Instagram : @peejburhan

25 Ramadhan~

ni adalah menu last saturday.
ramadhan ke berapa tu eyh? lupa la.
tgh tanya orang kat twitter. harapnya dpt jawapan by the time abis type entry ni. :)

lauk adalah simple.
tapi tetap rasa meriah.

:: paru & tempe goreng ::
:: rebusan. terung, bendi & kubis ::
:: cencaluk ::
:: sambal belacan. tahukah anda. aku takberapa suka sambal belacan. entah kenapa. selalunya aku xkan makan la. tp if sekali makan. rasa macam best la pulak. tp kebarangkalian untuk aku makan tu kurang la. ::
:: tomato kecik2. pun tak suka. aku tak suka tomato. org kata bagus la apa. tp cheq tak sukaaa. tapi soso tomato saya suka ;p  ::
:: telur asin ::
:: masak lemak rebung n paru lagi. ultimate favourite. sukaaaa ::

oh P.G ada beli kuih. cukup2 je la.
sekali ada orang datang berbuka sama :D
so orang itu telah bawak kuih yang banyakkkkkk.
rasa macam. huih banyaknya. siapa nak bagi abis semua ni.
ayol dah la takda. cea tiba2 kan.
ye la kaki makan tu. penting ok.
ok aku pun kaki ngap-ngap jugak.
tp kalau aku sorang kena abiskan mmg payah la kan.

:; buah melaka. ok aku tak paham motip dorang ni tau. buah melaka ni besar nak mampos. ada besar rambutan kot. kau makan seketul boleh tercekik ok. mampos. pastu dorang buat besar2 ni. pastu gula tak rasa sangat. dah lama tak makan buah melaka comel2. dan lepas tu ada gula melaka keras dalam tu. tu baru la best kan. ::
:: murtabak. menu wajib everytime bukak puasa. kalau tak rasa kehilangan. wah drama gila. ok je kalau takda sebenarnya kan ::
:: kuih muih ::
:: tetamu bawak murtabak singapore. siap beli 2 ok. tak gila. ::
:: popia basah. pun ada 2 pack. satu P.G bawak. satu lagi tetamu bawak. amikkk. makan sampai pitam ::

tapi rasanya semua abis kot.
sebab malam tu kawan mama datang.
so hidang2. sambil cerita sambil ngap-ngap.
tau2 hampir licin semua :D

oh hari ni aku puasa halfday aje.
so korang ada few more days tu puasa.
aku dah raya dulu. hohohoh.
ewah ketawa sakan kan.
tp sebenarnya seksa sakit perut ni tau.
menahan. hoih tak sangka tinggal berapa hari je nak raya kan.
masih tak merasa apa sangat.
tah apa penyakit.
penyakit kus2.

ok la tu je.
nanti sambung entry lain.
ta-ta.

p/s : oh dah tau ramadhan keberapa. sebab twitter berbalas. :D

10 Comments:

cik syahira said... [Reply to Comments]

hi peej.

eh, buah melaka tu dia buat besar-besar sebab senang nak buat sebenarnya. hihi.

tapi serius tak best kan kalau besar macam rambutan tapi isi gula dia sikit sangat. ish, kedekuit la.

hu3x

hamzah ian said... [Reply to Comments]

nmpk best gile2

Leen said... [Reply to Comments]

Haha, seronok betul dia dpt raya dulu kan..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

samalah kita dh raya dl..hehe!thn ni sebutir buah melaka x masuk lagi dlm tekak ai sbb fikir nanti basi la...besar la..gula ciput..so x beli langsung senang..!

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sy mula2 pose dah raya dah.....byknya mknan..mmg sengkak lah nk habiskannya..

F A R Y N said... [Reply to Comments]

huwaaa.... lapar

dedalie said... [Reply to Comments]

selamat hari raya!!ko dah raya awal noks hehe

tak lama lagi habislah edisi menu berjadual ko ni ye. terima kasih kerana menghiasi ramadhan kami semua dan memberi idea menu hehe

WaniGhani said... [Reply to Comments]

peeja! mana dia bli murtabak singapore tu...huhu...da lama ngidam nih...:(

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

saiz bsr rambutan?? bsr, ok!! pemalas gle org yg jual onde2 tu :P

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

sedapnye...cencaluk tuh..sedapnye paru tuh...sedapnye telur masin tuh...sedapnye semuanye..kikiki..terliuq cek..hehehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...