Instagram : @peejburhan

ketagihan terlampau dan feeling kenduri kahwin?

ni entry campur2 yea.
kan ada entry before ni aku bagi tau yang noy ni ketagihan kopi.
ada satu malam tu mmg sangap.
dalam 8ish aku macam ngantuk aje. so aku landing la kat bilik.
sambil lulu n yoki pun teman.
tiba2 noy serang bilik aku marah2 sebab aku nak tido.
dia suruh aku mandi. siap2 semua sebab dia nak pekena kopi.
sakit jiwa kan? bancuh je la kopi yang ada kat rumah. takkkkk. nak jugak merayau.

so nak taknak kena la siap2 semua.
sebab the nearest starbucks ada kat mont kiara. semua orang ado2 aje.
takkan kau nak kecomotan kan.
ok fine la. aku comot je macam biasa. ;p
tapi takda la comot tahap lepak JJ sarung seluar katok n shirt. muka lebam kan.
kira ok2 sikit la. sikitttt aje.



sumpah penat layan ketagihan noy ni.
sebabnya kalau aku minum kopi malam2. aku adalah nanti gigil2 takleh tido rasa ceria pastu takda sapa nak layan. :/
tapi ok la fine. mmg starbucks mont kiara best sebab cuci mata bersih sungguh.
sebab ramai hotness. la la la. 
cuma aku nyampah macam barista itu malam sangat stuck up.
selalu starbucks kan mengamalkan konsep ceria. 
ni angin n timing satu badan.
curah kopi kat muka baru tau.
cea ye ye je. mmg takkan la kan. sedap. dpd curah baik minum kan.

esoknya pulak. which is last saturday.
pergi open house umah acu.
pukul 11 papa dah call tanya dah bangun ke tak.
ayat papa daripada kita orang kecik, " bangunnn, mandi, gosok gigi, berakkkkkk" 
berak tu siap tekankan. haha. tah apa2 ok.
sebabnya suruh aku awal n tak lambat sebab ada urusan penting kat sana.
ada orang nak jumpa n suruh aku sign itu ini.
so adalah keji if orang tu yang kena tunggu aku kan. ;p

tapi hampeh. lepas papa call aku sambung tido.
terjaga pukul 12 ;p
bergegas melompat pergi toilet.
tapi rutin aku lain. bangun, beraks, mandi, gosok gigi. haha :D

siap2. terus pecut pergi umah acu.
dah la lawak. parking takda. malas nak jauh2. pemalas nak berjalan.
so noy elok je masuk kereta sampai kedalam lalu sebelah khemah semua.
sekali sampai depan jalan tutup ok.
haha kereta tersangkut.
mana nak tau. last year elok boleh tembus.
rupanya tahun ni pasang 10 khemah. pitam.

sangat over open house uncle aku n acu ni.
ye la sebab uncle ni pangkat besar. so mmg kena buat besar2an kot.
jemput segala macam orang. dengar jemputan je 2000.
tak gila kau. mengalahkan kenduri kawin. hahahha.
uncle pulak tak suka buat dewan. dia suka feel kat umah.

sampai salam2 sapa patut terus makan.
makanan ada banyak gila. tapi
aku hanya makan nasi beriani ngan macam2 lauk sedap.
ngan satay aje. ;p
lain semua pemalash nak bangun amik.
ye la kena jalan sampai hujung nak amik segala kuey teow goreng, kambing semua tu.
kosser mak. mmg dasar pemalas.



noy balik bengang2 sebab dia kata takda sapa amikkan gambar dia.
dia je snap gambar kita orang.
oooo. baru tau. itu la yang selalu aku rasa tau.
so kesian. aku kata, meh la aku snap kat rumah. haha.


:: snap muka budak jahat ni sekali ::


oh since memang tak amik pic apa sangat masa kat umah acu.
ni pic yang aku amik dpd facebook cousin aku.





:: maklong eton - mama - aunty dila (mertua ayol) - zeity ::

sejak zeity ngandung baru dapat jumpa dia.
pewoot dia dah besaaarrr. tapi badan dia maintain kecik.
tapi pipi sudah tombam.
noy lagi psycho siap pegang2 perut zeity.
zeity dah malu2. noy cakap jangan malu2. anak buah dia tu.
serious noy obsessi ibu mengandung n baby2.


:: siap ada band ::

serious makin lama makin terlampau tau open house acu ni.
tahun lepas karaoke set aje. ni siap ada band.
apa kata tahun depan aku siap2 booking.
alang2 dia buat open house. aku jadi pengantin. hahha.
dah boleh sangat tu.
tinggal nak tempah pelamin, kompang aje. haiahahahah.
wah matiklah tak malu.
plus. kompang????  pelamin??? bukan ke aku pemalu n takmo berarak n bersanding?
apesal over ni? larikssssssssssss.

13 Comments:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

betul2 mcm org kawin open house acu...
meriah plak tu mknannya..rugi oo peeja xmerasa semua tu..kompang?pelamin?ni mesti nk dkt dah ni...:)

Pensil Organik said... [Reply to Comments]

perghh inilah first time aku dengar jemputan untuk open house raya sampai 2000 orang..

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

OMG!!!! muke nonoy sama mcm muke hanan! like motha like son!

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Owh.. Aku juga sudah keetagihan sepeti noy... Ketagihan Coffee Starbuck.. Adeh...

NaniRostam said... [Reply to Comments]

Fuh open house ke open khemah ni....memang kuat semangat nak buat open house besar jemput ramai-ramai ni.

I tak pernah dapat semangat tuh!!!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aah..!!pose noy mcm hanan..:))

wahhh ni betol2 OPENNNNN HOUSEEEEEE ni...dasat...!!

Dayah said... [Reply to Comments]

Salam Peej,

Wahhh.. meriah..
Psst.. muka Auntie Nani berseri-seri ^___^ lain dari selalu di lihat

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

makdatokkk ni open house ke kenduri artis?? gle meriah ok.. mknn byk tu yg best xD

hoish rindu gle kat mont kiara. rindunyaaaaaaa *tibe2 menjerit* lolx

and hannan sgt bulat!! comel!!

Rina277 said... [Reply to Comments]

Peej..suke tgk gmbr ko dgn PG yg second tue..nmpk mesra n cute plak..

lily lotus said... [Reply to Comments]

tu dia..mmg kalah orang kawen..hiks

peej said... [Reply to Comments]

hanim - ye ke? tp seriosu aku pemalu. tak dpt ku bayangkan org berkompang aku berarak. pastu nak sopan2 dok bersandung. pitam ok.

pensil - kann. tapi nak buat macam mana. orang2 besar2 kan.

peej said... [Reply to Comments]

lilred - haha gila. tp mmg ada sama kan. ;p

brain freeze - over tau tahap ketagihan tu.

aunty nani - haha. terkejut masa baca aunty komen. tak sangka aunty baca my blog. segan pulak tiba2 sebab blog ni berunsur merepek sangat.
nway. tu la. kalau pija pun tak sanggup. tapi nak buat macam mana. orang besar2 mmg dorang kena buat kan open house. if tak silap la.

buyui - kannn. sangat. bak kata aunty nani. open khemah.

dayah - ye ke? dapat tempias seri anak dia kot. wah tiba2. haha.

wani - tu la kan. kalah artis uolls. mont kiara best kan. tempat paling syiok cuci mata. :p

rina 277 - haha tiab2. PG mmg tak mesra la. garang ado.

lily lotus - tu la. kalah kenduri kawin.

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Ye.. Ketagihan memang mendatangkan masalah. Harus dijauhi segera... Nasib dpt org keliling yg garang..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...