Instagram : @peejburhan

kelucahan tau~

aku tak sure aku dah letak ke belum kat sini.
aku rasa macam belum. terlupa kot.
ni gambar masa kat bali hari tu.
tengah malam noy lapar.
tak keluar makan. sebab dia migrain la apa la.
so tak tau nak makan apa kan.

so aku pergi la k mart sebelah hotel ni.
nasib dekat aje.
konon nak beli la roti makan ngan tuna ke apa.
tapi takda la pulak kan.
serious tak tau nak beli apa.
so aku beli la bun inti2 tu.
then aku beli la chocolate kegemaran noy ni.
dia suka.

so dia makan la benda2 lain semua.
last nak makan ni.
sekali dia bersuara.

noy : apa yang kau beli ni?
me : yang kau suka makan tu la. rocky strawberry.
noy : ni bukan rocky. ni pocky!


hahahaha. apakah pocky?
ok la mmg la ejaan jauh. tp bunyi sama ok. tak suke.
kenapa pocky? kenapa tak rocky aje?
sebab lain2 company kah? keh keh.

so pusing2 la kotak tu baca2.
mana tua jumpa apa2 pelik ke apa kan.
then nampak bawah ni terus tergelak2 semalaman.
apakah????


biskuit??!!
rasa lawak terlampau. sebab kita orang kan suka cakap, "takuit".
so tiba2 biskuit. macam lawak.
aku dah pelik2 aje.
rupanya sebab dia nak tiru ejaan english biscuit. kan? kan?

ok dah la. tu je.
mau makan biskuit sambil cicah milo. nyam.

12 Comments:

kEk caWan said... [Reply to Comments]

hehee.. sebenarnye malaysia je yg tukar nama ke 'rocky'. kalau pegi china, US, negara2 lain, smua POCKY. mgkn sbb jaga kesensitifan budaya timur, so mereka tukar nama ke rocky. company sama x silap.

mase mule2 jumpa mmg gelak gile2 dgn kwn2. skaliii pegi negara lain, ok... negara kita yg tukar namanya rupenye. hahaha...

katie perry siap tulis kat twitter marah knape pocky ditukar kepada rocky mase dia dtg ke mesia! hahaha

Pnut said... [Reply to Comments]

Pocky perisa stoberi..nyum...nyum....

Pnut said... [Reply to Comments]

Pocky perisa stoberi..nyum...nyum....
masuk mulut, mesti melekit-lekit...
erkk apekah??? ini semua???

Pnut said... [Reply to Comments]

Pocky perisa stoberi..nyum...nyum....
masuk mulut, mesti melekit-lekit...
erkk apekah??? ini semua???

A.I said... [Reply to Comments]

buntuit! (^_^)

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

kat cold storage, the mall dua2 ada, rocky and pocky! hahahahah!

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

lawakuit,kelakaruit..hahaha!ok aku gilo!

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

biskuit...mmg kelakar..heheheh.. :D

peej said... [Reply to Comments]

kek cawan - haha. ye ke. bagus malaysia ni. mmg menghormati sensitivity. bayangkan if tak tukar tiba2 ada budak cakap kat mak dia, " mummy nak pocky" terus kena sepak. kehh.


pnut - hahah. mmg sesuatu ok. tp kalau perisa strawberry mesti lazat kan. hahahahha.


a.i - haha ye la tu. time buat entry tadi takleh recall apa lagi yang aku suka sebut mcm tu. rupanya buntuit. kehkeh.


annasuejie - yeah? aku je jakun tak pernah jumpa kot.


buyui - ok mmg gilo. tak masuk ok.


cik ati - kannn. tp sedap. suka biskuit pocky ni. favourite.

nasaoji said... [Reply to Comments]

yer..mmg lawak.."kuit"..

peej said... [Reply to Comments]

kan. tp bila eja kuit tu. terbayang ckp 'kot' jadi 'kuit'. best gak bunyi dia kan. ngeh.

doll said... [Reply to Comments]

OMG!

lawaks giler!"POCKY BISKUIT" makanan utk orang takuittt..heheheh..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...