Instagram : @peejburhan

trett-trett~

salam peej,
just nak kongsi cerita.. 

cerita 1


ni berlaku mase zaman blajar kat U dulu. mase tu aku duk apartment hostel yang sebilik 2 org. petang tu aku ikut member2 aku g berjalan-jalan. Banyak tempat gak pegi. pastu balik tu, aku macam letih. Terus baring kat katil, then tertidur. Kebetulan mase tu aku xleh solat, member aku kejut time Maghrib pon aku wat dunno aje. sebab mengantuk ssgt. Memang aku tido ngan baju g jalan tu, ngan tak mandinye. Pastu tetibe aku tersedar, time tu dah lewat malam pon. Sebab aku rase cam nak g toilet. ekceli aku xtau mase tu pukul berapa. aku bajet jelah dah lewat malam sebab senyap sunyi aje, sumeorg dah tido. AKu ni rabun, jadi aku tgk sekeliling nampak samar2 jelah. Dalam samar-samar tu, aku tengok pintu bilik aku x tutup rapat, jadi cahaya lampu kat luar bilik tu masuk sikit ke bilik aku. Sambil baring tu, aku toleh katil rumet aku, Yatie. just nak make sure dia ada. sebab ade cahaya tu, jadi aku buleh nampak kaki yatie bertracksuit hijau striking, tu mmg seluar faveret dia time tido. ok takpelah. Pastu akupon macam nak bangun ke toilet la. aku malas nak pakai spek. Elokk aku bangkit dari katil aje. blom trurun katil lagi ni. 

Tetibe, Berdessuppp... aku nampak kelibat keluar dari bilik aku. mase tu aku takde rase pelik, sbb aku bajet rumet aku Yatie yg bangun, dalam samar2 tu aku rase dia laa. sbb kan seluar dia striking!. aku siap menyumpah slow slow lagi. "ishhhh yatie ni. aku nak g toilet.. kau pon sibukkk aje nak g toilet!!!"oklah aku baring balik. aku tunggulah bunyi pintu toilet tutup.. slalu pintu toilet tu akan bunyi kreokk kreookk kan. tapi tak bunyi2.. lama gak aku tunggu. aku pon cam hangin la. ish si yatie ni pegi mana pulakk??? aku pon capai spek aku, bangun dan duduk atas katil. tengok sekeliling. Teruss jantung aku berdegup laju gila.. huhu. Tahu tak ape aku nampak?? aku nampak rumet aku yatie, elok aje tido lagi kat katil dia. huhu. ngan tracksuit hijau dia tulahh. HOihhh.. abistu yang keluar dari bilik aku tadi siapa ha???

aku tak puas ati, aku nekad nak g jenguk kat toilet & hall. Bila aku jenguk toilet, lantai adelah kering. memang takde tanda-tanda org guna pon. senyap sunyii je suasana. Zaman kat U dulu kitorang tido, lampu bilik aje tutup, lampu kat toilet n hall semua biar terbukak. Pastu aku beranikan diri nak g intai kat hall. Kat hall tu memang ade PC member aku, dia tak off komputer. Mase aku jenguk tu kebetulan screen saver dia adelah gambar muka Amy Mastura tersengih. aku tenung sekejap aje, sbb takut pulak kang tetibe dia kenyit mate kat aku kangg! haha. Aku terus lari masuk bilik nak sambung tido & tenangkan diri.. Dalam seminit pastu, tetibe azan Subuh. Pastu Yatie pon bangun, aku trus tanye dia, dia ade bangun tak tadi? of coz lah dia cakap takde. huhu. Tapi kelibat tu memang aku nampak. kalo tak nampak, takkan aku tetiba nak mengomel marahkan rumet aku nak g toilet sama time ngan aku td. atau adekah aku bermimpi?

cerita 2

Ni berlaku time bergayut ngan bf sebelum tido.. Tengah duk berborak tu aku memang  pejam mata. Tetiba rasa macam ada orang tiup muka aku, bukan tiup la tapi rasa macam ade org bernafas kat muka aku sebab aku buleh rasa hembusan hawa panas. Nak bukak mata masa tu memang tak berani lah. sebab duk bayangkan macam-macam ade depan muka aku. aku terus je pejam mata kuat2. Tetibe aje rase seriau bulu roma.Terus sound bf kata ade benda pelik, nnt esuk cerita skang nk letak phone. lepas letak phone pon masih tak bukak mata sampai pagi esok. Haha. Bila masa tertido pon xtau. Time tu mmg nekad ape nak jadi pon takkan buka mata. 

cerita 3
yang ni copy paste dari entry lama kat my blog...

