Instagram : @peejburhan

bintang-bintang berkelipan~

rasanya semua membesar tengok cerita cartoon kan masa kecik2?
if jawab tak tu. mmg something wrong somewhere la kan.
well entry ni ada kaitan ngan cartoon la.

korang perasan tak dalam cerita cartoon kan.
if la orang tu jatuh ke.
ada benda jatuh kat kepala dia ke.
kena ketuk ke. mesti akan ada bintang2 berpusing.
macam bawah ni.

matiklah gigih lukis pic. macam ke korang tak pernah tengok cartoon kan. ;p
ingat tak? ingat tak?
aku rasa cartoon sekarang pun ada kot.
kadang2 lagi over siap ada burung2 terbang la. mmg melampau.
tapi aku tak percaya. aku rasa menipu.
sebab aku selalu je main gaduh2 adik beradik. tergolek2 ke.
takda pun keluar bintang :(
i mean masa kau kecik2. if beyul la ada bintang n burung2. mesti suka kan?

anyway. abis la kisah tu.
tapi kannnnnnnnn. lately ni. aku selalu nampak bintang2 tu.
serious tak tipu.
ok not exactly bintang la. bintang macam kat cartoon tu.
macam nampak berkilau2 mcm bintang betul. macam bersinar2.
tapi instead of berpusing2. bintang2 tu datang dpd macam2 arah.
bergerak ke tengah. lawa ok.
hahah bongok kan. teruja pasal benda tu.

ok pic bawah ni kira macam apa yang aku selalu nampak la.


seriosu suka. macam rasa. ohhh. baru la paham kenapa cartoon buat macam tu. mmg ada ok.
lawa. serious.
korang pernah tak jadi macam ni.
aku dah nampak 3-4 kali la.
tapi everytime pun kat tempat yang sama.
iaitu dalam bilik air masa tengah memberis. muahhahahahahahaha.
oh gambar dua bukit tu bukan tetek ok.
tu kaki. motif kaki aku warna kuning macam pintu? kah kah.
contoh melayu denial taknak buat kulit colour coklat. konon kuning langsat la kan. hahaha.
sepak laju2 plisssss.

anyway. apesal aku kena kat toilet je eyh?
takkan la busuk sangat sampai keluar bintang2? hina betul.
tapi bintang tu cantik. bukan scary.
so adakah maknanya bau nye indah siap bertaraf bintang? wah matiklah perasan.
tapi aku rasa bukan sebab tu kot.
yang aku perasan. kena setiap kali aku angkat kepala.
contoh aku ni ada perangai suka sembur lantai toilet.
sambil2 aku akan sembur pakai air. kasi lantai bersih. so tunduk2 la kan.
so angkat je kepala nampak bintang :)

apakah maksudnya tu?
adakah kerana blood rush?
atau adakah kerana aku rajin bersihkan lantai so dapat bintang2? *ok teori merepek*
tapi nak kata blood rush. kat tempat lain tak pernah kena.
kat toilet aje. hmmmmmmmmmmmm...

korang macam mana?
pernah alami tak?
if yes kat mana n macam mana?
ke aku yang penyakit? mental tiba2 nampak bintang kan.
tapi tak ok. its normal.
lain la if tiba2 nampak burung2 bertebangan. yes. itu ye mental n ketara menipu.
e eh. bila pikir scary pun ada kan.
bayangkan tiba2 ada burung2.

ok dah merepek.
korang rasa apakah penjelasannya?

22 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

mana datang bintang2 kat toilet tu.. hahaha. mungkin ko bersihkan toilet dgn sgt bersih sampaikan keluar bintang :D tp pelik jugak ek.

nurul said... [Reply to Comments]

i pernah kena tu la peeja..benda tu bersinar2 kaler silver gitu..kawan i ckp maybe sebab rabun...pegi cek dokter dia kata darah rendah..aiyooo, apekah...

PertMuffin said... [Reply to Comments]

motif rambut kaler kuning?
blonde sangat okey! :|

ah! aku slalu berpinau kalau pagi2 bangun tido keluar dari bilik gelap pastu mengadap lampu dapur yg terang. tetiba nampak bintang2 bertaburan... tak suke!

mazzuana said... [Reply to Comments]

peej, i selalu nampak dot sot instead of bintang2..and itu tandanya i nak kena migraine attack..you may be tekanan darah rendah kot?

