Instagram : @peejburhan

huarghh. susahnya nak fikir tajukkkkk!!~

ok entry basi.
konon save dalam draft nak update weekend la kan.
mmg x la. ngan pc suka suki nak restart. ngan connection lembab. terima kasihhh.
ok this was when ah?
serious tak ingat. last 2 weeks. haha.


ni lepas session saloon tu.
kita orang mau beli barang sikit kat jj.
then singgah makan. 
serious dah tak tau nak makan mana.
so tengok2 menu depan kedai2. ni.
tengok la sakura kristal.
tah kenapa lately ni menggila nak makan assam laksa aje.
ade few pics. tapi aku malas nak update. nanti2 la yea. heheh.


:: anyway. satu lg. aku gila sirap bandung. mana2 pergi order tu aje. kat umah pun bancuh tu. apakah. ::
:: assam laksa ::

super niceeeeeeeeeeeeeeeeee ok.
lagi sedap dpd papparich n mana2 la.
terbaik sangat. well aku rasa2 la noy punya.
siap bungkus utk mama n papa. then mama mkn half. aku habiskan. haha. gilaaa.

noy : assam laksa. bestttttttt.
me : kat sakura kristal.
mama : apa? yang kat jj tu?
me : a ah. best sangat makanan dia.
noy : lg best dpd papparich assam laksa dia.
mama : macam pa*at ada la. mama makan mee kari.
me : sedap aje makan tadi.
mama : tak tau la if dah tukar chef.

lepas makan terus mama agree sedap laksa dia. :)
tapi aku kat kedai tak order tu. konon teringin kan.
sebab bila dah tengok2 menu tiba2 aku tak order tu. 
serious macam2 ada. sampai tak tau nak apa. so aku order ini. :)

:: beef noodle (yee mee). ok aku lupa la nama dia ::

sedap sangat jugak.
aku rasa best. yang tak best sebab takda sayur2.
if banyak2 sayur mesti lg meriah. tp tetap la suka.
makan sampai licin ye. heheheheh.

:: muar otak-otak ::

pun sedap. suka. tp kita org makan sikit aje.
sebab dah kenyang. lebih bawak blk bg mama.
oh ada cerita kelakar. pasal otak2 ni.
kira different occasion.
last friday keluar ngan ice n huda so lepak JJ.
makan kat kedai ni jugak. well dorang mkn. kita org tak makan sbb dah makan kt rumah.
noy suggest order otak2. sedap.
so dah order lain2. huda order la otak2.

huda : ngan otak-otak satu k.
waiter : ok. muar otak-otak?
huda : huh? mauuu.
waiter : ye. muar otak-otak 1?
huda : mau mau.
noy : MUAR otak-otak. (ckp kt huda) betul la.(ckp kt waiter)
ice : otak2 muar la. bukan kempas. 
huda : ooo muar. ha ye ye. haha

lepas tu semua gelak ok.
ye la. huda tak tgk menu. sbb noy suggest kan. noy cakap otak2 aje.
so dia mmg confuse gila masa budak tu sebut berkali2. muar muar.
yang huda dok jawab. mauuu. mauuuu. hahahaha.
budak tu pun tahan ok nak gelak.
tp bangang la kan. dah mmg kat kedai kau ada otak2 tu aje.
yang kau seboleh2 nak sebut berkali2 apesal? dah tau kan.
lain la kalau dalam menu ada "otak hang berjambul" ke. pfffftttt.
tp still kelakar la. huda beriya2. cakap. mauuuu. mauuuuuu!!!! hahaha.

ok sambung cerita.
ok walau dah kenyang.
tetaplah menyinggah kat big apple :)
wah sukeeeeeeeeeeeee.

:: senyum pipi kembong-kembong ::

serious selain oreo aku tak tau nak amik perisa apa.
tu yang main taram aje.
aku suka durian.
tp noy suka gedik cakap tak suka campur la apa la. cibais.
so xleh la amik. malas nak amik asing kotak.
so takda la durian. tsk.
anyway. perisa lain apa yg best??


ok itu aje.
nak stop.
cukup terseksa update gambar2 makanan di hari 1st day puasa. tsk.
dah la online takleh smoke.
terima kasih.
saya mau tido.
ok ke takpa?

17 Comments:

Lin said... [Reply to Comments]

u wt i teliur tgk donnut tu posa2 ni..isk!

LORD ZARA 札拉 said... [Reply to Comments]

oh donut~

T____T

kukuchimachikumi said... [Reply to Comments]

sy dulu pun cm tu..
kalo mkn kt luar ngn family, mst nk pesan milo ais...

haha..sampai abah kata milo ais 2 kt umah pn leh minum...

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sungguh x sesuwai okeh entry ni baca di kala2 kol 2 ni..huhuhuh~

A.I said... [Reply to Comments]

donut ALIEN la sedap!!

cis..cis..cis...(nyesal bukak blg kau ni)

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

happy fasting peeja! dari thn 2008 jek kalo bln posa ni kompom u akan update apa for berbuka.meriah!

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply to Comments]

aku suka big apple alien.. nyumnyum...

Olie said... [Reply to Comments]

big apple sedap = alien predatorrrrr...

cik_yUyU said... [Reply to Comments]

big apple! suke..ms awal2 dlu suke Mango Tango..skang Jco pon da ade mango tango..dap..dap heee

Bitter Sweet said... [Reply to Comments]

tau takpe..dah kecur liur tgk gambar makanan segala..adehhh pedih perut

muna said... [Reply to Comments]

sama aa kita suka makan duren2, huhu.

peej, aku suka sangat jugak yang ada nestum tu. yang cheese2 tu pun sedap. semua yang ada white choc dia sedappp~ aku tak suka white choc..tapi big apple donut, sedap laa white choc dia. meleleh air liur aku, huhu.

afiq said... [Reply to Comments]

big apple :alien... ader coklat parot and ade pink2 atas die. sedap giler tu

peej said... [Reply to Comments]

haha. dugaan kan tgk pic makanan bulan2 puasa ni. sama la ngan tuan blog. pun terliur. sbb ni cerita berapa minggu lepas. so bila tgk ni ngidam blk.

anyway. ramai suggest alien tu kan.
aku pernah try sbb ramai kata best. tp tak kena tekak la. aku rasa mcm tak best aje. erk. keji kan?

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

matik la kan..blog semua pasal makan jer bulan posa nih..aduhai...sabar jer la..

peej said... [Reply to Comments]

suria - takda ok. masalahnya bulan2 lain pun pasal makan kan. bukan saje2 time puasa je up kan.

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

dgn semangkuk assam laksa ko dah berjaya membuatkan aku geram! nakla jugakkk!
sakura kristal ni btul2 kat jj ke?
kat melawati tu bkn ade ape sakura jgk ke? harus aku serbu nnt nih.

peej said... [Reply to Comments]

annasue'g - a ah sama la nama. tapi aku x pernah try yg tu. tak tau la chef lain rasa lain ke. tak berani kan. tp yg kat jj ni best. kira recommended la :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...