Instagram : @peejburhan

generasi hebat~

last week dapat invitation press conference Pati Ayam Brands.
PC pagi ok. around 10ish.
punya la set pagi. dok snooze sepuluh kali.
ikutkan punya la malas nak bangun.
tapi pikir dah cakap nak pergi kan. takkan sesuka hati tak muncul.
so rajinkan diri siap2 jugak.
sebab confirm last minute. ingat dah tak jadi la kan.
tido lambat la kan. sekali dpt email tgh pg kata nama aku ada.
so tido tak sampai 4 jam kena bangun. nice.

dah la takda teman. tsk.
siap2. so gigih la drive pergi the curve. nasib dekat aje.
so sampai sana register.
sekali masa sign guest book tgk banyak ahli2 fan club.
apakah ini.
well aku tau la ni PC untuk kenalkan duta baru Brands ni. tp x sure siapa kan. ;p


so sampai. duduk la.
ramai. mostly reporters la. n ahli2 fan club ni.
blogger ada few.
aku ni mana la reti nak mesra2 alam kan.
so amik spot. dok diam2. tunggu event start aje :)



around 10.30 am macam tu baru start. 
patutnya start 10.15am.
gila awal kan. tak pernah aku pergi shoppinfg complex awal macam tu.
kedai pun mostly tak bukak lagi. ngeeee.
oh PC tu di buat kat Laundry Bar, The Curve.
host of the day ialah Zainal Alam Kadir.

so new face for Pati Ayam Brands ialah Shahir AF8. weeeee~
cea aku pun dah gaya fan club kan. *pitamss*
so dengar la dia nyanyi2. 

:: tataplah muka ini. mana tau ada fan dia kat sini kan. ::


oh lepas bukak2 tirai.
acara minum pati ayam sama2.
well i'm not gonna lie. aku bukan amalkan minum tu ke apa.
infact. itu first time aku try.
so dorang bg la sejuk2. bg sorang satu.
aku pun bukak n minum la sama2 ngan shahir. wah matiklah feeling kan.
lepas minum terus aku terkedu.
sebab rasa pelik. i mean rasa ayam. macam sup ayam. tp sejuk.
pelik kan. takpa. telannnnnn.

:: berpusu2 wartawan amik pic. aku yang berat bontot ni tak gerak ok. main zoom2 aje. hahaha. teruk betul ::
:: ok la tu kannnnnn ::
:: slide show pic dpd dia kecik. sejuk perut mak mengandung ok ::
 :: sessi soal jawab ngan wartawan n peminat ::
:: session berebut2 amik pic. yang baju2 biru tu fan club dia. siap pakai t-shirt ada pic dia. semangat kan. bagus betul ::
:: session paling best. makan2. kaaahhh. makanan dpd italiannese ::

sedap ok. tap terkejut perut pagi2 makan pasta bagai.
tu pun aku tak proceed dessert. agak2 la. over.
dah la aku sorang je siap amik pic makanan. hahahhaha. lantak.
mesti wartawan2 sebelah aku dah pelik2 aje. apa ke hal la budak gemuk ni amik pic makanan kan.
ye la orang berebut amik pic shahir. aku gigih snap makanan.

lepas makan ingat nak terus balik.
tp rasa keji sangat.
macam tak amik pic duta kan.
so gigih kedepan mintak tolong orang.
dah la aku pakai baju mengikut tema.
dah macam team Brands dah. hahahha.
mmg saja je. sbb tau kan. ;p

:: team Brands. semua hijau2 kan. ::

