Instagram : @peejburhan

malas nak pikir tajuk. boleh?

tiba2 mood malas nak update.
macam tah apa2.
tapi gambar dah masukkan ni.
dok je termenung mengadap pc ni.

dah alang2 tu. update je la kan.
tapi malas nak cerita panjang2.
mengadap gambar n n baca2 caption je la yea. ;p

noy tiba2 nak makan ayam penyet.
so ke the curve. makan kat waroeng penyet.
adalah sedih. sebab malam tu merupakan malam terakhir noy bagi makan nasi. :(
dia dah full mode dietitian balik dah. pfffttt.
cea aku nak emo lebih2. mcm la dah lama sgt kan. baru last sunday. haha. macam setahun x mkn nasi kan. ;p
so kira smlm tak dpt makan nasik la. aku buat mihun.
tapi mak bedals sepinggan terak. kena sound gak ngan noy.
susah ok. dia dah kerasukan kembali.

itu pun kalau tak dia suruh aku ratah je ayam penyet tu.
tapi aku buat muka seposen. baru la dia kata. ok la. malam ni last.
yeay. so dapat la makan.

:: es soda gembira ::

:: dietitian yang garang. x suke >_<  ::


:: noy's empal penyet. my ayam penyet. :D oh empal tu daging yea. bg yang tak tau ::

:: lepas tu noy tambah kangkung belacan. not bad. tp banyak la. payah nak abis. nasih dia ok boleh ratah sampai abis. ::

tapi dorang ni kedekut sambal la.
aku suka sambal tu. nasib noy makan x abis. so aku corik sambal dia. :D
tah la kenapa suka sangat pedas. aku makan stock dah menangis2 pun still kaup sambal lagi.
ok bukan la aku menangis beriya. tp macam meleleh2 la air mata. haha.

then lepas tu session di red box. hahah lama gila kan tak karaoke.
sebab jonet pun takda kot. so macam takda orang desak pergi karaoke.
last aku karaoke march tak silap. amik kau lama gila.

ikutkan malam sebelum tu aku nak tido.
ok bukan malam la. dalam pukul 5am mcm tu.
sekali takleh tido. bukak la lagu yang ada dalam hp kan.
tak update pun. lagu lama2.
ada la few lagu beyonce. merasa la aku nyanyi2 sama kan. 
wah matiklah taknak kalah nyanyi lagu beyonce kan. ;p

tengah sedap mekak2. sekali bbm aku bunyi.
dapat dpd noy.

noy : shadap. so bising bergema in my room
me : hahahah. dengar ke?
noy : matha fackah
me : kau tutup pintu kan?
noy : so sengau like bangau. yup tutup.
me : jangan kacau mak feeling karok plissss.
noy : nak tidooo.
me : *aku letak icon - talk to the hand*
noy : kau tutup pintu kau *icon marah*
me : *icon menari*
noy : *icon talk to the hand*
me : aku tgh menari mcm beyonce ni. Ego (lagu). *icon thumbs up*

hahah. lepas tu terus dia tak layan. lama jugak la aku session karaoke syok sendiri.
merasa lepas tu esoknya noy ajak karaoke ok. hahahah.
bagus tektik ni. nanti aku buat lagi la. hahaha.


oh baju noy tu dapat masa buat iklan untuk http://www.shortalesbunny.com/
sebab katanya takda size aku kan. so aku suruh noy pilih. kira token of appreciation la.
tp sgt sweet. sebab takkan aku tak dapat apa.
so dia bg noy baju tu. n aku dapat rantai. :D
serious baju noy tu lawa. suka. tapi sesuai untuk orang size2 tu je la kan.
sila la ke blog itu ye. serious banyak baju comel2 n style. serious.


aku rasa i'm getting old n boring la.
noy suka cakap aku tak fun.
ye la malam before tu elok memekak kan.
bila sampai sana. nyanyi sejam macam tu dah rasa letih n ngantuk aje.
siap tgk jam lapan ploh kali.
sebab masuk kul 10 mcm tu. sampai kul 3am ok session. melampau betul.
siap ada sekali tu pukul 1.40am.
last aku tgk jam kul 1.20am. rasa macam dah lamaaaaaaaaaaaaaa.
sekali baru 20 minit berlalu kan.
so aku tanya noy pukul berapa sekarang. mmg pukul 1.40am ok.
aku ingat jam aku rosak.
wtf. whats happening to me? sangat membuhsan kan tau.

so noy je gigih nyanyi tak stop2. gila.
nak dekat last2 baru aku gigih balik.
i guess it's not the same without jonet la.
miss her so much. lagi emosi. patut dia balik Nov. ni extend sampai Feb. tsk.

:: minuman wajib order if pergi redbox. muesli choco shake. sedap. sebab ada oats n raisins. tapiiiiiiiiiiiii yang kat curve ni takda raisins ok. bengang tau. bila kau da imagine nak benda tu. sekali tak macam kau sangkakan. cittt ::

ok tu je.
cea konon malas.
entah tengah type2 ni tiba2 terajin pulak.
so alang2. update je la betul2 kan.
tapi ni dah sampai penutup malas balik.

ok byeeeeeee.

9 Comments:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

ala peej kalu noy fly, curi2lah mkn nasi sikit..he he he.

lama dah xmkn ayam penyet..ngidam plak tgk pic nie..

betulla, kita byg lain tiba2 dapat bnda tu jd lain..sy faham perasaan tu...

zie said... [Reply to Comments]

Ayam penyet sungguh menarik.

Sapa diet, Peej ke Noy? Or Peej diet dan dipantau oleh Noy?

Rambut Peej menarik, share secret pls.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ayam penyet nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Owh.. Aku belum berpeluang makan ayam penyet.. Why2??... Peeja.. Aku suka la ade dietitian cam Noy... Senang diriku nak berdisiplin n berdiet...

A.I said... [Reply to Comments]

blom dpt rasa lg ayam penyet tu. hohoho..jenoh la kau dapat tukang diet yg garang gitu. tp bagus gak. kau kan tembolok xleh nk cover2. biar dia yg kontrol makan kau. kompom cepat susut..hehe..

deasa said... [Reply to Comments]

sambal tu tak silap leh gi amik sendiri..

sebab kat celah tepi tu
diorang ada letak
bekas sambal

so selalu mmg akan top up sndri kalu tak cukup

ayam penyet..sedappnye

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hehe. noy garang okey. aku neh nama je nk diet xmo nasik la apa la.. sudahnya itu jugak aku ngadap hari2 .. tak dapat gigillll. haha

ceera said... [Reply to Comments]

aku baru nak komen baju noy cantik, ko dah kasik link. Bagus betul.

peej said... [Reply to Comments]

hanim - tu la kan. idea yang bernas itu. hahaha.

zie - takkan la noy diet aku pantau? dunia dah terbalik maknanya itu. haha.

buyui - sila la ke kedai ayam penyet berdekatan.

brain freeze - kadang2 sampai bergaduh. baru semalam bergaduh sakan. dia terlebih garang la. aku lak terlebih degil. bagus.

a.i - mmg tembolok tak dapat di tolong. semalam aku bedal coklat. noy bebel2. lama2 gaduh ok. herghhh.

deasa - oh really? tak tau tu. nampak sangat pemalas kan. mmg selama ni aku duduk aje. noy yang pergi order n all. sebab tu tak tau kot. ok lepas ni aku akan amik sambal banyak2. haha.

sweethoney - selalu seminggu pertama mmg gigil. if dah biasa akan ok. tp once start balik. tu yang susah kawal tu. ;p

ceera - serious cantik ok baju tu. sila la check out link itu. :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...