Instagram : @peejburhan

mmg la annoyed, tapi ni macam dah takut pulak~

long silence eyh?
aku mmg kalau dah biasa ngan satu pc tu. aku nak guna pc tu aje.
kalau tak dapat guna. rasa semangat tu takda.
wah konon takda semangat kan. padahal makin lama mmg makin kronik malas tu kan.

tu takpa, tu takpa.
ari tu kan aku demam masa raya.
kira last week betul2 clear la batuk semua kan.
tapi last thursday. malam tu aku rasa sejuk semacam aje.
which is so not me kan. sbb aku ni la paling suka segala kipas, a/c semua.

pastu noy rasa badan aku mmg demam.
aku ni dah la demam mengerang2.
semalam jonet call. dia kata immune system adalah tak bagus.
sebab tu selalu sakit.
suruh amik supplement vitamin c. ok noted.

hari ni langsung tak lalu nak makan apa.
semua tak berapa. tp sebab nak makan ubat.
aku makan la sekeping roti. n sebijik apple.
dah angin pulak. tapi nak makan takleh. sangat la mual. :|

rasa ok la.
tapi kena mandi sebab adalah sangat busuk n tak semenggah betul rupa.
so rasakan. buat masa ni panas tahap dewa.
aku dah makan ubat. :(
n yang paling scary kepala adalah super sakit. berdenyut2.
siap macam tarik2 tu. uwaaaaaaaaaa. takuit nya.

again noy terkejut badan aku super panas.
dia kata nak bawak gi clinic.
kata nanti doktor jab. whattttt???
bg aku lg takut nak jumpa doktor.
pastu terbayang what if dia suruh warded. takmoooo.

pastu cakap kat noy aku dah ok. hahaha.
tapi mmg bila makan ubat rasa ok. peluh2 semua.
noy kata mind set aku aje. padahal still panas. tsk.

kena tarik2 kat kepala ni.
tiba2 teringat budak2 if demam boleh sampai kena tarik kan.
orang dewasa ade yea?
ada orang tweet cakap boleh cacat. omg. bg lagi takut kan.

pastu aku pergi la google pasal high fever in adults ke apa.
sekali dia cakap pulak sbb2 selalu demam antaranya cancer.
terima kasihhhhhhhhhhhh.

ok promise.
if esok still sama.
akan ku pergi clinic.
hmmm..boleh percaya ke?

p/s : serious rasa nak muntah sangat2. tapi tak muntah pun. tah apa2 tau.

19 Comments:

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Babe.. Jangan tahan2 lagi.. G klinik laju2 k... Jab cpt sikit ubat tu jalan.. Jage kesihatan ok. Dah sihat baru ley nak update dengan penuh semangat! :)

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to Comments]

Get well soon :)

dapur laksamana said... [Reply to Comments]

bila demam takde selera makanlah bubur nasi cair. letak daun bawang/kucai diracik halus for flavour dan untuk khasiat yg kill the germs/bacteria.

grated the halia dan ikan bilis goreng perah limau atau sedikit cuka sebagai lawannya. Halia elok utk buang angin dan circulation dan macam macam lagi. ikan bilis zat dia ..
tak pun cili merah blender dengan udang kering yg terdahulu di rendam dengan air panas, kalau nak letak seulas bawang putih.
perah sedikit limau.

dan bila dah sihat sikit makan lah dgn sup tomyam letak lengkuas dan halia banyak banyak...

ok jaga makan.
sakit ini kadangkala datang dari segala sumber...jika tukang masak direstoran sakit atau baru nak dijangkiti, pun boleh menjadi penyebabnya. jika anak dia sakit dia juga boleh jadi pembawa dengan hanya bersin semasa menyediakan makanan.tak cuci tangan, macam macam lagi.

dm

funky_D said... [Reply to Comments]

baik cepat2 gi klinik sbb dulu pun demam every month. rupa2nye petanda nak kena apendiks. skrg dah baik dah. jgn takut2 k. doktor tu nak baik kan kita. get well soon!

Leen said... [Reply to Comments]

Pegi klinik tau!! (wah, marah org pandai.. diri sndiri pun benci gi klinik)... apepun, pergi tau.. moga cepat sembuh~~

A.I said... [Reply to Comments]

kau gila la pija!! (panggil pija sbb marah)

kene gi klinik wei. buat blood test. kau jgn degil la bambam..pegi tau.

F A R Y N said... [Reply to Comments]

weis,ko jgn eksyen2 takmo pi clinic... mana la tau dapat doktor hensem...ha,bley cuci mata skali ok... muahahahahaha

get well soon beb..

Intan ~ Nur Azlina said... [Reply to Comments]

semoga cepat sembuh peeja & jangan takut makan ubat :-p

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

isk..pergi je la klinik...risaulah ai dengar spi dh kena tarik2 tgk ur pic kt twitter pon mcm teruk je noks...seriyes la pergi la cek..maybe dengue kowt?[bukan nak takutkan2 u dr u google dia cakap cancer..kan..?]

Ceera said... [Reply to Comments]

gi check weyyyyyyy
demam la yang paling bahaya okey...
kalau kena tahan pun tahan la, yang penting sihat...

SANDRA AZWAN said... [Reply to Comments]

U nak muntah tapi tak dapat nak muntah sebab u tak makan ape2 kot...Kesian...;-P
feel free to visit my blog page...;-P

http://bysandraazwan.blogspot.com

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

selalu demam sbb kurg antibodi. ko makanlah vitamin c hari2. get well dearie!! x)

deasa said... [Reply to Comments]

sila pergi klinik :)

luvmum said... [Reply to Comments]

pi la klinik...moga cepat sembuh.

darling8tabby said... [Reply to Comments]

please pija gi dr nanti tau...anak akak baru je dicharged coz viral fever... take care..

umi ameer said... [Reply to Comments]

jgnlah takut, pi lah kinik tuuu!

chics said... [Reply to Comments]

Pegi cek darah and get well soon!

lily lotus said... [Reply to Comments]

siannya..get well soon yer :)

doll said... [Reply to Comments]

oh no.hpfully by next entry, u ve already seen a doctor n all well peej.

sakit demam jgn tangguh2 nak jumpa doc.byk penyakit pelik2 skg nie.apapun kita doakan peej cepat2 sembuh n nothing serious.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...