Instagram : @peejburhan

template~

korang mesti perasan
lately ni gigih bertukar template. esp bila sekarang blogger dah bg macam2 design.
takda la tukar apa sangat. balik2 yang sama aje.

hari tu tgk along tweet.
cakap pasal senangnya orang sekarang. nak cantikkan blog click2 aje.
ingat zaman mula2 dulu.
if nak blog lain dpd lain. gigih la google carik template.
pastu masukkan kat blog.
merasa semua hilang. n berterabur. kadang2 tak jadi.
kadang2 sampai kena private blog sebab tak sanggup orang tengok under constraction gitu.

aku daripada tak tau apa2.
terus tau la sikit2 pasal html.
belajar macam mana nak letak itu ini.
juling2 la mata baca html tu semua. gigih tak gigih la kan.

tapi ni bila kerja dah senang. boleh click2 aje. aku lak malas nak tukar2 layout.
cuma beberapa hari ni korang tgk aku tukar2 sebab noy dah sound.
dia kata kenapa blog aku plain sangat.
kenapa dah tak letak benda2 best semua.
nampak tak ceria la. apa la.
so aku pun start la tukar2. konon nak bg ceria.

masalah pulakkkkkkkkkkk.
sebabnya agaknya faktor umur ni (uhukk-uhukk. macam la tua sgt kan) aku macam rimas la fancy2.
so aku tukar la macam mana pun. kejap je aku rasa rimas. so aku tukar yang plain balik.
dulu blog aku hitam. bila aku tukar putih. semua kata tak sesuai untuk aku.
dah kenal aku ngan blog gelap la apa la.
tapi aku tukar gak. sbb ada orang cakap mereka dah berumur so layout gelap susah dorang nak baca. mata sakit.
so konon hari tu nak la tukar hitam kan.
sekali aku yang rimas. sebab mmg sakit mata nak baca.
apakah? faktor umur jugak kah? pitams.

sbb tu korang tgk blog aku sekarang kalau boleh semua nak putih2 aje.
pastu tgh suka color turquoise. tu yang pusing2 color tu aje.
then noy suruh aku letak pic2 la. benda comel2 kat blog la.
aku dah puas la letak tu semua. sekarang tak kuasa. aku nak simple. takda crowded2.
then letak pic pulak. tah kenapa jadi segan nak letak. haha. cukup la kat entry n profile dah ada kan.
noy cakap buat la header letak gambar aku ke apa.
so tadi try la buat. hahahhahaha. malu ok.
rasa macam apakah obsessi diri letak pic besar2 kat header.
ok no offense, kalau korang suka. aku je tiba2 sewel. rasa segan. gila ke hapa kan.
tapi bila tgk orang punya suka aje. tang nak buat untuk blog sendiri segan. ;p

lagi satu cadangan noy buat background gambar aku macam acc twitter aku.
pun mak segan uolls. ;p
twitter takpa la kan. sebab private. n if orang bukak kat web baru nampak kan.
so takpa. ni blog. segan la.
haha gila bongok semua nak segan.

tapi tu la.
so kalau rasa2 blog aku ni plain aje dan membosankan.
harap maaf la ye.
tuan blog telah bertukar menjadi manusia yang rimas.
semua benda rasa rimas. tu yang plain aje.
tgk la. nanti aku try carik background apa2.
nampak la corak sikit kan. ;p

ok tu je luahan hati buat kali ini.
wah luahan hati katanyer kan.

5 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

nak jugak tukar2 layout nih..tp, dah berbulan2 tak buat, tak mo amik risiko ilang n tunggang langgang suma..

tak kisah bckgrnd belog ko ghupe ape, aku ttp mau baca!!.. ;)

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

peej, akak rindu dgn blog hitam dulu tu. mmg best dan nampak menarik. wpun akak lagi tua dari mu. hihi. hitam please...

peej said... [Reply to Comments]

nasaoji - hehe. thanks.


mommy lily - ramai cakap mcm tu. tp diri sendiri tak dpt adjust. terkejut tgk blog hitam sangat. nanti la. tgk mcm mana k. :)

Sue@Iza said... [Reply to Comments]

hahahaha..patutlaaa aku tengok layout blog kau asyik tukar je. gigih renovate blog ni. bagus peej. truskan usaha. ape rupe paras pun blog kau, aku tetap baca.

doll said... [Reply to Comments]

i like yr new layout!

senang nak baca.colour dia pun x sakitkan mata.satu yg senang blog peeja nie tak "berat"cepat jer dia download semua,cepat dpt baca, sesetengah blog tu lambat sgt tunggu nak keluar cerita..last2 exit jer, abis citer!

plg best pasal layout peeja selalu ada link kat blog org lain..bagus peeja nie promo bloggers..esp blog mama..memang layan..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...