Instagram : @peejburhan

Love hate relationship

Lamakan x update.
Why? Sebab I have this love hate relationship with my blog.
I love it. It's my baby. But there are times where I hated it very much.
Macam sungguh benci n menyampah la.

So sebab tu la sepi.
Bila kau dah menyampah. Kau na tulis apa pun terus xde idea.
Rasa menyampah ngan cerita sendiri.
Hahahah bongok gila kan.

Pastu ngan demamnya. Xde mood nak raya. Bila x raya jadi xde cerita.
Pastu tgk org cuti raya lama, aku pun gedik nak cuti blog lama2. Peaceful.
Haha mama sampai bg email panjang lebar tanya kenapa aku x update n all.
Pun aku x layan.

Pastu ingat this week nak blog mcm biasa la.
Tiba2 masalah malware ni pulak.
Bgn tido aje penuh bb ngan sms, bbm, twitter semua tanya pasal tu.
Macam aku pakar I.t tau semua.
Pastu dah tau masalah tu from innity.
Aku dah remove. Still sama.
Email to innity, dorg kata dorg dah fix. Tp will take up to 48 hours utk betul2 ok.
Bagus. Tapiiiiiiii. Still x ok.
Sapa ada kat blog list aku infected jugak.
Dah jadi punca pulak.
Senang. So aku delete je semua.
Hopefully nanti ok la dorg.

Pastu kak jemah ckp suruh pakai default template dulu.
Takut malware tu attack template.
So layout bling2 kena kasi simpan dulu :D
Nanti dah ok br kasi up balik.

Kesimpulan cerita. Jangan tanya aku kenapa. Aku pun x tau.
Nanti if blog dah sihat sesihat tuan blog. Kita akan beroperasi macam biasa.
Ewahhh. Ye ke? Mcm masih pemalas dan menyampah aje. ;p

So diharap penjelasan ini membuatkan anda berhenti tanya pasal malware. Sbb sumpah aku rimas, serimas korang tgk warning sign itu.

P/s: dia kata jgn proceed kan. Abis tu apesal korang boleh baca entry ni? Nampak sgt read at ur own risk kan? Abis tu apesal dok kecoh2 lagi ni?
Sent via BlackBerry from Maxis

11 Comments:

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Uik?? Blog list je ea kena???Aku pun kena lah malware bapak ware nih! menci....

pizet said... [Reply to Comments]

pizet buka ok ja...x dak malware apa pun...mayb prob dah fix

F A R Y N said... [Reply to Comments]

jahat betul malware...
mesti ddia bengang sbb ko tak kasi duit raya.. hoho

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

dah tade malwareeeeeeeeeeeee!!!!!!!! >polokpolok<

They call me ary kerazee said... [Reply to Comments]

Peej, aku ok je, takde pon kene efek pape sebab blog ko nie.

farra8979 said... [Reply to Comments]

peej, dh x dek warning tu.. sbb tu bley bc..

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

aku baca blog ko ok je, tapi ade blog2 lain yg aku xleh msk. nak masuk jgk rasa mcm gerun je, dah la aku guna pc office. kang jadi ape2 mampuih aku.

cik syahira said... [Reply to Comments]

hi peej,

rasanya blog ni dah tak ada jangkitan kuman lagi la.
sebab saya buka ok je. tak ada warning ke apa pun.
yeay.. blog ni dah kembali pulih~

peej said... [Reply to Comments]

brain freeze - tu la. virus terus betul tau. menyerang besar2an.

pizet - yeay. :)

faryn - wah cantik muka dia. kalau semua blogger yang kena malware kena bagi dia duit raya. kayaaaa laaaaa.

lilred - akhirnya kekecohan berakhir.

ary - entah. tapi ada yang kena. ramai gak. bila aku baca blog dorang. kata ada malware sbb dtg dpd blog aku. keji ok.

farra - baiklah :D

annasuejie - tu la kan. aku tgk ada yang still kena. nasib aku punya dah ok.

cik syahira - ye. blog dah kembali sihat. :)

Lady SharpShouter said... [Reply to Comments]

pers time aku komen, slama ni silent aje. huhu.walaupun ade malware ke warning bagai, aku ttp mau baca. rindu woh kl miss blog ko ni peej. haha

Memi Hazel said... [Reply to Comments]

Rasanya dah ok ni..
Yahooo... all back to normal :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...