Instagram : @peejburhan

tak minat tapi apesal sibuk kak nam?

Ok few weeks back aku nampak cousin aku retweet.
Aku bukak la. Ada pic.
Pic orang ni pergi premier cerita salt.
So pic tu ada pic dia jumpa angelina jolie n brad pitt.
Aku kagum2. Lalu tgk semua tweetphoto dia. Byk pic best2 n makanan yg menyelerakan.
Terus decide nak follow.
Well org itu adalah bettyrahmad.

Well I don't really know her la. Ok actually x kenal langsung la kan. ;p
Maksud aku. Aku macam tak tau pun dia siapa. Yang aku tau dia selalu berlakon jadi ekstra if ada erma fatimah.
All this while aku ingat dia macam anak angkat erma fatimah ke apa.
Rupanya tu adik dia. buduh tau.

Anyway, pastu aku tgk dia selalu retweet ngan umie aida. Tp cita mcm halfway kan. Aku macam x faham.
So x pasal aku follow la umie aida sekali.
Pastu tanpa di sedari aku selalu nak cerita kat noy pasal apa dorg tweet.
Then few days back.

Noy : kau ni asyik ckp pasal dorang aje? Kau ni kenapa? Saya xnak tau la.
Me : aku cerita je la. Xnak dengar sudah.
Noy : xde la. Buat apa? Xde kena mengena ngan kita.
Me : x la sbb saya follow. Pastu cerita je la
Noy : napa kau follow? Kau suka ke umie aida tu?
Me : x pun. Aku xde pun tgk dia berlakon ke apa. A ah kan. Sbb saya follow adik dia. Tiba2 follow dia.
Noy : gila. Pastu kacau2 saya.

:(
A ah kan. Baru sedar.
Apakah aku follow. Aku bukan minat pun.
Kak nam menebal dalam diri kot. Haha.
So semalam aku telah unfollow mereka.
heheh. so takda lagi rasa diri seperti stalker.
Anyway, kalau ikutkan aku sangat suka erma fatimah :D
Tapi aku x follow pulak dia. Tah apa-apa ok.
Oh aku suka sebab dulu masa aku kecik2 aku suka tengok cerita Pengantin Popular.
Yang dia berlakon ngan Ogy tu.
sapa pernah tengok n ingat cerita ni?
tak pernah tengok rugi okkkkkkkk. sedap sangat cerita dia.
dia bukan movie pun. macam slot cerekarama macam tu la.

Kita orang dulu tape cerita tu.
Pastu tengok 80 kali sampai hafal dialog semua ok.
ok part 80 kali tu bukan exaggerate ok. mmg tgk banyak mcm tu. mungkin lebih. ;pPaling takleh blah. Masa dorang berlakon tu. Ada satu scene tu kat hotel istana.
We were there. Scene kolam tu.
Siap boleh nampak P.G berjalan.
Punya la kecoh sebab konon dia berlakon, "tu saya, tu saya. Saya masuk tv. Saya pelakon"
Haha bangang.
pastu ada scene noy tgh berenang ngan kawan2 dia.
aku je takda. herghhh. dengki punya camera man.
bukan nak amik shot aku. cea. kau ingat kau cantik orang nak shoot ngan kau2 sekali?

Paling best. Bila masuk bbgs.
Rupanya tu pun cerita favvy pedd ngan kakak dia. Siap tgk 80 kali jugak.
So mmg selalu la berdialog kita orang.
Even until today kita orang guna ok ayat2 dia.

Contoh :

Ogy : eh orang lain pun ada gf jugak. Yang gf kau tu tergedik-gedik, tergedik-gedik. Apahal?

Erma : kau tu pelakon over actingggggg
Ogy : eh over acting aku pun menang award tau. Kau apa ada?
Erma : eleh, tu award kesian.
Ogy : eleh daripada kau tu. Stereotype. Tak abis2 rambut kau tu a begini, a begini, a begini, tangan tu ebebek-bebek, ebebek bebek.

