Instagram : @peejburhan

baby girl~

sejak hannan takda lulu plak buat perangai.
selama ni lulu kan sweet aje. senyap aje. suara pun payah nak dengar.
tapi bila hannan takda. dia macam melilau ngiau2 carik hannan.
makin lama makin kuat suara dia.
kita orang macam dah tak tau nak buat apa.
plan nak adopt kucing lain. tapi macam tak kuasa pun ye.

sekali elok few days later kawan aku tepek kat fb dia. siapa nak adopt kucing.
banyak gila ok.
so cepat2 noy booking.
pastu weekend. me, noy n P.G pergi amik kucing tu.
P.G drive. hohoh. rasa scary aje ok.
P.G ni baru bapa bulan ni dpt lesen.
selama ni dia takmo amik lesen. dia takut.
sebab zaman dia muda2 dulu dia naik kereta ngan kawan dia asyik accident ngeri.
as in kalau org tgk kereta tu, org ingat dah ajal dah.
akhirnyaaaaaaaaa. baru la dia nak amik lesen.
yang aku bila P.G drive tak abis2 cakap, "cho cekeri (so scary) "
padahal ok aje. ;p
saje je takuit lebih.

anyway. amik tu bawak la balik.
kelakar aje. hannan nampak aje terus tawaf cage tu.
"meow, meow,meow. aik"
dia ingat lulu kot. tgk lain kan.

:: oh ni pic hannan masa mula2 balik tu. menyelit je kat noy. tgk la gaya tido tu. kaki sama macam noy. tak suke ::
:: dia tunggu je depan ni ::

hannan semangat nak kawan.
tapi betina ni takmo kawan.
asyik la garang2.
tapi tak dapat nak manja ngan dia.
sebab hannan dengar je bunyi cage bukak terus dia serbu. abis macam mana.
so boleh snap sikit2. aje.
geram. dah lama takda kucing kampung kan. n betina.
so dapat ni suka sangat. sayang dia tu.

:: cantik kan dia tu ::
:: haha tengok la muka hannan bengang takda sapa nak kawan ngan dia. telinga sampai ke belakang ::
omg. nak pilih nama dia ni amik masa berjam ok.
dah orang ni suka nama. orang tu pulak tak suka. n vice versa.
macam2 nama la ada.
noy satu perangai. dia bagi nama orang.
n nama2 tu mesti ada je yang kita orang kenal. aku tak bg la kan.
tiba2 lak dia nak bg nama mat salleh.
tah kenapa. tak berapa suka.
mama pun bg nama pelik. last2 mama fed up cakap, " hoih nak bg nama kucing pun susah ke? kalau nama anak nanti macam mana la" ;p
last2. pikir punya pikir. bagi nama Yoki.
nok nak bagi aoki. konon aoki lee la kan.
aku rasa susah nak panggil kucing tu nanti. dia senang 2 suku kata aje.
so yoki it is :D

oh ngan lulu yoki ni ok pulak.
nak kawan. tapi lulu yang garang2.
tapi bila yoki kejar. lari tak cukup tanah lulu tu. tah apa2.
padahal lulu genduit. yoki ni keding ajo.

oh i love yoki so much walaupun baru a week ngan dia.
dia pandai sangat. dalam sehari dia dah tau nama dia. pandai betul.
then by 2nd day dia dah best friend ngan lulu.
pastu manja bukan main. unlike kucing bulu tebal yang kadang2 eksyen tak bertempat kan.

so itulah kisahnya.
baby girl baru dalam family, YOKI
=D

11 Comments:

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

sgt cute yoki!! love the mata!

+ aisyah + said... [Reply to Comments]

oh my,yuki sgt chantek!!
mcm pwincess~ :)

UnaChenta said... [Reply to Comments]

Comelnya Yoki! tolong picitkan pipi dia k! hehe :)

efa fairuz said... [Reply to Comments]

yoki cun sangat..ayu betol..tp nampak lagi muke die shy shy cat..esok esok bile dah hilang homesick mesti ok la tu..hehe

Rie Zarchry said... [Reply to Comments]

beautiful cat
salam gosok2 pale die sket
smoga tuan dia murah rezeki sllu :)

supermommapots said... [Reply to Comments]

yoki..yoki..mcm choki choki..hehe..muke dia comel la..tak mcm kucing betina..mcm muka kucing jantan..saya suka kucing yg hidung besor2..comelll..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

welcome yoki comey!!

Nic Helena said... [Reply to Comments]

yoki was pretty. but hannan muka takboleh-blah. mengekek2 gue laki bini tengok hannan punya feel. wakakaka

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

slmt dtg yoki dlm keluarga ini. haha

Ann said... [Reply to Comments]

heheh cute laa Yoki..emm jgn laa buang/kasi org lain si Hannan & Lulu tu..kesian tgk

aNnAsUe'G said... [Reply to Comments]

oh cik adik yoki si gadis desa. shomelll!! mata die santek! ;D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...