Instagram : @peejburhan

the burhan's~

ok ni lama punya sangat.
masa before puasa macam tu.
P.G bising2 sebab kalau tak dia ajak aku tengok inception.
sekali kan aku dah tgk awal-awal ngan noy.
tapi since cerita tu memang best n memeningkan kepala.
n kita orang perlukan jawapan.
so we dont mind pergi again :)

aku tak tau apa masalah.
tapi dah banyak kali sangat kita orang try booking ticket online tak boleh la.
tak kisah la. gsc ke, tgv ke. dua dua payah ok.
tak pernah berjaga. ada je la tak kena.
so nak tengok cerita pukul 11 ke 12.
tapi pukul 8 macam tu dah keluar umah ok.

oh kita orang pergi tgv wangsa walk.
senang la ada situ. dekat ngan rumah :)
so sampai je beli ticket dulu.
as usual. ramai gila mau tgk inception. walaupun dah minggu ke berapa time tu.
then session makan.
aaahhhh sedap.
tgk balik pic2 ni. rasa mau lagi. hari ni berbuka ni syiok gak kan. nyamm.

:: ayam penyettt. nyammmmm. ::

suke sangat. paling suka bila dorang tak makan tempe pastu pass kat aku.
pastu tauhu. pastu sambal pun aku bolot2 lagi. 
pastu dorang cakap aku gila. sebab orang selalu makan sambal tu tak abis sebab pedas melampau.
tapi aku siap amik dorang punya lagi.
sukaaa ok. lagi menangis2 pedas. lagi sedap.
but i looked ridiculous.
ye la. makan sampai air mata meleleh2. 


P.G ni jahat gila ok.
noy ada la snap pic aku before. tapi macam candid2. so tak suke.
aku suruh la amik again.
time tu pulak P.G tengah rancak bercerita.
aku suruh stop n pose.
dia bengang gila.
pastu mula la buat aksi2 menyakitkan hati.

:: time ni dia sibuk cakap, "menyampahhhh" siap nganga mulut konon nampak la mcm dia tgk cakap "pahh" bungok kan?  ::
:: pastu aku suruh la again. sebab dia main2 kan. pastu tgk la mulut dia cakap apa tu? sapa boleh teka?? sapa dah baca blog aku lama mesti tau. sebab dia kalau amik pic ngan aku suka buat macam tu. herrgghh ::

pukul 10 macam tu kedai ni dah nak kemas2 tutup.
nak tak nak kena gerak la kan.
nak la lepak kat cafe2 kat area shop lot belakang mall ni.
padahal boleh je jalan.
tapi nak jugak naik kereta kan.
last2 takda parking ok. parking jauh gila kat belakang.
kita orang lepak bangi kopitiam.


12ish je terus gerak. 
dah letih nak alihkan kereta so gerak jln kaki je ke tgv tu.
tgk wayang. 
dah la bongok. dah tgk iklan semua. cerita nak start. tapi tiba2 dia bukak cerita sorcerer's apprentice ok.
semua orang dah bising2 dalam tu. boleh lak salah pasang.

nway. nak cakap.
itu la first n last aku tengok midnight kat situ.
sebabbbbbbbbbbbbbb? by the time wayang abis dah 2ish macam tu kan.
dah sunyi.
macam scary. bukan scary ngan hantu.
tapi scary sebab rempit ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiii gila.
sebab situ ada karaoke murahan kat situ. mmg port rempit.
dah la kita orang ni trauma rempit kan.
mmg mennyeksa jiwa la nak berjalan ke kereta tu.

so kirim salam nak pergi lagi la.
biar la bayar parking mahal kat klcc ke apa. rasa save lagi kot.
tapi if tengok cerita awal ke apa kat wangsa walk tu ok kot.
tapi ok la wayang dia. selesa. 
besar la. tak macam tgv selalu sempit kan. ni dia luas macam gsc.
tapi harga dia up rm1 la kan. sama standard ngan pavillion.
over kan. padahal. kat wangsa maju aje. cehhhh.

ok tu je.
nak jugak ending.
semalam tak buat ending.
menjadi kecoh seketika.
pemalas tak agak2 aku ni kannnnnn. haha
ok byeeeeee.


5 Comments:

cik gObu said... [Reply to Comments]

alamak ayam penyet

fav i tue
huhhuhu

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ohh ayam penyet..soka...samabal pedas melampau tp aku leh je mkn tanpa ade perasaan..peej kita boleh geng kaki makan..[bukan makan kaki tau] n kicap dia ok gak..tp x leh byk2 mcm payau2 lama2

nasaoji said... [Reply to Comments]

huhu...baca ko makan, aku lak yg telan liuq, tak lg tgk ko makan, kompem aku2 pun turut nak makan bertambah2!.. ;)

cc said... [Reply to Comments]

hah time nih la aku nmpk ko peeja, siap toleh2 make sure btul ke slh org. tp sbb kenal kt blog je kn, so malu la nk tegur..hehehe

peej said... [Reply to Comments]

cc - heh ye ke. tapi kalau tegir harus mokcik terkebil2 kat situ. saya ni pemalu orangnya. hahaha.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...