Sent via BlackBerry from Maxis


ok iklan. omg percaya tak aku type semua tu pakai bb. panjang lebar.
pastu baru sedar. hoih penatnya nak abiskan.
ingat nak buat entry pendek. tiba2 terexcited pulak.
so tak sanggup. lalu send ke email.
copy paste. then sekarang sambung.
selesanya pakai type pakai keyboard betul.
ok abis iklan. sambung.


scene erma fatimah nak jemput sharipah aini pergi wedding dia. sambil orang gaji dia pegang list dia yang berjela.


erma : eh betul2 la. check betul2 nama2 tu.
maid : betul-betul la ni mak enche.
erma : helllloooo. kak pah. ni erna cakap. alaaaa. erna tutuiyee, pelakon pengantin popular tu. haaahh? tak kenal?  takpa la yea. terima kasih. bye-bye.
erma : haaaahh tak kenal? malllluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.


ok banyak lagi la.
korang mesti ingat sewel ke apa.
sebab korang tak faham.
well bagi yang tengok cerita ni confirm faham. haha.
so tak pasal kita orang guna ayat2 tu dalam everyday use sampai la ke sekarang.
kau bayangkan masa tgk ni aku darjah 4 ok.
sampai sekarang ingat.


yang selalu guna ialah. malluuuuuuuuuuu, then pasal rambut a begini. tangan tu. then ayat yg betul la mak enche. 
ada sekali tu aku tunggu pedd nak keluar ke apa.
tapi lama gila. aku sms tanya la. apa ke lama sangat.
sekali dia reply, "cirs birs mak enche"
bongok. so tak pasal everytime cakap pasal cirs birs. rasa nak tambah mak enche tu kat belakang.
ok tiba2 aku excited sendiri ok.
aku gila.


anyway. keterujaan aku sampai rasa nak tweet kat erma fatimah bg ayat2 dialog tu semua ok.
sebab aku suka sangat cerita tu. esp part dia la kan. bengong2.
tapi nanti dia ingat aku sewel lak kan.
takmo la. so tersimpan je la hasrat hati tu.
so rasakan tak pasal aku luahkan kat korang.
padannnnnnnnnnnn mukaaaaaaaaaaa.
sapa suruh layan.


akhir kata. kalau tak minat jangan la sibuk kak nam. takda faedah pun.
tapi kalau minat. jadi la kak sewel macam aku ni k.
nganganganga. sukeeeeeeeeee laaaaaaaaaaaa.




27 Comments:

Nia said... [Reply to Comments]

tak ingat pulak cerita tu masa i darjah berapa. tapi, i paling ingat masa Azean Irdawaty ala-ala nak tiru Julie Dahlan, siap pakai rambut palsu lagi. Lepas tu ada ura-ura Julie Dahlan nak saman masa tu, tapi tak jadi kot.

lagi satu yg masa si Ogy cakap tergedik-gedik tu, dia siap goyang2 badan lagi..haha..selalu ulang dgn kawan2 tuh..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

hahahaha!ai pon suka gak tgk citer tu...tp dh x ulang dh..filem diva popular pon mcm ala2 citer tu..pon lawak giler gak..erma fatima yg direct..

Cik Tudung Merah said... [Reply to Comments]

peej, i silent reader u all this while tapi bile bace entry u yang ni memang excited gile nak komen.

i tape jugak citer tu pastu tgk ulang-ulang. pastu mcm teruja tgk ogy yang sangat mulus dan kecik dan cantik dan verangan nak jadi cantik mcm dia jugak.

tp u memang power sebab hafal skrip tu weh. bab tangan terebek-terebek tu memang mcam haram. HAHAHHAHAHA

Cik Tudung Merah said... [Reply to Comments]

peej, i silent reader u all this while tapi bile bace entry u yang ni memang excited gile nak komen.