Lya Colours said... [Reply to Comments]

hah sama lah !!
aku kalau pejam mata lama2(bukan pejam mata tido la), bila bukak balik mata rasa mcm nampak bintang2 tapi kejap je la

puterikurekure said... [Reply to Comments]

akak first kena masa kat tdk. biasala kawad tgh2 panas kan. then nampak bintang2 tu. cantek oo...dari rasa panas terik terus tak rasa panas sebab ralit tgk bintang2 tu. hahaha.

akak pon pelik camne leh jadik.

Sue@Iza said... [Reply to Comments]

hahahahaha...sexy gile lutut kaler kuning itu.

tapi kan peej, memang biasa kot. kalo kau pandang bwh lelama, pastu tetibe kau pandang atas, bepinar mata sekejap. bukan pening, tapi macam berpinar....bak kata kau la, ada bintang2 tu...

kau tak mental, jangan risau.

Leen said... [Reply to Comments]

Aku selalu gak nampak tapi tak la setiap masa kat toilet.. rasanya blood rush sebab bila aku tunduk lama2 sket pastu bangun baru rasa... maybe peej tunduk time kat toilet lama sgt kot.. time lain kejap2 je

peej said... [Reply to Comments]

wani - haha. bengong. tp betul la. macam selalu dlm iklan tu kan.


nurul - hah sebab rabun? sbb mmg acik rabun pun. tp darah rendah mcm tak logic je.


pert muffin - haha. yg rambut kuning tu bukan aku. tu konon cartoon ;p


mazzuana - ye ke. tekanan darah rendah bkn org kurus2 ke? org mcm aku ni darah tinggi ye la kot.


lya - tu la. aku pun kejap aje.


pkkure - lawa kan. tau la benda tu pelik. mesti sbb something. tp kagum tgk lawa terus takmo fikir kenapa jadi macam tu.


sue - haha. buat free hand. tu yg sexy. konon kurus. padahalllll. heheh. tu la. lega bila ada org pernah rasa. aku ingat aku je. so x mental la kan? :)


leen - tu la kan. aku rasa mcm blood rush. :)

bRaiN fReEzE said... [Reply to Comments]

Aku pun slalu gak kene tuh.. kadang2 tengah mencangkung bile terus bangun je harus aku akan nampak.. Tu ke orang panggil berpinau2???

fara said... [Reply to Comments]

aku biasa nampak bintang dlm toilet sebijik mcm ko peeja...tapi tu dulu masa aku kecik2...zaman tu still pakai tandas cangkung...gila mengiggil kepala lutut bila cangkung lama2..hheheh...tu yang bintang kejora tu kuar..color mcm rainbow...
la ni dah guna tandas duduk...so bintang dah takde..
-fara-

Cik Puan kasih said... [Reply to Comments]

Aku nampak bintang kat toilet takde la hehehe... tapi aku nampak bintang masa 1st time cabut gigi sek rendah dulu.

dulu aku mmg penakut giler cabut gigi ok, sampai mak aku t'paksa bagi upah klu aku cabut gigi dia bagi pencil box yg boleh bukak both side masa tu femes kat Hankyu jaya yg kat chow kit tu (betol ke eja ni)

memula tu ok je sekali bila time doc nak cabut, dia pi adjust kerusi (kerusi tu kan bleh adjust turun naik kan) bila tgk kerusi tu makin tinggi aku terjun ko... jenuh nurse ngan mak aku pegang hahaha...

akhirnya dapat gak la doctor tu cabut gigi tu tapi dlm keadaan kepala aku kat atas tempat duduk badan dah nak cicah lantai...
bila doc tu cakap dah ok je terus aku nampak bintang2 berkelipan tu...nampak bintang pun yer kena cubit ngan mak aku pun yer gak huaaaaaa..

kalo ingat2 blk memang malu huhuhu...


kasih8953

anggun said... [Reply to Comments]

peej...kepala i lg berbintang2...i silent reader u...wlpon tk penah kenal u..tk penah jmpe u...tp, blh lak mimpi...i kuar ngan u...

pelik..pelik...

