Instagram : @peejburhan

akhirnyaaaaaa dapat setelah tunggu almost 2 months~

kan hari tu aku cakap pasal wing chair cover tempah kat fella design tu kan.
dia kata. 3 minggu siap kan?
3 minggu la sangat!!!!!!!!
sangat la tak 3 minggu. penipu ok.
kira kalau raya ni masuk 2 bulan ok.

last saturday noy call la.
sebab mama dah tanya dah siap ke tak cover tu kan.
ye la last time kita orang pergi dia kata dia akan call if dah sampai kan.
ada la tunggu 2 -3 minggu pun takda call.
orang dah mau raya kan.

pastu noy call.

noy : hello. saya nak tanya pasal cover tu. resit num ******* dah siap ke belum?
sales e : sebentar ye. oh dah siap.
noy : kata nak call. saya tak dapat call pun.
sales e : eh saya dah call. saya call husband tu.
noy : bila masa awak call. takda dapat pun.
sales e : mmg saya call. dah bg tau dah siap boleh ambik.
noy : bila awak call tu?
sales e : saya call hujung bulan lepas.
noy : stilll. hari ni baru berapa hb. bulan lepas tu kira baru berapa hari lepas. awak cakap 3 minggu je.
sales e : erk erk ye lah. ni dah siap. boleh ambik.
noy : ye la. bukak ke tak ni? sampai pukul berapa bukak?

..................

pentipuuuuuuu.
mmg takda la dia call kan. papa kata takda pun.
sebab kita org bg 2 number. number papa n noy x silap.
sebab mama mana boleh cakap pun kan.
dan2 main petik je kan.
noy kata masa nak amik tu pun dia terkulat2 je muka.
noy masuk je, terus dia amik cover tu. takyah tgk resit pun.

hohoh. noy mmg reti bab2 amukan ni.
mengikut jejak langkah mama.
aku tak. aku penuh adab kesopanan.
riggggghhhttttttt. sopan la sangat kan.

oh ini lah hasilnya.
maybe some of u dah tgk kat blog mama.
takpa tepek sini jugak.


it fits nicely.
risau gak. sebab gamble je ari tu masa tempah.
nampak mcm brown kan. actually colour hijau lumut mcm tu.
oh sarung cushion tu aku beli utk mama masa pergi bali hari tu. murah terlampau ok.
4 tu rm10 je ok.

oh minggu lepas tak kemas pun umah.
maknanya kena buat dalam 2-3 hari ni.
ye mari spring cleaning.
time tu baru rasa spirit nak beraya kot.

korang macam mana?
dah siap semua ke?
raya balik mana?
korang start cuti bila ni? n sampai bila?
haaa panjang lebar soalan. sila la jawab.

7 Comments:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

cantik..ooo igtkan warna coklat..

sy start cuti raya ari khamis..tahun ni raya belah saya, kat gombak pastu br balik kuala kangsar belah suami..

selamat hari raya peej..maaf zahir batin

A.I said... [Reply to Comments]

esok last day aku keje. sambung smp ujung bulan ni. hohoho...aku ada nk buat operation skit kt tetek. eh, pewot.. makanya, lambat lg la aku masok opis. lalalala

Shima Abd Rashid said... [Reply to Comments]

salam Peeja,
kak shima ni..
Im tangging your blog as my blog roll and I already registered as your follower.
can lah ye.
tq & keep blogging ya! ;)

deasa said... [Reply to Comments]

cuti khamis
keja rabu

lama tak lama gak la
hahah

selamat hari raya peej!

syntheare said... [Reply to Comments]

saya sdh kemas umah..yay!!

xcuti sbb balik umah husband kt kajang sajork hehe

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI TO PEEJA N FAMILY.

Erni said... [Reply to Comments]

Selamat Hari Raya Peej..Maaf zahir batin!

momguess said... [Reply to Comments]

knp ko xbeli byk2 sarung cushion tu
murah giler kan
cantik pulak tu


makngai byk nye soklan ko

jawapan aku utk semua soklan ko
XDE MOOD NAK RAYA
boleh?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...