i tape jugak citer tu pastu tgk ulang-ulang. pastu mcm teruja tgk ogy yang sangat mulus dan kecik dan cantik dan verangan nak jadi cantik mcm dia jugak.

tp u memang power sebab hafal skrip tu weh. bab tangan terebek-terebek tu memang mcam haram. HAHAHHAHAHA

shiela said... [Reply to Comments]

gilo..haha..tp aku paham..sbb aku pun tgk cite tu bnyk2 kali n tape2 jugak..ngee ;p

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

igt sngat peej...suka sgt cite tu..masa tu sy xigt sy darjah bape..siap reccord dlm video tape..asyiklah ulanga tayng..

tau tak makcik yg pgg list tu mmg org gaji betul dia..pernah nmpak masa dia tggu betty kat sek sy dulu..kami patu sekolah rendah dulu..dia seniorlah..tp org pggil ida norsham bkn betty..he he he

reena said... [Reply to Comments]

Hahahaaa! SukaPengantin Popular. Memang lawak gila citer tu. Wahhh respek la Peej ingat lagi skrip citer tu.

Eisha said... [Reply to Comments]

hahaha aku pon tgk cte pengantin popular tu jugak!! mmg terbaek ok siap tgk berkali2 wakaka

swit@kon said... [Reply to Comments]

pengantin Popular kan cerita tu. hahahaha.

betty tu dulu kakak senior kat sekolah aku. biasa je, tapi sebab dia adik erma fatima, dia glamer sejak dari sekolah.

supermommapots said... [Reply to Comments]

haha..mmg citer ni best tak sillap pelakon lelaki dia jalaludin hassan..masa dok gaduh ogy n erma kat swimming pool..emo giler berlakon..hahaha..lagi satu dialog tapi citer apa ntah..peeja ingatkah?
'siapa yang bersalah?'
'mereka dan keluarga mereka'

akiss ferrero. said... [Reply to Comments]

btul btul. suka cerita ni gak. siyes, scene kat kolam tu mmg ingat. klu la ada kat youtube ;p

lily lotus said... [Reply to Comments]

ingat cerita tu! eee nostalgia sungguh bila rewind balik memory ni

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

hahahahahahhahahaha! favourite aku! tergedik2 tu paling aku ingat! ;D

SFAW said... [Reply to Comments]

hehehe..

aku ingat lagi cerita pengantin popular tuh, hero dia lakonan jalaludin hasan dgn faizal husin.

afiq said... [Reply to Comments]

sumpah kelakarrr part maluuu tuuuuu adoiyai.. nak tgok balikkkk.. mane nak cri kan

Be HoNeYLipS said... [Reply to Comments]

i paling suke baca entry u bout food...really awesome!!!
air liur i bertali-tali tengok food yang u attach...
hahahha

cacah said... [Reply to Comments]

i pun suka. haha. masa baca dialog u tulis ni cam terbayang2 dan terngiang suara ogy and erma tu... hahah... memories. priceless!

Drama Mama said... [Reply to Comments]

hahahha peej kelakar la u nih!i ingat cita tu gak tapi skang dah ingat2 lupa. yang diorang gaduh2 gila tu kan.

http://twinkywinkystars.blogspot.com

deasa said... [Reply to Comments]

agak2 kat u tube ada tak drama ni
nak ulang tengok~

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku pon follow diorg kecualy bettyrahmad. aku tau kenapa kau follow diorg. cra diorg tu very like manusia biasa. n sgt lawak, even diorg mcm established with own career ke apa tp takde la perangai diva. hahahha suka bila diorg panggil erma petir. lawak ok!

aku tgk cerite tuuuuuuuuuuuuu ya salammmmmm setiap dialog kau tulis ni, aku dah terbayang scene2 siap memek2 muka diorg. funneyh ok....

