Instagram : @peejburhan

hari raya. semua orang gembira.

orang semua ada post hari raya.
aku mmg takda. sorry la ye.
ada la noy snap2 pic orang yang datang beraya n all.
kawan2 P.G n kawan2 noy. nak buat hape aku tepek sini kan.
tak payah. so ini je yang aku tepek sempena raya.
juadah yang ada.
tapi itu pun kualiti macam harem. kerana tukang amik gambar demam kan time tu.
so agaknya tangna terketar lebih. merasa gambar semua blur.
ni pun aku snap masa dah malam. nak abis dah pun semua. bagus.

:: masak lodeh/lontong . sangat favourite makan ngan sambal daging. pastu curik tempe n tauhu konyot banyak2. sukaaaaa ::

:: sambal daging yang gambar blur. hahaha ::

:: kuah kacang . ni pun sedap makan ngan sambal daging. mari nangis ::

:: rendang limpa n hati ::

time tu emosi.
sebab semua aku makan rasa tak sedap aje.
mmg tak nikmat betul la.
sekali malam tu noy kata raya kedua kawan2 dia nak dtg including cina.
so ada yang tak makan beef. so nak mama masak rendang ayam.
ingat itu aje. sekali siap tambah sambal daging. n lodeh jugak. mmg over minah tu.
so malam tu masak lagi.
kebetulan pulak raya pertama tu mmg tak masak byk sbb ayol takda n all.
tak sangka licin sebab ramai kawan2 P.G dtg.

tapi aku gembira. kerana by the time masakan kedua. aku dah ada deria rasa balik.
so semua menjadi nikmat kembali. yeepaaaaa..

:: rendang ayam ::

lepas tu mmg takda apa pun.
sebab katanya semua pun demam aje.
tapi a week after that ada open house shawal.
so itu acara wajib tiap tahun. harus pergi :D

makanan adalah super sedap.
esp laksa penang. hoh hoh. rasa nak tambah. tapi sapa suruh datang lambat. laksa laku n cepat abis.
lepas tu konon nak tgk wayang.
tapi malas nak bergerak.
lepak dalam rumah amik angin a/c konon 5 min aje.
sekali terlepak sehingga beberapa jam selepas itu. bagus.
sembang itu ini.






pastu konon nak lepak minum2 kopi ke apa.
pun tak jadi.
sekali nysya ajak pergi rumah dia.
sebab dia ada buat soto.
so ke sana. makan2 lagi :D
tapi lupa nak snap2 picture.
lepas tu dorang lepak tgk cerita histeria dan takut2.
aku pelik. sebab aku rasa tak takut punnnnnn.

so basically itu la raya aku.
serious tak tipu. hampeh gila kan.
ye la patut nak ikut balik kampung hari tu pun aku sakit, abis macam mana.
takpa hujung minggu ini banyak open house. tapi rasanya aku gi satu je kot. sbb tu acu punya.

yeah. so thats it la.
tajuk tu tipu. sebab aku tak berapa nak gembira pun.


4 Comments:

Pensil Organik said... [Reply to Comments]

tengok gambar terus buat aku lapar nih

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hidangan2 semua meriah!! kalau camni kite pun nk datang beraya kat rumah ko!! ahax

Xuriana said... [Reply to Comments]

shafad tu lawa sungguh la...
kan?

Moi Suwit a.k.a Mrs Xylan said... [Reply to Comments]

Selamat hari raya. Tak best raya kalo tak sihat ni kan.. Baru nampak edan. Lama tak dengar citer dia.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...