Lin said... [Reply to Comments]

yup,selalu jadi cmtu kt i bila i pening..mmg punca jadi sebab low blood pressure kot.. :D

S!eZaN said... [Reply to Comments]

pernah gak kena..1st time mase kena mase sekolah lg..pas main2 kat tengah panas..sampai skang still ade gak kalau gosok2 mata..x penah jmpe doc pun..

WiFe jOhN said... [Reply to Comments]

intro : erkkkk...hai peej kite penah satu skool dulu...sk setiawangsa...

erkk pasal nmpk bintang2 kerlip...org kata simptom2 nk kene darah tinggi tu..u better check ur blood pressure la...

Sue@Iza said... [Reply to Comments]

takde, takde...kalo kire nampak bintang camtu kire mental, kesian kat diri sendri, since kecik da mental kot.

Memi Hazel said... [Reply to Comments]

mati mati ingat tetet
rupanya kaki.. hihhihi

jarang nampak bintang2
selalu nampak ulat ulat dalam mata jer..
geliiiiiii

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

ai dl pernah kena masa kecik2 gak..betol..siap ada cm colorful2 lagi...nak2 lak pas menunduk2 lama ke...tp beso2 ni adalah jugak tp jaranggggggggggg...maybe ada effect sbb mcm darah kt otak kot sbb tunduk2 kan?

khairierahman said... [Reply to Comments]

saya selalu nampak bintang2 camtu enche peej. selalu banyak arah camtu la. kadang2 dia bergerak2, then mata ne gatal ikut bintang2 tu pegi mana. wahaha. mula2 pike, wah saya ada kuasa magik kah nampak bintang2 ini sume? lolx.

tapi saya nampak tak kira kat mana2. kadang kat living room, kadang dalam kereta, mana2 la. tetiba lepas kelip mata nampak banyak bintang2. lepas tu kagum sendiri. wahahaha

n rasanya sebab blood pressure kot. sebab selalu nya lepas nampak bintang2 tu akan rasa pening. entah le.

ps- tibe2 segan sebab cam saya je laki yang komen. har har har.

peej said... [Reply to Comments]

brain freeze - hahaha. ye kot. lawak lak dengar perkataan berpinau. ok aku gila.


fara - gelak gila aku n noy baca komen kau ni. sebab sampai menggigil. aku tak suka ok jamban cangkung penat. dah la aku ni terlebih muatan. ;p


cpk - hahhaa. aku tak suka ok jumpa doktor gigi. scary sangat. tp takda la sampai nampak bintang.2 heheh..


anggun - biasa la tu. sbb selalu baca blog kot. i pun selalu je mimpi dgn blogger. rasa bengong aje kadang2. padahal kenal pun tak. hhuhuhu.


lin - yeah? tp tak teruk kan? kena check ke huh?


siezan - ye ke. ni kena time baru2 ni. start few months back la. sama la tak pernah check. rasa kagum2 aje.


wjohn - hoh ye ke? eh tapi aku ni bukan ingat sangat budak sekolah rendah. kecuali if sekelas la :) mana tau dulu aku skts? ada tulis eyh?


sue - hahaha. takda la. aku scary. mana la tau aku sorang je pernah nampak kan. nasib ramai pernah rasa.


memi h - omg. ulat2?? apa pulak tu? tak pernah pulak.


buyui - colourful? weoww. gila canggih bintang uolls.


khairie - haha. tu la. takpa la. lelaki tak semestinya tak nampak bintang kan. keh. tp betul la magic kot. maybe anda the next sorcere's apprentice ke. hahahhaha. eh tp kalau ada magic betul2 mesti best kan.

WiFe jOhN said... [Reply to Comments]

peej: mmg la u tak tulis kat dlm blog..tp..memule i bc blog u i rs mcm kenal je u...pastu ade jumpe ngan sorang member sek ren gak la dulu (wani)..die kate peej tu satu sek ngan kite dulu...kitorg team netball mase sek kat ctu dulu...ingat tak? hikikhikhikhik....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...