Instagram : @peejburhan

20 Ramadhan~

aku tak tau la apa masalah rotation camera ni.
makin menjadi2.
selalu satu gambar je gila.
pastu 2 gambar macam tu. tapi kali ni semuaaaaaaaa ok.
kau transfer ok aje.
tapi bila aku upload je kat blog terus dia terpusing macam tu.
ikutkan aku nak update awal tadi.
tapi bengang terlampau. aku delete je entry tu. erghhhhhhhh.

tapi sayang lak pic dah ada kan.
so seperti biasa rotate la kepala.
mungkin ni tanda2 pemberitahuan yang adalah berdosa update pic bagi orang terliur.
silalah insap.
mungkin jugak bila dah jadi macam ni. leher korang pun teleng dan sakit.
lalu kurang terliur. so ok la kan? ;p

:: ulam2. lebuhan the other day. daripada takleh makan.baik kasi bedal ::
:: sambal tumis telur rebus. ::

ni last minute mama request.
elok aku dah terkangkang depan tv tunggu waktu berbuka.
dia kata teringin nak ni pulak.
pastu buat2 tanya soalan geram, " kau pandai buat sambal pija?"
e eh buat2 tak tau pulak kan. saje je.
paling geram. time aku masak. sibuk dia dok tepi nak guide.
over tau. i dah tau masak okeyh. 
oh tapi terlebih pedas. sebab pakai cili giant. aku mmg tak reti budget.
tapi aku suka je pedas. heheh.

:: kari ikan nyoknyok ::

ni pun acik masak :)
mama ada tanya noy pandai tak masak kari. 
noy tak reti. aku eksyen2 cakap aku reti.
so terus mama suruh buat. seee menjadi ok.
siap semua orang bertambah2 makan. sampai ke sahur semua tambah 2 pinggan.
dorang kata sedap kari ni. cea cea. vangga ok.
tiba2 emosi. sebab teringat arwah maktok yang ajar masak kari ni.
masih ingat lagi dia sediakan bahan2. 
n cakap ni berapa biji. serbuk kari bapa sudu. santan banyak mana. daun kari berapa batang.
tsk. sedihnyaaaaaaaaaaaaaa. banyak maktok ajar.
tapi paling ingat yang ni. sebab ni favourite dia.
if ada mesti dia siap simpan n bekukan untuk makan esok.
pastu siap suruh ayol belikan capati sebab nak cicah.
uwaaaaaaaaaaa. i miss my maktok.

:: ikan n udang goreng ::

haha. time ni bongok.

P.G : what is this udang? aku tak makan udang. ni yang marah ni.
me : tu ikan ada tu.
P.G : ikan apa tu?
me : bawal la.
P.G : bagus. i dont like all this cencaru la. what la.
me : tu bawal.

pastu time makan.

mama : sedap. ni ikan nyok nyok ni.
P.G : alaaa pijaaaaaaaaa. sedap kau je cakap bawal. nyok nyok la. aku bagi kang.
me : mana la aku tau. rupa nak sama aje.
p.G : aku tak suka la. 
me : hello. kau dah makan. nak dekat abis pun. takda masalah pun. tiba2 bila tau nama lain tak suka. ngada-ngada.
P.G : memandai2 je. nak tunjuk pandai.
me : hahaha. lantak la. makan aje.

ngada kan. 
gedik gila mamat tu. memilih makan tahap melampau tau.

:: tempe n tauhu goreng :: 
:: jeruk limau. sedap. makan ngan kari. masam2. nice ::
:: noy teringin moon cake ::
:: kuih muih ::

11 Comments:

cik syahira said... [Reply to Comments]

omg.

sampai hati buat ending macam ni peej. selalu mesti ada dua tiga baris ayat. ni terus tergantung. sobs..

julie^beth said... [Reply to Comments]

petai paling best

peej said... [Reply to Comments]

cik syahira - hahaha. malas sangat tu gamaknya. ;p

julie - kan. tapi tak tahan keesokan harinya bila kena masuk toilet. ngehhh

UnaChenta said... [Reply to Comments]

Kepalaku dah teleng tengok makanan ni semua hehehe..

peej said... [Reply to Comments]

una - haha teleng kan?

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Hahaha.. P.G. gile memilih.. Seb baik die tak berenti makan terus!!!!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mmg keji ni gmbr rotate2 camtu. phonecam kite pun sm.. bila upload tgk gmbr ok. pastu kite resize pakai photoscape, baru nmpk terbaliknya. time tu la kite rotate balik. ko try la photoscape ni. best guna, senang je ^^v

kupaslaroren said... [Reply to Comments]

aku suka makan tapi tak pandai masak dan malas :s

tapi ko pandai masak aku kagum lah ish...kagum weh ish.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ala kalau rotation makanann mana2 pon sama je sbb pinggan tu bolat kan..?lain la gambar org ke ober la kalau terbalik...ohh kari ikan nyok2...mmg terbayek...

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

adui teleng2 kepala sy nengoknya..wa..peej pndai masak kari..metsi sedap nie..smpai bertmbah2 dornag mkn..

peej said... [Reply to Comments]

brain freeze - tu la. sangat susah ok.


wani - tension sangat. tak reti la guna. try jugak betulkan itu ini. tapi tetaplah rotation tu menggila. herghh.


oren - idok la terel mana. tau beberapa lauk aje. ;p


buyui - tu la gambar orang nasib tak rotate. kalau tak lagi emosi ok.


hanim - heheh. boleh la takat nak bg orang makan. kira takda la menyebabkan orang food poisoning ke apa. Insyallah.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...