Instagram : @peejburhan

Incredible Design~

[STICKY POST - scroll down for new entry]


ramai yang tertanya2 pasal layout blog aku kan.
sorry it took so long for me to make a post about it.
sebabnya macam2 lak raya2 ni. mostly sebab aku tak sihat n sakit kan.
so macam tertangguh2 je la semua.
so ni dah sihat. mari la cerita kan.

ramai tanya aku ke yang buat layout ni. kagum la apa la.
wellll. sudah tentu la bukan aku yang buat. teeeetttttttt
aku mana reti nak buat semua benda ni semua. agak2 la. aku ni jenis rabun i.t ok.
pihak yang bertanggung jawab buat layout ni ialah Incredible Design

sangat teruja ok.
senang sangat berkerja ngan Liza ni.
dia tanya aku nak berapa column. warna apa. konsep macam mana.
then dia akan bg pilihan 3 design. aku pilih dpd situ.

so aku pun cakap la aku nak ini

  • 3 column
  • background hitam. tp utk ruang bacaan aku nak putih. sebab acik mata tak macam zaman moda2. so biar terang n senang nak baca.
  • so warna kalau boleh guna shade putih , grey, hitam, tambahan warna if nak aku tgh suka turquoise.
  • then aku cakap aku nak macam blog kim kardashian (wah matiklah taknak kalah. hahha). kira aku nak tulisan bling2 tu. n pic aku ada atas tu mcm filem tu. mcm kim tu. pastu nak jugak photo of the moment. n gambar header boleh kelip2 mcm xiaxue.
lepas tu keluar la 3 design.
mmg dapat ok yang macam kim tu. tapi aku rasa segan pulak.
macam. apa kau ingat kau lawa ke nok nak feeling kim kardashian kannnn????
pastu 1 lagi tu design yang aku pakai sekarang ni. ni mmg dpd Incredible Design kira takda ikut header kim. tp still ikut aku nak pic memanjang tu.
terus macam jatuh chenntaaa. tanya noy. noy pun prefer yang ni.
cuma aku tukar color la. sebab time tu ada turquoise2 tu. rasa x seswai.
kau tgk mengada aku nak tukar sepuluh kali. tapi Liza ni layan je aku mintak tukar or tambah itu ini.
sangat senang berkerja ngan dia.
ada masalah apa2, Insyallah boleh fix.
sampai la aku berpuas hati ngan semua.
n Liza ni akan make sure aku faham semua. ajar aku mana yang aku tak faham ke apa. :)
serious aku sengal ok. tetap la dia relax je ajar. hihi.

so hasilnyaaaaaaaaaa.
memang terbaik kan. aku sangat suka.
korang tak suka. korang punya pasal.
tapi if suka. ni aku nak ceritaaa.

so sini alang2. aku nak promote pasal Incredible Design.
so kalau berminat boleh berurusan ngan mereka.

*click image for larger view*

1. Blog Design
:: Pakej 1 + FREE Widget Cute ::

:: Pakej 2 + FREE Widget Cute ::

:: Pakej 3 ::

untuk yang taknak buat whole blog, whole layout, template segala.
korang boleh kalau nak custom header aje.
kira konon nak feeling muka masing2 kat header macam lawa sangat (aku la tu ;p  ) boleh try macam kat bawah ni.

2. Header Design

    Personalized Design = RM40

:: contoh header blog ::


Incredible Design pun ada jual watermark.
ala yang selalu letak kat gambar menunjukkan tu gambar kau.
tau la zaman sekarang ni orang suka curik2 gambar.
so kalau korang buhsan nak type2. korang boleh la beli watermark comel2 ni.
murah2 aje :D

3. Watermark

:: contoh watermark pada gambar ::


Watermark Jenis A = RM4



Watermark Jenis B - RM10



atas ni semua kira korang pilih mana yang Incredible Design dah sediakan.
banyak lagi choice kat blog untuk di pilih.
tapi kalau rasa nak lain daripada lain. 
nak extra special boleh pilih macam yang kat bawah ni.
kira custom made ikut citarasa masing2.

4. Watermark Jenis C = Harga ikut jenis design

:: contoh Watermark Jenis C ::


Kalau nak designkan business card pun boleh.
nak lagi best siap suruh printkan pun boleh. dapat terus dah siap.
takyah susah2 carik kedai nak pergi print segala.

5. Business Card
Terbahagi kepada 2 iaitu :

Pakej 1 - untuk design business card sahaja tanpa cetakan RM20

Pakej 2 - untuk design + printing. Harga bergantung kepada jenis kertas yang akan digunakan. Pakej ini menawarkan FREE DESIGN.
:: contoh business card by Incredible Design ::
*click for larger view*

kalau ada antara korang yang berminat ngan salah satu or maybe semua ke benda2 atas ni. 
boleh email ke incrediblesdesign@yahoo.com

tak pun boleh try jalan-jalan kat blog Incredible Design tengok2 hasil kerja yang dah dibuat. or mana tau nak check out apa lagi yang lain.

ok oleh itu. sekarang korang dah tau la siapa pihak betanggungjawab cantikkan blog ini.
so kalau ada email tanya macam mana aku buat photo of the moment semua tu.
sorry aku tak dapat nak ajar. semua dah siap.
wokeh?

akhir kata. saya sangat gembira kerana saya menang motor ada blog bling bling feeling kim kardashian lite-lite. hahahhaa.. lariksss.



6 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ohhh ini mastermindnyer..cantek2..bayarlah kan...?tp berbaloi2..

Pensil Organik said... [Reply to Comments]

terima kasih untuk info, mana tahu kalau ada org nak aku boleh rekomen

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

kena bayar kan? mcm x nampak jer senarai rega..kena deal eh directly..psstttt peej...tgok la gambar kahwin kita..singgah blog eh...hehehehe...

shuweet said... [Reply to Comments]

ingat preeeee..hehehe....

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

cantiklah dia punya layout baru,,, black n white tuh,,, ngetop seh..

peej said... [Reply to Comments]

buyui - cantik kan. mmg berbaloi2. kalau teringin apa2 aje. Insyallah dia boleh buat.


pensil - betul betul. sangat sesuai untuk di rekomen.


suria - ada tulis kat setiap tu. tak perasan kot. kalau nak lagi detail, email la. Insyallah nanti menyinggah ye.


shuweet - mana ada benda free sekarang ni. tapi to me harga dia sangat affordable kan.


nasazfrog - thank u :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...