Instagram : @peejburhan

26 Ramadhan - with terendakians~

last sunday adalah session berbuka ngan kawan2 terendak.
jaja settle semua.
aku datang jadi tetamu aje.
aku mmg pemalas organize. tak kuasa.
tahun ni patutnya plan nak buat reunion 10 tahun.
tah jadi ke tak. senyap je semua.
pun dorang suruh jadi committee tapi malas jugak how.
best terus pergi je kan. hahahha.

anyway. plan mula2 nak berbuak kat chilis.
tapi chilis takleh nak berbuka ramai2 kan.
n smoking area. dorang takda space tu.
so aku suggest dome aje la. ala carte. senang.
takyah bangun2. duduk je makanan sampai kan. ;p

order kul 6.30pm.
tp tetaplah berbuka sebiji kurma, air n rokok ajo.
sebab makanan gila lembabs sampai.
rasanya 15 minutes lepas tu baru dapat kot.
ke longer. tak ingat.
tapi takpa. busy sembang2 kan.

tapi ramai jugak yang cancel last minute.
ye la orang dah kawin ni kan payah sikit.
ada yang in laws datang la. family gath la apa la kan. anak la.
so yang tinggal semua yang still bujang :)
ok ice n huda ada la. tu pun dorang gerak awal sbb ada bday anak buah ke apa.


:: shawal - utin - gf utin - oney ::
:: haha. huda pengguna baru bb. so melekat je ngan bb.  ::
ice hadiahkan huda bb.
esok tu huda hadiahkan ice hp jugak.
ice pilih samsung yg macam i phone tu.
ice dpd dulu macam tu ok. dia mesti akan research hp itu ini.
walaupun tgh 'in' hp lain. dia tetap nak beli choice yg dia rasa best tu.
padahal kita orang semua dok hasut2 dia beli bb.


:: nysya & rolex ::

perempuan yang punya lah susah nak jumpa sekarang.
busy 24/7 ok.
sebab dia tgh pulun nak cepat abiskan masters dia.
rolex tu takleh kena flash. so awal2 mata dah kelip.
masalahnya aku tak bukak flash pun time tu. tah apa2 ok.

:: apple crush ::

:: spicy olio pasta ::

me favvy.
ok sebenarnya macam nak nasi asam pedas dia.
tapi mama baru bebel2. cakap aku badan dah naik balik la apa la.
dia suruh aku turun 5 pound (orang lama mmg pakai pound kan. kita pakai kg) tapi ni takkkkkk. dia kata ni aku tambah 3 pound ada.
well. takyah cakap. aku pun rasa kot. ada certain baju dah tak selesa pakai. nice.
yang mama lak eksyen sebab puas ani berat dia turun 5kg x silap. herghhh.

nak buat macam mana. bulan ramadhan banyak makanan best sangat.
n nafsu berbuka tu. macam2 nak kan.
tu yang konon ni tak amik nasi la. makan pasta aje.
ceh poyo. tetaplah pasta kan. nak best sgt order la salad ke kan. teeetttt.
haih belum raya lagi. 
lagi macam2 best nak makan. hoh tak sabar.
takpa. lepas raya ke gym ok. ;p



:: huda - jaja - me - nysya ::


:: ice - Dr aris - lomak - rolex. tsk. sebut Dr. tiba2 rindu kat jonet. lambat lagi la kesayangan tu balik.  ::


:: 2 orang kesayangan hamba. huda ni senang sgt masuk. walaupun baru kenal. tapi kalau lepak ice tak bawak dia. mesti aku yang emosi lebih. haha bengong ::


gf utin ni aku tak sure nama dia.
tak silap dia budak mrsm kt.
utin form 4 n 5 kat kt.
oh kt = kuala terengganu.

i feel bad la.
sebab aku tak sembang apa pun ngan dia.
dia mmg la jenis senyap n nampak pemalu aje.
tapi masalahnya aku pun pemalu n tak reti nak sembang apa. hohoh.
yang budak2 kata aku keji sebab aku tak make a conversation.
i didn't mean to ok. aku mmg mcm tu.
aku bukan type yang. aku pergi kat orang n ramah tamah.
orang ramah. aku pun akan ramah. 
ok tak. usually take time la.
ok maybe kalau dah 2-3 kali jumpa ok kot.
takpa. lepas ni akan cuba menjadi nicer ye. :)

lepas session ni.
oney, aris, ice n huda gerak.
yang lain2 ni gerak lepak ke nz garden pulak.
sebab jumpa sorang lagi kawan lama. bond n gf dia.
tapi aku tak snap2.
sebab semalam panasnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
aku dah berlengas n peluh sakan ok.
ok i dont mind muka berminyak. 
aku kan suka feeling latina.
tp semalam bukan latina ok. semalam dah ibarat menatang minyak yang penuh kat muka. wtf.

so tak lepak lama pun. by 11pm dah gerak. tak tahan.
balik terus mandi. baru lega.
lepas ni takda kot session berbuka lagi.
oh ada. budak bbgs group lain lak ajak.
tapi ni aku dah period. apa jadah lak nak berbuka luar kan.
puasa pun tak. cehhh.
tgk mcm mana.

ok la. tu je kot.
bye-bye birdie.



4 Comments:

swit@kon said... [Reply to Comments]

tetibe aku teringat sesi berbuka dulu2. setting cam sama gak peeja. hihi. lama aku tak jumpa ice!

Miss Fine said... [Reply to Comments]

Peej,
Me nearly jadi terendakians...me meraung tak nak. konon jauh n puas dah military surrounding. lepas tu kena kat johor plak. padan muka me! hahaha

mrs. rahman said... [Reply to Comments]

macam kenal je gf utin tu, my U-mate rasanya. - hehe, tumpang nyebok ye peej- :p

ilygate said... [Reply to Comments]

Hi Peej!I think gf utin tue my university mate. We studied at University Technology Petronas. Mas nama dia. AN yes, she's from mrsm KT.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...