Instagram : @peejburhan

8 Ramadhan~

semalam tak sempat update menu day 8.
sebab busy seharian. ;p
so here it is.
semua beli uolls. konon nak beli sikit2.
bila hidang baru sedar mcm byk aje.
so xyah la masak.
kalau x plan nak buat cencaru bakar cicah air asam. :)

so ini lauk2 pilih itu.


:: noy ngan masak lemak rebung dia. kalau boleh hari2 mau makan kot. ::
:: sambal paru lagi. heheh ::
:: ikan bilis, kentang, tempe goreng cili. ceh ni pun nak beli kan. padahal boleh je buat sendiri kann ::
:: rendang daging . limpa takdok :(  ::
:: sambal belacan noy buat. motif? nak sedapkan hati sendiri kot. janji ada yg buat. ::
:: kuih muih ::
:: murtabak. a must ::
:: air tebu n air asam boi :: 

10 Comments:

reena said... [Reply to Comments]

Masak lemak rebung + sambal paru (Orang Penang panggil 'kelempong') = TERBAIK!

nasaoji said... [Reply to Comments]

saya ingt..awak amat suka paruuu...1!

aku pun nak jugak paruuu..paling sedap, kat ner ek?... ;)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

paru!!me loike too..org kedah panggil KELEMPONG mcm penang gak :)

funky_D said... [Reply to Comments]

oh god sambal paru! suka giler la.....kentang+tempe+ikan bilis goreng cili pun fav. dulu pun slalu beli. ni yg tetiba ngidam ni.ok. air liur dah meleleh dah.
waaaahhhhhhh.....i wantttttt.....

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

peej pun suka renda limpa yer..sy pun suka..kalu balik umah mk sy di gombak mesti sy krim kat mak suh beli kat param sana..sedap!

Drama Mama said... [Reply to Comments]

peej..pasai entry u before this i dah pi carik kuih keria kat pasar ramadhan...tapi tak sedapppp! rasa tepong saja! tsk tsk tsk... nyesal i beli uwaaaa

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Kak Ungku Betty said... [Reply to Comments]

amboi meriah dan mewahnya buka puasa dua anak dara ni....teringin pulak nak rasa sambal belacan Noy...pegh, mesti sedap ni dan naikkan selera makan peeja...hikhik

CikLilyPutih said... [Reply to Comments]

pinggan isi kuih tu samalah dgn yg kat umah nie.. beli kat jusco ek

peej said... [Reply to Comments]

reena - a ah. arwah maktok org kedah. pun panggil sama.

nasaoji - entah. rasanya paling sedap if buat sendiri. hahaha. mana2 kedai pun takleh lawan

buyui - a ah. sbb arwah maktok org kedah. :)

funky_D - kan. kadang2 mkn lg simple lg best.

hanim - a ah. if minang punya paling best. entah kenapa ;p

drama mama - sedap kan keria. if pandai org tu buat la. lembut. yg memula i makan tu keras semacam :|

aunty bada - act. i don't fancy sambal belacan. tah kenapa. sekali sekala je makan. ;p tp if tambah tempoyak acik sukaaaaa.

lilyputih - tak la. mama dpt utk Jcard point. so dia bg kita org. sbb mama tak guna.

sweethOneY said... [Reply to Comments]

sahur td makan masak lemak paru.. sedappppppp.. paru terbaikkkk :D

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...