Instagram : @peejburhan

commonwealth delhi2010

kalau kat rumah tu mmg papa je control tv.
kalau papa yang pegang remote tu.
memang kau takkan tengok rancangan lain kecuali sukannnnnnnnnn je la.
tak kisah la sukan apa pun.
form bola, to golf, to tennis, boxing, ultimate fighting, badminton..eh macam2 la.
so sekarang kan musim commonwealth games kan. memang tu je la tengok kan.

so masa dok umah tu bukak la games weight lifting.
aku suka je tengok. kira syok n kagum la tengok orang angkat2 berat ni kan.
pastu mula la banding2.

me : wahh. macam dia angkat aku.
papa : apa pulak. kau lagi berat daripada tu.
me : eh tolong sikit. pija tak berat macam tu la.
papa : hahaha. timbang tengok.

papa mmg keji lagi pedenkiiii.
pastu orang lain angkat.

papa : macam angkat kau dua ketul noy.
noy : apa? 100kg?  mana ada la.
papa : tak? berat kau berapa?
noy : a ah la berat noy sekarang 50 la. fineeeee. noy dah naik banyak. dulu 43 je.
me : ok la. dulu kau kurus sangat. sekarang aku rasa ok.

ingat kegembiraan berterusan.
rupanya lepas tu aku trauma.
tgh tgk game tu. perempuan angkat berat.
sekali aku nampak ini.




sumpah weyhhhhhhhhhhhhhhhhhh.
bulu ketiak tahap macam lelaki tu. panjang, hitam, lebat segala.
aku rasa kembang gila tekak.
terus aku jerit2 suruh dorang semua tengok.
orang australia. tapi mcm chinese. bukan omputih ke apa la.

omg. what was she thinking?????
few weeks back ada tgk mtv made ke apa.
ada gak minah black ni mmg tomboy n all.
so tak pernah shave ke apa. tahap ngeri ok.
pastu orang tu bawak wax. bayangkan sampai berdarah2. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
gila ke simpan panjang2 macma tu.
aku baru ada 1mm dah rasa segan nak angkat ketiak ok. erghhhhh.

dah la kau tau sukan kau angkat berat nampak ketiak kan.
aku tgk ada je team lain pakai baju macam bawah ni.


kira tak nampak la ketiak kan. 
ish apa la.
so hari tu aku ada la cakap kat dotdot.

me : sayang hari tu i nampak orang angkat berat bulu ketiak panjang bla bla bla.
dotdot : orang cina mmg macam tu.
me : dia wakil australia. tapi mmg mcm cina.
dotdot : kan i dah cakap.
me : kalau tiba2 u tgk ketiak i bulu macam tu u suka tak? *ok soalan bangang gila*
dotdot : sukaaa.
me : eeeuuuuwwwww. u ni kenapa? ngeri gila ok. i pun tak sanggup.
dotdot : suka. lepas tu. u tak jumpa i lagi la. haha.
me : eee jahatnya. u tak cinta i seadanya.

hahaha. mmg over.
kalau aku pun aku taknak awek bulu ketiak macam tu. lagi mau cinta seadanya. gila hape kan?

then aku tgk pulak sukan gymnastics.
antara sukan yang aku suka.
daripada kecik suka berangan.
paling suka yang main2 ribbon tu.
aku ingat lagi kecik2 tu aku siap potong2 kain then jahit sambung2 bagi panjang gila.
pastu ada hanger yang patah. aku ingat jadikan batang.
pastu berangan main pusing2. last2 aku terbelit ngan kain tu.
bodoh gila. ngan tersimpul2 semua.
mana la aku tau kena pakai ribbon. ingat pakai kain boleh.

so hari tu tgk la orang main benda2 ni.



sukan yang dorang lari laju2. lompat panjat atas platfform tu, pusing2 somersault pastu berdiri melentik.
tetek kedepan. bontok tonggek.
seronok. aku pun ala2 loncat2 depan tv. tau2 melentik aje.
nyampah je semua orang.
ye la. aku buat macam tu je. separuh tv dah tutup kan. haha lantak.

