Instagram : @peejburhan

food galore - eat in~

ok ni entry tepek2 pic.
daripada my tweet.
so sapa yang tak follow boleh la tengok sekali kan.
takda apa sangat la. banyak aku dah delete kot.
ni pun aku tepek sini before nak delete dpd phone.

so yang aku masak sendiri.
simple2 aje.
tak banyak sebab some ade yang aku terus update kan.



nasi goreng yang konon bagi aku sakit perut tu.
camon. it looks nice kan. tak mungkin ia memudaratkan perut tuan sendiri kan?
plus mmg sedap ok. tak tau la sebab aku buat ni pakai cili padi. 
sebab tu merasa jumpa en jambans je kan. kehhhh.


sardin kari. oh sedap.
ok bukan poji diri ok. mmg sedap.
dah la kari tahan kan.
lepas tu makan lak ngan paratha/capati instant tu. mmg terbaik ok.
hua hua hua. pastu aku tweet puji2 kari sendiri. siap cakap. aku ni dah boleh bukak kedai.
kasi nama peeja curry house *sambil goyang2 kepala. br feel*
sesuai kan. kan aku buat ejaan nama peeja kan.
so kat friendster dulu selalu dpt friend request dpd india ok. >_<
mungkin dia ingat aku adik beradik ngan jeeva, neela, seema. 


haha. tweet photo paling controversi.
aku ada tweet 2-3 kali la. tp pic ni je ada.
maggi tomyam letak tauhu n cendawan panjang2 tu. 
cendawan sedap tp suka tersangkut celah gigi. pffftt.
oh kontroversi sebab lepas je aku tweet. 
semua menggila cakap nak maggi. mengidam bagai.
time tweet kul 11-12 mlm mcm tu.
sapa lak rajin nak masak kan.
ada yang balas dendam esoknya terus makan maggi. heheh.
oh i like my maggi keras2 kenyal. x suka kembang2. tak feel.
korang macam mana pulak?


bubur letak kentang n daging.
time demam hari tu.
aku tweet cakap teringin nak sambal daging petai.
tapi ramai marah cakap. makan la bubur.
so bubur it is. :) first time masak.
tanya kat noy mcm mana nak masak.
hampeh kan. bubur pun tak reti aku ni.
lama jugak eyh nak tunggu nasi tu pecah n sebati mcm tu.
tgk la tu tak sedar diri. 
demam tapi tetap la nak jugak ada cili padi kicap.
ye la baru stone kan.
tu pun tak over nak goreng ikan bilis bagai. ;p


oh ni pulak makan malam semalam.
gigih kul 11 mlm masak.
sebab tak makan apa lg. n noy ngadu lapar.
tapi ni x dpt tweet sbb trackball blackberry buat hal. gampeng betul. kena tukar baru :|
serious lazat. matiklah puji masakan sendiri lagi kannn. ngehhh.
oh air tetaplah over nak sirap bandung kan.
papa suka ejek2. sebab dia kata aku kalau buat air mesti nak over sirap bandung.
dia kata aku pandai mereka.
padahal air sirap dah lama tak laku kt umah tu. heheh.
sukaaaaaaa laaa. sedappppp.

hoh ada banyak lagi. nanti aku post gambar2 lain pulak yea. :)
aku kan pemalash blog sekarang. semua tweet aje.
so mmg byk pic. :)

12 Comments:

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply to Comments]

aku suka sgt ngn nasi goreng putih,,nyumnyum..
masakkn utk aku peej,leh?hehe

doll said... [Reply to Comments]

salam.dh lama x bukak blog peeja sekali entry yg plg kita suka keluar..makan!makan!

semuanya npk best disini esp bubur ngan kicap cili padi..hehe..

i like yr new layout (ke dh lama tukar nie..).menarik perhatian..gambar profile pun lawar..camnilaa anak mama..

syazana said... [Reply to Comments]

Lapar...bencilah kau suka tepek gambar makan..hahahaha...nak makan..nak makan..nak makan..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

buat aku lapar jer...sob :(

~BEE~ said... [Reply to Comments]

Peeja...aku tengah craving ni...nampak makanan ko ni terus rasa nak makan semua...haha...camna tu?

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

pndai jgk peej masak...yg kari sardin tu 1st time tau sardin tin tu boleh masak kari..sllau mak sy buat masak gulai lemak sardin..

A.I said... [Reply to Comments]

rajin la kau!

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

skang ni nak maggi, bubur and mihun putih tuuuuu!!! arghhhh tensi mak! tengok ni semua! u re torturing moi. hehe. walaupun simple tapi aku rasa mmg sedap!

Kak Ungku Betty said... [Reply to Comments]

peeja...semua puji, tapi kali ni Aunty Bada nak komen sikit aje.... kenapa blog dan masakan peeja PUCAT tahap gaban lately ni??? Ceria2 kanlah diri tu ye Peeja....OK darling ;D

mrs.irwan 2 be said... [Reply to Comments]

wah..entry yg penuh ngan makanan....lapar ^_^

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

finally!!!!! aku jumpe org g ske makan megi kenyal!!! smue meber aku ske makan megi kembang n lembik. apakah? aku tak bleyh la lg kembang lg horror aku rasa. ada plak member aku ske hancur2 kan megi sebelom masak. me not like!~

peej said... [Reply to Comments]

nemo - tunggu aku bukak kedai makan la yea.


doll - dah lama. tp ramai kata tak menarik. tp acik sukaaa. sebab tak serabut.


syazana - tu la selalu sgt kan. abih nak tepek pic apa


syinnaz - semua resipi senang je tu. kejap je siap kalau bersilat kat dapur.


bee - sama mcm jawapan kat atas. serious ni semua masakan ekspress. tak yah berkerja keras kat dapur. heheh.


hanim - tak pernah makan sardin masak lemak. selalu makan sambal tumis or kari aje.


a.i - mmg tak la. ni lain2 occasion ok. bukan hari2. hahah.


farah - haha. tiba2 mak teringat mihun kat bday farell. sedap uolls. nak tambah tp malu. boleh? hahaha


aunty bada - dont judge masakan by its color. nampak pucat tp sedap. tanya la uncle bor tu. dia pernah rasa pija masak. cea cea. pucat tak bermakna tak best ok. kalau makan confirm nangis sebab sedap sangat. hahahah.


mi2b - yea..sbb tuan blog suka makan. la la la.


lilred - sama la. if kembang. ngan tekak2 aku kembang ok. tak gemor. noy kadang2 suka pecah2 kan maggi. wtf. konon senang nak makan. tak suke ok. tak maggi la kalau tak panjang slurp2 kan. pfffttt..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...