..

even my housemate, dia punya kakak pernah mimpi orang bagi baby suruh breastfeed dalam mimpi dia..lepas tuh terus berubat kampung..pity kakak dia...huk3..

Asura said... [Reply to Comments]

masyaAllah..betul-betul la, apa pulak menghanjing...mmg merepek sgt la..xde la scary tapi mmg la random sgt...sorry wei x niat buat ko trauma..kalau free muncul la lagi dlm mimpi

peej said... [Reply to Comments]

buyui - hahha. ye la tu. mmg potong stim kan.

hariq - terima kasih kerana menakutkan aku. erk.

asura - omg. u mean for real. ok lagi takut. haha

Asura said... [Reply to Comments]

:p
xde la for real..jumpa la dlm mimpi ja...that time i tgk u lansung x scary..muahahaha..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...