Instagram : @peejburhan

kilat barats

sapa dah baca blog aku lama perasan kan.
masa ayol tunang n kawin aku yang buatkan hantaran.
ala suka-suka aje. bukan la pro ke apa.

sejak daripada tu. ramai mintak suruh aku buatkan.
semua aku buat gelak2 n sengih2 aje.
sebab? sebab aku suka tak yakin ngan hasil kerja aku.
kalau setakat untuk diri sendiri or family takpa la kot.
ni orang nak bayar ke apa. macam wah best sangat ke kau buat sampai orang nak bayar kan?

tapi baru2 ni ada kawan mama datang ngan anak dia.
kira family friend la. anak dia pun aku kawan.
dia nak kawin tiba2 suruh aku buatkan hantaran.
aku ingat main2. sekali dia serious. aku dah macam tak tau nak jawab apa.
nak kata takmo macam keji. so ok kan je la.
tapi rasa scary semacam. ;p

ye la. yang time ayol. ikut kepala sendiri. kira ayol tu customer yang tak complain. heheh.
ni nak buat untuk orang for real ok.
tapi sekarang kurang risau.
sebab beli bahan2 ngan dia.
so dia yang pilih bunga, kain, bekas semua. so aku macam tolong bg idea sikit2 n gubah.
agak mencabar. sebab tema adalah hitam dan silver sahaja. takda tambahan color lain.
pastu dia kata nak simple aje. takmo bunga sarat2. just cukup syarat.
dia nak nampak barang. takmo barang tenggelam di sebalik bunga2. wokehhh. kita cuba ye.



barang hantaran jugak gelap2 belaka.
so mmg tenggelam je rasa.
so nak taknak mmg kena letak glitter2 ni.
aku tak gemar kilat2 tu. tp what to do. dah katanya tema hitam n silver aje. 
kalau takda mmg tak nampak apa. cho cekery ah.
ada hari tu try2. mmg gelap gelita la. aku n mama risau aje.
aku hantar pic kat bb. dia suka gila ok.
so i guess ok la kan.
yang pasti dia puas hati.
takmo nanti aku buat syok sendiri. rupanya dia tak suka kan.



mmg bersepah la glitter masa buat tu.
hp aku abis semua. terus jam trackball. 
satu badan penuh glitter. tangan paling la kan.
kata membega benda tu.
paling suspen masa pergi toilet ok. time nak cebuk. hahaha.
aku dah macam. kang tak pasal pepets bling bling kan. hahaha.
yang mama, "haih banyaknya kilat. kata kat e**** lepas ni kita pergi disko je la"

mama banyak tolong la.
dia yang suka hias2 ni. layan aje.
tapi lama2 dia naik syeikh ok. makin rimbum bunga n daun2.
aku dah marah2. aku takut barang tak cukup. sebab aku mmg dah budget sikit je.
sebab dia takmo sarat kan.
mama bengang je aku sound2 n kacau momentum dia. main jeling2. hahaha.

as usual. gambar terpusing macam lahanat.
pandai2 la ye.



dalam sehari tu jugak siapkan bunga.
lepas tu terus demam gigils. hahahha.
lain tak gerak lagi. sebab menunggu kawan aku tu hantar kain nak balut polisterin.
dia tanya gak berapa upah aku.
as usual. aku sengih n cakap, "tah tak tau".
hampeh kan. takpa nanti akan dipikirkan.
so far ni mmg takleh fikir.

nanti dah siap semua.
n dah lepas hari kawin kita snap2 lagi ye. :D
kalau korang rasa tak lawa nasib la. janji tuan diri tu suka aku dah rasa lega dah.

12 Comments:

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply to Comments]

nti aku kawin,aku nk suh ko buatkan jugak la.ok?hehe

babe,ko ni ade bakat,ape kata ko buat jek part time.duit dpt tu.

Pensil Organik said... [Reply to Comments]

macam nih boleh bukak company nih.

Memi Hazel said... [Reply to Comments]

Cun cun.
Dulu bila cakap nak hantaran kaler hitam, semua orang pelik..
Sekarang dah ok dah kan..
Cun hitam n silver

Btw, baju peej n mama sama kaler
Uniform ke? HIhihi

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

xpelah peej jnji customer suka...boleh buat side income pas ni...

Drama Mama said... [Reply to Comments]

wah wah wah pandainya peej! cantik! tak sabar nak tengok yang dah siap...lambat lagi ka weddingnya? hehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

cik1356 said... [Reply to Comments]

peej, aku kalo dengar orang suke gubah2 ni terus kagum ok. kreatif!

ape2 bisnes yg melibatkan wedding memang boleh buat duit.. dr baju, gubah hantaran, pelamin sampai ke lukis inai. masyuk!

Shahrizat said... [Reply to Comments]

saya mau tempah jugak tau!
izat kepong.

peej said... [Reply to Comments]

nemo - serious aku segan nak buat untuk orang. haha

pensil - company mmg dah ada pun. tp selalu concentrate kat hampers aje. :) hantaran suka2 aje.

memi hazel - hahaha. lawak. tak perasan pulak. kebetulan. takpa lepas ni asal buat hantaran aje akan pakai uniform. haha.

hanim - tu la. janji customer puas hati. tu yang penting. kang kita ikut suka kita dorang tak suka payah jugak kan.

drama mama - bulan ocotber ni la.

cik1356 - tu la kan. ramai suruh buat betul2. tapi bolehkah diri ini terel macam tu sekali. mcm tak aje.

izat - hahaha. bila tu nak kawin?

Alia said... [Reply to Comments]

Hoh, terrer nye kau buat segala hantaran ni!Cantikkkkkkk!!!

Tp aku paham maksud kau bila kau rasa mcm takut gila bila org mintak kau buatkan..sebab aku pon ada jugak la org mintak tolong lukiskan utk website diorg..tp mcm "ha ha ha, tak pe la, aku lukis ni pon main main je.." padahal aku takut org tu tak suka hasil kerja nanti :(

Anyway, weh aku dah fixed aku punya rss feeder tu! So silalah add blog aku lagi skali! (hahaha ada rasa nak lempang tak, mintak org add URL..hahahahaah!!)

peej said... [Reply to Comments]

alia - tak rasa nak lempang la.
sebab mmg aku yang tanya ari tu kan.

tu la. macam mana la kita ni kan. org berminat ngan hasil kerja. tapi sendiri segan. eh tapi aku mmg suka kau lukis2 tu. lawa sangat n comel.

UnaChenta said... [Reply to Comments]

Salam Peej,

Memang ko ada bakat, nampak cantik gubahan tu. Tapi suka sikap merendah diri peej, .. anyway, teruskan kekretipanmu.. chewahh :)

peej said... [Reply to Comments]

una - tak cukup kreatif. sebab banyak mama tolong. mama paling kreatif. ;p nway thanks.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...