Instagram : @peejburhan

feeling cuti jugak~

aku selalu macam tu.
kalau orang weekend. aku pun konon feeling weekend.
selangor cuti ni. tiba2 aku pun feeling cuti.
padahallllllllll. bukan aku ni hari-hari cuti ke kan?
hahahhaha.

kira kalau cuti tu maksudnya. takyah mengadap blog la.
sebab takda pun orang nak baca. konon la kan.


semalam noy pakai camera. so aku pakai camera mama.
pastu gigih la nak transfer siap tepek kat blog. save draft.
sekali lama gila try connect tak berjaya ok.
kecewa ok. cea macam la kalau transfer aku terus update hari ni kan.
tapi at least menu boleh tepek kan.

kesimpulan cerita. tiba2 takda mood nak update meriah2.
wah meriah ke selama ni kan?
huish lapar n haus la. semalam sahur mcD. adakah kerana itu?
then hari sebelum tu roti canai je. mmg pitam.
ceh baru tak sahur nasi 2 hari dah kecoh kan.

emosi ni.
kawan aku ada sorang tu dah 2 minggu tak sentuh nasi.
n dia turun 10 kg ok.
kagum. macam mana orang boleh skip nasi kan.
aku masih tak berdaya.
atleast satu dua senduk tu nak la kan. tsk.
ada kawan papa lagi la. uncle tu dah 4 thn tak makan nasik.
gila ok. herghhh.

yang aku ni bila tgk cermin mula la konon2. ok lepas ni takmo makan nasik.
makan sikit la apa la.
tapi dalam otak dah set nak makan/masak apa sat lagi. nice.
abis macam mana kan. ngeh.
lepas tu makan tak ingat dunia. pastu bila dah kenyang baru konon, "patutnya tak makan pun ok je tadi"
ceh poyo. tak suka.

apakah aku membebel tiba2 ni.
maybe sebab lapar.
mau tido can ah?

15 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

jom tido!br x spi kol DUA LAGIPONN...arghh!!

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sy pun mcm tu...dh mkn br nyesal ..mcm peej tu..:)

A.I said... [Reply to Comments]

eeeeeee...aku x leh idop kalau x dpt nasik!!

HarLisz said... [Reply to Comments]

peej..xde ke entry citer hantu? bkn ke selalu mlm jumaat ado? ke dh benti sebab bln posa? atau mcm ne?

Drama Mama said... [Reply to Comments]

haaa i pon! takleh lah tak makan nasik! slalu pikir taknak makan tapi tataaaapppp makan! huhu

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Cik Mont said... [Reply to Comments]

mcm sama je perasaan.. tadi sahur konon berlagak dgn mak mkn cornflakes dgn susu je.. sekali pukul 10 pg perut dah berbunyi2.. isk.. sbb malu dgn mak sanggup diamkan je.. hehe

green apple said... [Reply to Comments]

makan je la peej.

sebab aku penah rasa macamana rasa kena catu makan time pregnant redza dulu, aku kencing manis.

Rina277 said... [Reply to Comments]

aku mkn nasi skali jer sehari..tu pn sesenduk..dh mmg susah mkn aku ni..

QM said... [Reply to Comments]

hi peej
nice knowing u

Try makan beras taj mahal and the south beach diet. I'm just like you (if u knw what I mean) but since I pregnant I kena kencing manis so had to limit carbo intake. Amazingly lost a total of 5kilos since June (I asked my OBYGN but he said it was ok)

THAT is the most I turun dalam seumur hidup I ha ha ha

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Akui lah memang kuat makan..he he he

supermommapots said... [Reply to Comments]

makan mcm dlm pantang..konfem ko bleh turun..tapikan..tak nikmat takde sambal2 bagai..hari2 sup,ikan bakar,ayam bakar..seminggu sekali makan sedap2...kira token arr seminggu berpantang..hehehe

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ha a. dengarnya kalau minum carbonated drinks, cpt dahaga. kalau mkn makanan yg ada ajinomoto pun sm. maka elakkan itu semua pd bulan puasa!! :P

peej said... [Reply to Comments]

buyui - dapat tido sat aje td. takpa janji syiok :D

hanim - haha hampeh kan?

a.i - boleh je sebenarnye. tp macam tak lengkap. haha

harlisz - sorry smlm terlupa la tu. sbb keluar semua. oh dan ingat hari ni br khamis ok.

drama mama - poyo je kan. konon taknak makan tu kejap aje.

cik mont - hahaha. lagi gigih makan cornflakes aje. pitam ok.

green apple - masalahnya aku ni tak pernah catu sejak kecil. lems sans sins ok.

rina277 -alangkah indah kalau aku macam tu.

qm - kita org mmg makan beras tu. bertahun kot. cuma last year je tak. sbb beras tu tiba2 takda. tetap la macam ni. agaknya if tak makan beras tu tah macam mana la ghupe aku ni.

mama - shut up mother. eksyen la tu mentang2 dia turun 5kg. ;p

mommapots - tau. pernah try herbalife, usana semua. mmg turun. tapi after 2 months rindu nak makan nasi semua. haih. abis macam mana. hampeh ok semua.

wani - masak mmg tak pakai aji. n smlm mkn mcd air tukar milo. sama aje. aku ni mmg tangki besar.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mmg dahaga semulajadi la tu.. ahax. kitorg pun xpakai aji. celet sket!! xP

sweethOneY said... [Reply to Comments]

woww.. tak makan nasi 2 mgu dah turun 10 kg.. dah lama berazam nak diet xmo mkn nasik. tp tetappppp jugak nak curikss2 sesenduk dua.. haih, pastu dh makan cam nyesalllll

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...