eh tapi contestant singapore kelakar ok. *sorry pembaca singapore ku*
dorang loncat2. sorang tu landing terkeluar dpd mat terkangkang je.
sorang lagi pulak jatuh terduduk terlentang. hahaha.
pastu aku cakap. baik aku je masuk.
wah confident kan.
janji orang tu boleh la lompat pusing2.
silap2 aku dok tersangkut tang platform tu. haha.



pastu sukan yang ni pulak.
yang berdiri atas tiang apa tu.
pastu buat2 gaya tangan n kaki lentik2. lompat2. lentik2.
macam takda motif la. tapi nampak lawa.
aku tengah baring depan tv tu.
sambil baring. kaki aku naikkan ke atas. mula la buat lentik2. gerak kiri kanan semua.

mama : ingat dia comel la tu buat macam tu. kaki macam tiang telepon. dia ingt dia comel la tu.

aku ignore je terus buat. seronok ok.

mama : kau tengok tu. kaki lebar.
me : eeeyyy. biar la. janji boleh buat tau. korang boleh buat.
noy : boleh la. *dia pun buat la aksi2* hoooiiii. penatttttt.
me : seee. aku tak penat *terus buat.* pija boleh masuk jugak buat gymnastic ni.
papa : boleh la. mungkin ada sukan untuk orang2 macam kau.
noy : hahahahahhahahaha *gelak syaiton*
me : kenapa papa kena dengki? kenapa papa kena diskriminasi? asal lak pija ada kategori lain. masuk je la yang ni.
papa : tak boleh. haha.
noy : pija masuk boggest loser boleh la.
papa : uish. bagus tu. dapat turun 40 pound kalu.
noy : kannn. mesti best kalau dia dapat masuk biggest loser kan.

dengki tau dorang.
kenapa lah aku dilahirkan begini.
wahhahaha. tipu. mana ada. lahir elok je comel.
sekarang je kuat makan.

selain tu. aku suka tgk berenang berirama, terjun dalam kolam tu. apa nama dia?
lumba2 suka gak la. tp sekarang belum final kan. so malas tgk. eh ke dah?
dah lama tak tgk.
korang kalau sukan2 macam ni suka tgk game apa?

18 Comments:

n Z r A said... [Reply to Comments]

suke olahraga, especially lumba larii...gymnastic, bola tampar ngan bola baling. pastu dulu time kecik2 suke feeling2 one of the athlete. jadikan kusyen sbg luggage feeling2 athlete bawak barang masuk perkampungan sukan. pfftt

Alia said... [Reply to Comments]

EHHH

Aku pon suka gymnastic bagai!! Selalu aku imagine nari nari bawak reben tu...tapi bila aku nari nari je, adik aku siap ckp "nanti rumah roboh lahhh"

Bangang tol! hahahaahahhaha

Tapi kan semua gymnast, semua tetek leper! Kau perasan tak? So kalau aku masuk (wahh, tetiba ada hati nak masuk hahaha!) mesti bila lompat lompat tetek gegar gegar. Hahahahaha

peej said... [Reply to Comments]

nzra - hahaha. siap berangan jadikan kusyen bag semua. tu mgm sangat tinggi imaginasi ok. tak pernah pulak sampai macam tu. kelakar. masa kecik2 suka buat benda pelik kan.

alia - eh tak ok. tahun ni ramai tombam2. ok tak la tembam. tp bukan typical badan kerempeng ke apa. ramai yang voluptuous. terkejut jugak aku. tu yang yakin aku boleh masuk tu. hahahaha.

UnaChenta said... [Reply to Comments]

Haha peeja.. sama lak kita ni.Dulu time kecik2, lepas tgk sukan,mulalah ikut2 sendiri.

Dulu2 waktu kecik paling suka tengok Volleyball perempuan, sukan olimpik ka apa ntah.Pasukan Brazil kan cantik2.. dorang punya baju seksis gak..pakai t-shirt dan ala2 seluar dalam.. Aku, adik dan sepupu mulalah main volleyball dalam umah, tapi ikut2 pakai t-shirt dan seluar dalam saja.. Bertanding bontot sapa yang paling mantap macam pemain Brazil..

