Instagram : @peejburhan

si gonduit suka golek-golek. mungkin kehidupan lampau adalah bola~

ok ni pics lulu yang selalu aku tweet.
so tepek sini.
lulu ni jantan tau.
tapi sebab mula2 tak nampak tolo. ingatkan betina.
dah bela few months. bawak vet utk vaccine n stuff baru tau dia jantan.
so by then mmg dah too late nak tukar nama dia.
dia dah biasa ngan nama lulu. :)

lulu ni sangat sweet.
sebab dia jenis baik. xde masalah kencing/beraks sepah2.
pandai guna litter box.
suara pun halus aje payah nak dengar.
dia ni aktif. suka terlompat sana sini. main2 semua.
beli la mainan apa. mesti sejam dah hancur.
bayangkan aktif macam tu pun masih gonduit.
kalau pemalash macam tuan dia ni. tak tau la apa nak jadi.
mesti bertambah gendut tau.

cuma dia ni kurang manja. sebab maybe before this selalu manjakan hannan.
so dia macam tak reti. rasa di anak tirikan kot.
tapi lately dah reti.
cuma kelakar.
dia nak orang belai. tp belum sampai kat kita dia dah hempas badan dia tergolek2.
bengong tau. menyusahkan orang.
kena pergi kat dia untuk popok dia.
eee geramsss.

tak caya dia menggerams kan?
tgk la ini semua.
rasa nak penyetkan.
tak pun bila dia baring. cubit2 lelemaks perut dia.
banyakkkkkkk. sukeeeeeeeeeeeeeee.

:: suka tergolek mcm ni. mana tak geram ::
:: bersama abg hannan kesayangan dia. serious ni bukan cobaan. ini betul2. tu sat lg aku cerita ::
:: serious gedik ::
:: oh ni masa dia nak selit2 tido  ::
:: tido pun macam pose kan ::
:: side view. haha. apakah pelik ::
:: few minutes later. tiba2 dah tergolek macam ni ok. hahha. tak sukeeee. terkangkang lak tu. motip tangan terkulai macam tu?  ::
:: ni pic lama. tak sure pernah tepek sini ke tak. nway, tgk tu. kepala kecik badan debob ::
:: kongsi carrier. sumpah if kena angkat ni. separuh nyawa ok. berat melampau. hannan 4kg. lulu 4.6kg. campur nak dekat 9kg. nangis ok. tu pun last timbang lama dah. sekarang tah tau la dah berat macam mana ::
:: apa punya gaya tido la dia ni. adakah hendak feeling bantal peluk?  ::
:: pancaran mata. shinnngggggg. ::
:: ni last week kot. nyampah kan. orang nak tido. dia nak selit. so mari tido sama2. :)  ::
:: this was taken last night. benci kan. tido duduk. haha ::

sorry quality pics macam harem.
semua snap pakai hp.
tak kuasa nak amik camera ke apa.

sekarang lulu dah gedik lebih la.
sebab dah pisah ngan hannan.
kisah hannan nanti aku cerita.
tapi lulu akan ngiau2 carik hannan. tak keruan. kesian pun ada.
dia lonely kot. mau carikkan dia teman la. ngeee
ngiau dah pandai keluar suara ok. 
tapi bila bg jumpa hannan. elok 2 hari suara tak dgr.
kau ni kenapa lulu? tunjuk ayu depan hannan ke apa?

betul tak dia gonduit? kan? kan?
macam tajuk. aku rasa kehidupan lampau dia adalah bola. haha
wah matiklah feeling hindustan tiba2 ada kehidupan lampau bagai.

ok tu je.
byeeee.





16 Comments:

+ aisyah + said... [Reply to Comments]

OMG CHOMEL OK!
tersangat sangat sangat!!!!
suka tgk gaya tdo dia :))

ShirVen said... [Reply to Comments]

comel nyerrr!!!!

linda said... [Reply to Comments]

owh pija! Gerammmmmsssssssss nak pelukkkk! Muuaaaahhhhhhhhhh kt idung lulu!

afiq said... [Reply to Comments]

sumpah kucing gua tido kelakar2 jugak okay. cuma tak gebus cam lulu. eii lempang kang

Faressa said... [Reply to Comments]

omggg lulu soo cuutee! Seriously i cannot take when my cats duduk cam tu i HAVE to kacau them and kiss their fatt tummy. Seriously too cute! Dia rindu abang dia laa... dia baby boyy lahh

-ok sorry whenever i see cats i always have to talk like that haha i feel like bitting hannan's head cuz its so big and i wanna lay on lulu's fat tummy!

Liz Rohaizat said... [Reply to Comments]

tembamsss nye lulu!!! rasa nak polok2 taknak bg lepas!

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

wa......comel....mmg gedik..tp gedik yg comel sgt...gendutnya dia...geram..nk gomol2 jer...

Cz Aina said... [Reply to Comments]

sangat sumell....

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

mak aii.domok eh...geram acik ha...den pinjam boleh?

lily lotus said... [Reply to Comments]

empuknya dia..hehe

Rie Zarchry said... [Reply to Comments]

peej,
tido pun leh snap pic ke?
kekekeekke

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

gle comel. mmg rs mcm nk penyet2kan dia.. hahaha.

peej said... [Reply to Comments]

faressa - haha. kita orang pun ada gaya tertentu if cakap ngan kucing. lawak.


rie - haha of coz la org snapkan. bukan tido betul pun. mula2 nak tido. bila dia dah menyelit terus takleh tido.

Anna said... [Reply to Comments]

if lulu sleeping with both 4 paws up in the air that means cuaca panas and dia panas.
if tidur 4 paws curl, sejuk. if lying next to human like next to you in hte pic he is relax and the temp is just nice and he is enjoying it.
from the look of it Lulu is half persian. The way he is posed/sitting/four legs in hte air is very much persian cats characteristics.
like my cats. copy cats. the persian copy peranag kucing kampung, kucing kampung copy perangai persian.
hahahah

nasaoji said... [Reply to Comments]

chumei seehhh gambo ko tido ngn dia..;P

peej said... [Reply to Comments]

anna - wah macam2 yea. u vet ke? ke mmg suka kucing?

nasaoji - mana satu yg comei? dia ke tuan dia?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...