Instagram : @peejburhan

raso omak den~

ni minggu before puasa rasanya.
kita orang nak beli groceries.
tapi sangat lapar. n teringin nak makan masak kampung.
lauk campur2. lama tak makan.
nak pergi food court tak best.
nak pergi pasar keramat macam malas.
so tiba2 teringat ada kedai makan best kat danau kota.
lama dulu pernah pergi. sedap melampau.
so terus ke sana.

wahh. kedai dah ada nama.
dulu rasanya takda.
since mmg dorang ni mostly masak lemak cili api.
so nama kedai pun jadi Raso Omak Den.
very the nogori kan.

pergi around 3pm mcm tu.
so lauk pun dah tak banyak.
tapi tetaplah la ada yang menarik2. oh sukaaaaa.

:: gerai biasa2 aje. tapi mmg meletop raso dio ::
:: sorry pic blurry. ni dpd tweet ni. yg dpd camera rotation gila lg. ::

anyway, aku makan semua masak lemak 
ikan keli, telur itik(terlindung), jering, pucuk ubi petai n tempoyak. 
gila stone ok.
menangis makan. sebab pedas n sedap sangat.



aku pernah lukis map dulu.
aku pun malas nak carik balik.
nak lukis balik pun malas.

tapi ni aku bg guide sikit2 la if la ada siapa nak pergi.
siapa yang biasa area sana je yea.
yang tak biasa jangan verangans nak pergi.
jadi kerja sesat barat kan.
sebab guide aku ni untuk orang yang biasa aje.

ok masuk ke danau kota macam biasa.
1st traffic light, eh 1st traffic light ke?
sebelum masuk kiri nampak Oldtown tu kira betul la tu.
mcm nak ke tapak uptown danau kota tu.
ok so masuk kanan.
dah masuk tu, kalau kau nampak belah kanan kau ada hospital danau kota tu betul la tu.
kau straight je sampai hujung.
until nampak ada surau belah kanan.
kedai tu sebelah surau tu.
pandai2 la u-turn ye.
tu je. senang utk org yg biasa area tu.
tp semoga sesat kepada org yg tak biasa tp tetaplah degil nak pergi kan.

tak silap aku dia buat untuk berbuka. siap boleh reservation ok.
tak pun boleh pergi beli lauk kot. not sure.
ok tu je.

p/s : terlalu banyak entry tertangguh. letih nak mengejar.


9 Comments:

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

peej biaso eh kalau masakan itu SODAP tontu eh dari rosopi OMAK masing2,, den org nogori den tau la heh,, hihi yang best masak lomak cili padi... maveles seh

Xuriana said... [Reply to Comments]

aku nk cari la ptg ni.. nk beli lauk je.. nyummsss..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

oo tau tempat tu sebab umah parents sy ka gombak, setapak garden...tak pernah mkn situ..sedap eh..nnti sy cube..nogori punya masak lemak mmg sedap bangat...

Drama Mama said... [Reply to Comments]

haaa i dulu dok kat danau kota tapi tak pernah perasa plak gerai tu. dulu tu kira dah 3-4 tahun la gak. hehehe

http://twinkywinkystars.blogspot.com

peej said... [Reply to Comments]

nesazfrog - so bilo bulih meraso masakan ekau. haha lawak tak bahasa aku? erk tak reti la. :| serious mesti best masak lemak uolls kan. nakkk!


tina - ye sila-sila.


hanim - sila rasa. sedap ok. me loike.


yeah? tak tau la time tu ada ke tak. tp tgk gerai mcm dah lama ada sana. last time i pergi was 2 years back. takpa if la dtg lg area ni. boleh la pergi kan. :)

Ita Shadila said... [Reply to Comments]

henbeg kau nampak cam menarik!
bg tunjuk sket gambar penuh.. ahahaha..eh aku mmg kepoci
lagipun aku mmg ske henbeg, org citer pasal makan aku sebuk tgk gambar henbeg instead of food

peej said... [Reply to Comments]

ita - nanti akan buat entry k. ;)

nasaoji said... [Reply to Comments]

suker ikan keli masak cili api nogori..

peej said... [Reply to Comments]

nasaoji - best kan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...