"Ehh bontot ko banyak lemak begegar2 ueekk"..aa macam tu lah antara kritikan time main volleyball indoor..huauhauau

.ieLah. said... [Reply to Comments]

saya suka gimnastik! hehe

btw peej, gigih ek lukis..
tgk gamba baju ijau angkat berat tu je dah kembang tekak. belum la tgk kat tv betul2.. ngeri! T____T

F A R Y N said... [Reply to Comments]

aku suka tgk renang untuk lelaki! hahahaahahaa

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

rajin ko tgk sukan2 ni. kite xsempat nk tgk weh!! :B

apakah psl bulu ketiak tu!! agaknya lg pjg, lg dia bangga kot.. HAHA

cik1356 said... [Reply to Comments]

aku suke renang yg melompat dr platform tu. aku selalu kagum kalo dorang buat macam somersault pusing2... lagi kalo time dia touch air perciknya kecik je.hehehe

cc said... [Reply to Comments]

haha samaaaaa!!!
suka tgk gymnastic jugak.
paling xblh miss sprint + swimming :D

+ aisyah + said... [Reply to Comments]

WAHAHAHAHAHA!!
WTH??!
PENAT OK GELAK BACA ENTRY NI~
especially part :
"dotdot : suka. lepas tu. u tak jumpa i lagi la. haha."

niceeee~

talkwithmykeyboard said... [Reply to Comments]

suka tgk cm sis r..gimnas tuu..
suka tgk renang berirama tu...sexy oooo..hihi..;p
badminton..table tennis pon best...
=)

AziniMZ said... [Reply to Comments]

aku suka tgk game yg ada peserta dr Malaysia jah.. boleh gitu.. hehehe

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ai suka gimnastik tp yg berirama la tu..dl2 panggil gimrama erk...

pasal bulus the panjangsss tu naseb x tgk ..kalau x mau ai x lalu mkn seminggu kowt?ke dia pki cmtu nk kasik kita tgk bulus dia..iieeww!!kena ptg pki mesin rumput kot br ok..kot la panjang lebat sgt dh liat ke?haha!

peej said... [Reply to Comments]

unachenta - hahaha. lagi over ok. siap verangans pakai spenda bagai. tapi dapat bayangkan la. walaupun aku tak layan sukan volleyball. tp zaman dolu2 tgk cerita mario attack. ingat tak? haha

ielah - mmg sangat ngeri ok. mmg kembang tekak ok.

faryn - kau mmg dotdotdot terlebih. cettt

wani - kalau ikutkan mmg tak tgk. tp if papa ada. mmg 24/7 sukan aje. so nak taknak kena tgk la. abis nak buat apa lagi kan.

cik1356 - haha sama la. siap bila terpercik besar kita org kutuk2. konon feeling judges kan. ;p

cc - lumba2 pun best jugak.

aisyah - kejam kan. tp mmg kot. gila apa. ada ke lelaki suka perempuan bulu ketiak mcm tu kan? ngeri.

talkwithmykeyboard - x suka sgt pingpong n badminton. sebab macam tak faham. haha. n selalu pemain tak sexy. haha motip nak tgk lelaki sexy je kan? ;p

azini - haha. bagus tu. semangat kenegaraan namanya tu.

buyui - tak mcm yg kat mtv tu kan. dia tunjuk dorg wax. bayangkan sampai berdarah2. mmg ngeri la. uwaaaa. apesal la manusia2 tu kan?

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

yg berdarah tu kan...alang2 apekata siatkan aje kulit dia dr wax2 buat sakit..alang2 sakit kan...hahahaha!

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply to Comments]

BAB BULU KETIAK TU MMG GELI.PENGOTOR HABIS LA. AKU PERNH JUMPA PPUAN NI MUKA CUN ABEH TAPI BILA ANGKAT TGN NMPK BULU KETIAK PENUH..UWAAAAAAA.RS NK MUNTAH!EE

i.z.m.a said... [Reply to Comments]

aku selalunya tengok je game apa pun as long as ada wakil mesia tengah participate. gile la semangat kenegaraan membara gitu..

Iz said... [Reply to Comments]

lawak la lukisan kau, hahahaha..

tapi aku pun suka gymnastic. Dan aku suka diving, swimming :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...