Che Sue said... [Reply to Comments]

hahaha pijaa aku tgk citer tuu...! sbb ada faizal hussin dlm citer tu..ngeh ngeh ngeh! penangan giler-giler remaja aa ni tu minat abis aa konon2 (ohh maaaalluuuu)

Dils said... [Reply to Comments]

Hahaha. Oh betul. Dulu masa tv3 tayang, bile esok kat skolah, sume org duk ulang2 dialog, gelak2.

Dialog yg paling igt dan sering diulang

"Don't make my blood go upstairs haa.."

peej said... [Reply to Comments]

nia - a ah. cerita tu banyak menganjing orang kan. tapi best sangat. n yes. siap ngan badan2 ke atas ke bawah nak cakap "tergedik2" tu. tak suke kan?

buyui - diva popular? tak pernah tgk la. best macam cerita ni tak?

ctm - mmg pun. masa jumpa dulu. ogy tu lawa sangat. putih merah. tp mcm eksyen2 sikit la. tp erma macam baik. senyum aje. oh terserempak masa kat toilet pool time tu. n yes. over kan siap tangan2.

shiela - haha. suke sangat kan?

hanim - ye ke? hohoh. terel maid dia pun pandai berlakon. wah jauh. dpd ida ke betty.

reena - sebab suka sangat cerita tu. tu pun banyak lagi. tapi kang orang kata gila pulak hafal satu cerita kan. ;p

eisha - kann? sangat. nak carik blk la cerita tu. tapi takda.

switakon - kan? sebab dia selalu berlakon jadi extra. dulu macam busuk aje. sekarang meletops abis. eeii. suka hati je cakap orang busuk kan. aku lagi busuk terlampau if tgk blk pic lama2. ;p

smp - ye la. pelakon lelaki dia jalaluddin hassan jadi eman manan. faizal hussin jadi bade. tau dialog tu. tapi tak ingat cerita apa. bukan ringgit kassorga ke apa ke? cerita tak popular. tapi dialog tu je popular. rasanya la.

peej said... [Reply to Comments]

akiss - tu la pasal. jangan tak tau. semangat ok carik kat youtube cerita tu. n try search if la boleh download. tapi takde. :(

lily - kan kan kan. sangat nostalgia.

annasuegie - kannnn. mmg over acting sangat. tp best gila.

sfaw - ye betulll. tepat sekali. :)

afiq - entah. tu la konon feeling nak tweet kat erma fatimah. dengan harapan dia ada copy cerita tu.

bhoney - harap dapat bawak banyak bersabar ye. :)

cacah - kan. mmg terbaik la cerita tu.

drama mama - tu la. certain scene je la ingat. ada yang lupa. tu yang kalau boleh nak tgk lagi tu.

deasa - dulu check takda. tak tau la if sekarang ada. rasanya takda la. :(

lilred - maybe la. tapi aku dah unfollow. sbb betul gak. aku bukan minat sangat kan. hahah. sibuk je lebih. tp dorg mmg relax n tak poyo2.
kan cerita tu mmg segala2 over. ngan muka, ngan tangan. ngan lenggok badan semua. tp tu yang best tu.

che sue - hahahaha. noy suka faizal hussin ok. tak paham aku ni. tp logik la kot. bukan laki kau pun kurus n ala2 faizal husin ke? so ada sebab la kau suka. taste tu. keh keh.

dils - banyak lagi kan. paling tak tahan dorang kutuk broken english julie dahlan kan. siap, " mutton crossing the road" motip daging kambing nak melintas? scary ok. haha

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

peeja:diva popular pon sama je..lebih kurang..tergedik2 [ckp mcm ogy ckp] n baju2 dia nak2 yg bulu2 sejibik mcm ikan emas bak kata kawan ai...rasanya kt u tube ade citer tu..

shuweet said... [Reply to Comments]

aku pun suke giler ngan citer tu....tang "U dont make my blood go upstairs" azean..hehehehe

Lyndha said... [Reply to Comments]

penah gak tgk citer tu dulu. tapi dh tak ingat...nk tengok lagi...mane mau carik?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...