:: yeeee..hijau jugak. wah siap sandar nampak. apesal teruja sangat ni shahir? aku terkedu di situ. haha dah la mak pemalu uolls. wah sangat ::
:: wah matiklah siap ada second pic kan. ye la. dah alang2 kan. suruh budak tu snap dua terus. kihhh ::

motto generasi hebat.
H -handal
E - eksplorasi
B- boleh
A- aktif
T- tekun
ok what can i say. aku tak pernah la try benda ni.
tapi kan. lepas minum tu. tiba2 aku macam berani nak amik pic ngan shahir.
kalau tak jangan harap la kan.
then lepas abis event tu. aku macam energetic.
aku rasa macam takmo balik.
rasa nak pergi tgk wayang sorang2. which is so not me.
tp rasa mcm kerasukan apakah ini?
hahaha. ayat macam poyo aje.
well aku bukan nak promo.
tp ye la kot. benda ni bg tenaga.
ye la. mula2 sampai tu ala2 layu n ngantuk aje.
tiba2 lepas tu semangat. ;p
so sapa yang jadual kerja around the clock boleh la amalkan minum ni. :)


:: goody bag dapat 1 box of pati ayam Brands. ngan CD lagu. huhuhu. sapa sukaaaaa??? ::

ok tu je laporan khas 
ta-ta.

26 Comments:

Memi Hazel said... [Reply to Comments]

Itu namanya kerasukan ayam..
Nasib tak energetic terlebih, balik rumah jalan kaki.. hihihihi

eLeMeNt 0f L!fE said... [Reply to Comments]

owh...minat shahir ni..spoting gak dia ye nak bergambar semua...best2...

PertMuffin said... [Reply to Comments]

......................................................*bunyi cengkerik*....................

peej... saya sangat jeles ok shahir siap sandar2 didadamu segala (dada ke bahu? hiks)

Yus said... [Reply to Comments]

kalau yang pati berry innershine tu boleh lah layan..sedappp..tapi pati ayam..i pass oke...sekor ayam dalam satu botol kan?...heheheh

swit@kon said... [Reply to Comments]

konpem peminat shahir berpusu2 tgk entry ni.

gambar pun ala2 manja

Sue@Iza said... [Reply to Comments]

hahahaha...siapkan kau...tu baru minum sebotol peej. kalau kau abiskan sekotak tu terus, tak taulah semangat kau macam mane...sampai ke langit.

dah arh, puasa ni nak amek Brand's gak la. asik2 lembik je kat opis.

Alia said... [Reply to Comments]

Hahahaha aku suka cara kau advertise barang ok! Kelakar gila! I mean compared dgn org lain punya report, aku lagi suka baca kau punya!

mrs. rahman said... [Reply to Comments]

peej, ape rasanya? kalau innershine tu penah laa minum.. huhuhu.. pati ayam ni tak penah minum. ape rasanya eh?

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

KERASUKAN!!!!
yeeeehahhahahha

Nad.is.me. said... [Reply to Comments]

Alololo. Shahir tu dia menang AF yep?

Chomel boleh tahan. Kau tanya tak dia single lagi ke? Yehaha.

Heppp pose heppp. *sambil betulkan selendang juge*

Tapi apasal aku tengok macam secocok gituuuuu kan korang posing together gether. EWAHHHHH. Hahaha. :p

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

sesuai la ni minum sahur2 sok semua org melepek je kita je terlompat2 wah!!

C!kpuanmuda said... [Reply to Comments]

alololo.. comey giler gambar u ngan shahir peej.. nampak cam shahir yang teruja amik gambar ngan u.. mungkin dia terlebih kena kerasukan.. hahahah

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

omg! apesal dia tersandar2 manja gitu :P

Liz Rohaizat said... [Reply to Comments]

sedap ke pati ayam tu? tgk my boss selalu minum. rasa mcm x tertelan je. uhuks. sedap atau x? sila jawab peeja oii. jgn kata sedap, pastu aku cuba skali rasa nak terluah blk.

