Instagram : @peejburhan

expose mistik

dah lama tak tepek segment expose mistik ni kan.
hari tu stop sebab semua sibuk nak raya n all.
ni sambung. ni pun teringat sebab tgk ada iklan ala2 misteri nusantara kat tv3. haha. ;p
btw, ni last call yea. takda sapa hantar cerita2 hantu lagi.
so jangan nanti ada email tanya takda dah ke cerita2 hantu ke apa.
if ada aku tepek. if takda aku sepi la.


if sesiapa yang ada cerita nak kongsi. boleh hantar kat email yea.


nurhafiza.burhanuddin@gmail.com


ok enjoy reading. wah enjoy ke? hahhaa.


..................................................................................................


Hai peej..

How's life? hope everything is fine. Nih i kembali lagi nak share satu misteri yg melanda i bebaru ni. Iyee.. i think it happened about 4-5 days ago... masa ramadhan ni la..  kisahnya lbh kurang pukul 8.30 malam i tgh baring kat depan tv tgk movie notting hill.. concentrate abis la i masa tu.. tp i perasan mcm my mom lalu kat sebelah.. dgn attire telekung dia n kain batik la kan.. then i panggil la sbb nak mintak tlg hulurkan bantal.. siap melaung2 ke arah bilik lagi.. masa tu i confident abis yg my mom ada dlm bilik tu.. sbb baru lalu tadi kan.. sekali panggil punya panggil.. my mom menyahut dr arah depan.. kt living hall.. dia solat fardhu dan terawikh kat situ.. hahahah.. confuse kejap di situ.. sapa pulak la yg lalu tadi.. tp kalau fikir dlm dunia ni ramai makhluk ada kan.. so biarlah ia menjadi misteri semata.. hehe.. 


http://mydailymenses.blogspot.com


.................................................................................................
hi peeja..


sy ni boleh a dikatakan loyal reader blog kamu... heheheh...


since dah bc bnyk citer2 hantu kat blog kamu.. sy rase mcm nak citer kisah ms kat uitm dulu...
hurmmm... kisah ni jd ms 1st sem (1999) kat uitm... dulu sy dok kat kolej delima 1... bilik 1611 (blok 1, tg 6, bilik no. 11) hehheh... biasenye klu weken sy memang slalu blik umah sebab dekat kan.. nak dijadikan citer, mcm biase lar blik jer dr umah sy akan terus masuk bilik kolej n kemas bj mcm biase... then, kakak senior (kak dina) pesan klu nak g toilet jgn pg sorg2 atau berdua... nak pg toliet kena ajak dia ngan atfi (roomate sorg lg)... pastu jgn lebih dr pukul 11... owhh... mule2 tu mcm x fikir ape2 lg la kan.. rase ok jer... pastu, sambil dok kemas2 sy terfikir plak asal la kak dina ni pesan cenggitu... si atfi pun diam jer... bile sy tanye, kak dina ngan atfi x nak bgtau.. dia kata x de ape2... itu sumer arahan warden n ketua blok.. ok lar... pastu, bile nak tdo plak kak dina x kasik tutup lampu... hurmmm pelik... sy tanye, dia jwb dia nak study... ok lar.. sebab mls nak fikir bnyk2... then kami pun tdo la mcm biase... esok tu, kolej kecoh sebab selang 2 buah bilik dr bilik kami (1608) ade benda tumpang tdo... dorg citer, ms nak tdo tu dorg turunkan tilam n cantum skali... pastu, salah sorg antara dorg tersedar n nampak gula2 susu (pocong) in between kwn dia yg 2 org lg tu...bile dia dah nampak, dia blh plak sambung tdo sebab dia memang x berani nak kejutkan kwn2 dia tu...patut la sy x bleh tdo mlm tu... kitorg pun ape lg... mlm tu kitorg turunkan tilam2 tu n tdo rapat... sy plak tdo betul2 mengadap bawah katil... nasib baik bwh katil tu penuh ngan baldi2 kitorg... so, mcm x kisah lar sgt.. lgpun dah siap2 letak yasin kat tepi bantal... ingatkan selamat la kan.. tp x dapekkkk... tgh2 tdo tu blh plak sy terjaga.. rase mcm diperhatikan... then berani kan diri la bukak mt skit2 n tgk bucu katil (tingkap & meja study).. alhamdulillah x der ape2... tp hati tetap berdebar nih... konon2 nak sedapkan hati sy tgk lar yasin kat sebelah bantal nih.. hah.. hamik... ms tu lar sy nampak jari2 halus runcing betul2 sebelah muke sy ni hah... jari nye pucat lesi... aduhh... ms tu ALLAH je yg tau betapa takutnye sy nih... segala ayat yg sy baca memang x abes.. sumer separuh jln jer.. pastu, cube nak gerakkan bdn pun x blh... sebab pakcik sy pesan klu tibe2 tgh tdo jd bnda (jumpe hantu) mcm tu cepat2 cr bnda bernyawa... tu yg sy cube nak touch kwn sblh tp x dpt... pdhal kitorg memang tdo rapat2... memang gile berpeluh la ms tu... sy thn jer tgk bnda tu sebab mt memang x bleh nak tutup... pastu, x tau mcm mane bnda tu tibe2 hilang ghaib mcm tu jer... bile dah hilang, otometik bdn sumer leh gerak... sy cepat2 bgn sebab nak cr yasin tu... hurmmm... nak tau yasin tu kat mana... yasin tu ade kat bwh katil, kat belakang baldi2 tu... owhhhh... memang berani ar bnda tu....