misteri...
korang penah 'kena tindih'?atau dgr citer psl 'kena tindih'?dlu time kat skolah asrama slalu gak dgr.ekceli dlu aku cam kurang pecaya sket benda2 cmni, maybe sbb aku x penah 'kena tindih' kut. hmm.. mengikut cerita2 yg aku dgr. Kejadian seperti ini boleh berlaku tak kire siang atau mlm. siang2 buta pon leh kena tau. Penah kawan aku time kat U dlu kena. tp dia kena lain sket. dia kena peluk dr blakang ngn makluk berbulu time tgh tido lps balik kelas tghri. huhuh. scary ok! ade yg kate, 'makhluk' itu berbulu.ade yg kate, spt lembaga hitam.ade yg kate x nmpk ape2 pon, tp xleh move.ade yg kate just akan rase berat sgt, rase cam ade batu besar duk atas badan ko.ade yg rase cam kena cekik.ade yg sesak napas.slalunye mangsa tidak mampu untuk menjerit waima nk gerakkan anggota badan pon xleh. sume jadi kaku. so apelagi, of coz la panik kan. hanye mampu berdoa dlm hati je.
Tapi... yg aku peliknye adelah ape yg berlaku kat aku baru2 ni. jeng jeng jeng. apedia?? Apsal pelik? hmm. mari teruskan bacaan.
Hari itu, tanggal bape hb ntah. hahaha. AKu bangun pagi dan kena g kelas cam biase. Pakai baju warna ape ek? Hmm, warna warni kot. ape yang pasti makanan free tetap ado. hiks. Ni kelas time kursus aritu la. Huhu, time kursus punyelah bsenang lenang, duk berjimba sane cni. Ha skng rasekan cmno nk pulun study utk exam 7 paper nnt? wuwuw.takoottnyeee. Ptg tu ade pegi berjimba kah? xde rasenye. hilang ingatan jap. ermm.. abaikan. :p ok2 nk citer la ni. sabar. Malam itu, lepas je balik dinner. aku lepak la kt bilik aku ngn rumet ku. seingt aku kitorng layan tv jap. Alih2 rupenye aku terlelap. Ikut citer kwn aku, aku tdo awal gila mlm tu. Tibe2...
"tet trininininini trinini nununulalalaaaa"
Aku tersedar sbb henpon aku bunyi, sms masuk. AKu pon raba2 carik henpon ku. Aku rasa macam aku dah bace sms tu dan dah reply pon. pastu siap dah g mimpi tahape2 dah. Skali rupenye tak. Rupenye mate aku xleh bukak! hohoho. mcm kena gam gitu. AKu try nk bangun xleh. apehal lak ni?? oi aku xleh begerak! jantung aku bedegup laju. Aku hanya ade deria rase kt kulit, deria bau dan deria dengar yg boleh digunekan skng. Mulut aku pon cam terkunci. Suara xde. huhu. So aku cube la kut2 ade dgr ape2 ke kan. Tp xde. BAu? pon xde.Aku cube goyang2kan bahu aku. x berjaya. kaku je. Mase tu posisi tido aku adelah terlentang dan tangan aku kat atas perut, senget sket. dpt bayangkan? AKu cube nk bace ayat kursi, tp xleh. mase ni barula aku tingat citer2 yg penah aku dgr dlu. Dalam x semena-mena, tgh aku bergelut nk gerakkan badan aku dan cube menjerit serta try nk bukak mate, aku rase sesuatu yg makin lame makin berat duk atas badan aku. Erk. Helpp!!
'Benda' itu aku rasakan cukup berat. mula2 rasa kat dada je. pastu ia merebak ke bahagian perut aku. Ingat tak posisi tangan aku mase tu kat perut, dan tgn aku adelah di luar selimut. so kulit tgn aku mmg bersentuhan ngn benda itu. huhu. cmne rasanye? berbulu kah? panas kah? bersisik kah?ekceli yang aku rase adelah cam benda lembik2, macam ko letak air dalam belon, pastu belon tu mcm dipenyekkan kat tgn aku. aku rase mcm ade 'belon gemok' duk atas aku dari paras dada ke perut. aku cuba tolak ngn tangan aku. tp xleh. arrr sape nk tlg aku ni? Aku blom give up lagi. aku cuba dgn lebih gigih lg. Tetibe aku rase hanye ibu jari kanan aku leh bgerak, terlepas dr sumpahan kaku itu. aku try cucuk2 'belon' tu, dia lg beratkan bdn dia. isk
Aku pon tanpa membuang mase sbb dah penat dan rase sakit hati jugak, aku pon trus ngan sekuat hati try cubit 'belon' tu. hahahahahahah. aku cubit bertubi2 gune ibu jari (tgn kanan aku cam dh bleh gerak sket). ha rasekan cubitan ngeri dr aku. DAn dan tu jugakla 'benda' tu hilang, aku bleh gerakkan badan aku dan bleh buka mata. Aku tgk sekeliling, gelap je hanye ade lampu samar2 dari luar. aku tgk rumet aku tgh tido. Lega. AKu pon trus amek henpon aku td yg jd punca ini sume tjadi. hehe salahkan henpon lak. Aku tgk kat screen henpon aku ade tulis.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
1 message received je. hihihihi
rupenye mmg aku x bace pon sms td. bukak pon blom. apetah lg nk reply. huhu. Aku agak 'benda' tu just lalu kat area bilik aku tu. tp time dia lalu tu kebetulan henpon aku bunyi alert sms. so dia cam tgh2 lalu tu cam toleh la sbb tkejut bunyi henpon aku kot, hehe. singgah nk tgk bdak ni x tido lagi ke nih? kaco la jap.

p/s: aku pon tatau la cmne aku leh terpikir nk cubit 'benda' tu? mase tu aku cam malas dah. rase cam, Ahh tido jela. malas layan.


-Nina-
http://n-t-a-h.blogspot.com/

4 Comments:

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Wa.. Aku pun slalu gak kene tindih-menindih ni.. memang scary dan menyesakkan..Tak pat bernafas,tak pat bergerak... nothing... Kalo kene mase tu ase nak marah, nak nangis,nak jerit... Hu..Takot...

raina said... [Reply to Comments]

aku ada sekali, bukan dia tindih aku, tapi aku yang tindih dia..sebab tetiba rasa badan aku terangkat dari tilam, pastu ada benda macam belon air tu la tergeliat-geliat bawah aku! bila aku dah boleh gerak, terus rasa macam badan jatuh terhempas atas tilam balik

bb7ady said... [Reply to Comments]

;)thanks peej. baru pasan u publish entry ini.

peej said... [Reply to Comments]

brain freeze - alhamdulillah tak pernah kena la. n mintak jauh plissss.


raina - kawan aku pernah kena macam tu dia kata. paling tak best. dia kena tu masa kat bilik aku. keji kan.


bb7ady - ure welcome.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...