Lya Colours said... [Reply to Comments]

jeles nya dapat pic dgn shahir
sob sob sob ~ ~

kak teh said... [Reply to Comments]

hehehe mcm kwn baik je ngan shahir.. hiks nmpk shahir lak over pose sblh u peeja..sbb u wat muke x ikhlas. hukhuk.. skeeeee

+ aisyah + said... [Reply to Comments]

PEEJ!!!!!!!! SAYA ADALAH JELES SEBAB AWAK DAPAT BERGAMBAR DENGAN SHAHIR!!!
uuuuuu~
T_______________T

doll said... [Reply to Comments]

setuju ngan memi hazel-kerasukan hayam peeja nie..ohhoohhoohhoohho.. (nyanyi ikt lagu tema brands)

kita suka gambar shahir lentuk ngan peeja tu!patutnye peeja pun lentuk sekali, best!

papparazzi lain sure igt peeja ialah food blogger!

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

bestnya dapat snap pic ngan shahir...takut nk makan pati ayam tu..takut xlalau dek takak..horor..he ehe he

selamat berpuasa peej..

Xuriana said... [Reply to Comments]

terkejut aku tgk ko amik gambar ngan shahir.. i mean, u rarely do this kind of thing.. hahaha.. good job girl..

Nila said... [Reply to Comments]

peej,
kalau rajin update la pasal juadah bebuke u mcm thn lepas:DD

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply to Comments]

wowww shahir landing baik punya..hahaha

kolakolakila said... [Reply to Comments]

pheeewitttt......adakah optical illusion or reality...?????nampak shahir landing baik punya kat peej...... (^_^)v

peej said... [Reply to Comments]

memi hazel - haha. bengong. tiba2 kan. kalau tiba2 jalan kaki blk rumah tu maknanya kerasukan ayam laga ok. wah tiba2.


eol - sebab dia minum pati ayam brands. tu yg terus feeling generasi hebat. tak malu n periang tiba2. heheheh


pert muffin - hahah jealous apa nye. tak feel pun nok.


yus - not sure pulak sekor dlm sebotol. ish scary nya.


switakon - hahha. kosser uolls. manja ke?


sue - huahaua. gila scary kan. tiba2 if minum sekotak. aku terbang2 ke apa. kahahah..


alia - hahha. sebab aku tak reti la nak formal2. rasa kelakar pulak. tapi patutnya kena macam tu kan. ;p.


mrs rahman - kan telah diterangkan kat entry atas ni. tak perasan yea? rasa pelik. to me la. sebab dia rasa sup ayam macam tu. tp hidang sejuk. so mcm pelik la. maybe if hidang suam2. better kot. i dunno.


lilred - amboi gelak besar nampak. kau kerasukan apa ni?


nad - kau ni tebiat apa tiba2 secocok pulak. gila ke? nak aku cocok mata kau? kasi betul.

peej said... [Reply to Comments]

buyui - hahaha. nanti orang ingat tak puasa lak. ceria terlompat2 kan.


cpm - hahaha. mungkin. kan teruja lebih dia. mungkin sbb duta. so kena la bawak imej generasi hebat tu kan.


foxy f - kan. mak pun terkejuts uolls.


liz - jawapan sama mcm ada aku reply atas. kan aku ada ckp kat entry jugak. bg aku pelik la. tp pelik2 pun tetap berjaya abiskan sebotol. 2 kali teguk :)


lya - hahhaa. yea. fan dia ke?


kak teh - haha. ketara ke? bkn tak ikhlas. tp segan. tak biasa la. ;p


aisyah - hahha. ye ke. sorry. terpaksa. kerana kerja. wah sangattt.


doll - gila scary ok kalau sama2 lentuk. hahahhaa.


hanim - tak cuba tak tau kan. cuba try la. maybe kena ngan tekak.


tina - minum la pati ayam Brands. kau pun tiba2 berani nak amik pic sama2. siap lentok sakan ok.

peej said... [Reply to Comments]

nila - Insyallah. kalau rajin yea. ;)


nemo - tettttt. *censored*


kolakila - confirm ilusi optik tu,.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...