satu lg kisah ms kat kampung... ms ni arwah opah ade lg... sy memang ske dok kampung.. klu blik kampung mesti sy n sepupu akan tdo kat umah opah... hurmmm... umah opah atas n bwh, pastu agak seram gak lar.. rumah kampung kan.. klu org x der kat atas pun leh dgr gak bunyi mcm org berjalan.. x kire la siang or mlm... ade skali tu (malam), sy n sepupu dok baring2 kat bawah sambil tgk tv... tmpat baring kitorg tu bleh terus nampak ke sinki dapur... kat sinki tu plak ade tingkap yg blh nampak luar tu kan... ms tgh syok2 tgk tv tu sy tibe2 terpaling tgk kat tingkap... mule2 mcm x kisah la kan... kot2 kain ke ape ke kan... pastu, sy tgk utk kali ke2... memang sah sy nampak cik ponti... (belakang umah opah hutan)... sy tgk jer la bnda tu... sebab nak kompomkan.. pastu, bgtau kat sepupu, suh dia tgk skali... tp dia kata dia x nampak ape2... alamak... pastu, opah plak turun... ms opah turun bnda tu ade lg tau... sy bgtau kat opah then terus bnda tu hilang... opah kata biar lantak ngan bnda tu... dia sajer jer nak buat kaco... heheheh...
satu kisah lg pun berlaku kat umah opah gak... mlm tu kitorg ramai2 dok kat beranda umah opah... kitorg dok main mercun, gelak2 n mcm2 la aktiviti yg kitorg buat... ms tu kitorg sumer skolah menengah lg... heheh... ms tu dah kol 11.30 mlm... opah panggil suh masuk... bising la org tua tu suruh kitorg masuk... yg kitorg ni plak masing2 degil... tau nak main jer... last2, opah dah bengang dia perambat kitorg sumer masuk... mcm biase kitorg yg pompuan2 akan tdo kat dlm bilik... yg lelaki akan tdo kat luar... selang 15 minit kitorg masuk bilik jer, makcik sy dgr bunyi mcm bnda jatuh kat atas beranda umah opah... memang kuat giler... makcik memang x berani nak bukak pintu, sebab opah dah pesan ape2 jd mlm tu buat x tau jer... pastu, makcik sy dgr le bnda tu dok naik atas bumbung rumah... makcik kata bunyi mcm bnda berat tp dia pun x tau nak kata ape bnda yg dok merayap atas bumbung umah tu... nasib baik x bobos atap umah opah... huhuhuhu... klu bobos, abes la kitorg sumer... lps jer dr kes mlm tu, kitorg dah x berani nak main kat luar smpi tgh mlm... pukul 9 jer dah siap2 masuk umah... makcik plak, sampai la ni dia tkut nak tdo kat umah opah... hehehehheh... kat kampung opah skang ni dah bnyk kejadian2 seram... klu nak citer kang takut terover plak... heheh....


dah itu jer nak citer... mekaseh yer peeja...


http://mybabynaufal.blogspot.com
(nifalnin)






2 Comments:

LIPISLADY said... [Reply to Comments]

Assalamualaikum,

Peej, kalau bulan puasa hantu kena rantai, munkin jin islam kut..sebab dia pakai telekung...

Pensil Organik said... [Reply to Comments]

perghhh...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...