Instagram : @peejburhan

7 ramadhan~

sorry bout my ;last post.
emosi tak stabil.
well don't i always.

anyway, ni menu semalam.
masak n ada beli.
sebab bawang n kentang abis.
so singgah kedai runcit beli. malas nak pergi hyper market.
sekali dah ada orang jual2 kuih n all.
apa lagi. beli la kan. sukeeee.

:: asam pedas ikan bawal by me ::
:: sayur by miss noy ::
:: ikan goreng n pegedil (beli) ::
:: paru sambal (beli). sedap terlampau. siap ratah2 depan tv. feeling popcorn la konon. kehh ::
:: kuih-muih. haha tamak kan. beli mostly dua ketul aje. tp potong2. so nampak byk la. onde-onde tu best. elok sampai subuh tak basi. tp dia takda gula ketul dlm tu.   ::

anyway. licin ok. takda satu pun terbazir. bagus kan ;)
siap gaduh ngan noy ok.
dia sibuk marathon vampire diaries.
aku online. elok lak tepi meja makan kan. ngap ngap.
pastu aku tanya la. dia nak tak keria. sebab aku dah makan 2 ketul. tggl satu.
dia kata taknak siap ngan tangan2. aku pun ngap la.
abis tgk kul bape pagi dia kata mana keria.
aku kata dah makan la kan. aku tanya dia kata taknak.
dia kata aku pencurik. tak adil sbb dia tgh tgk tv. so takleh concentrate. bengong kan.
dia kta dia ingat aku makan aku punya aje.
ceh. if aku makan aku punya. buat apa nak tanya.
hehehehe. nampak nau buruk lantak semua aku makan.
abis dah beli. bedal la kan. takkan nak bazir. haha.

ok ada la 3 ketul x abis kot.
tu pun yg noy pilih. so salah dia. dia yg tak makan. ;p
well itu aje menu semalam.
ta-ta.

10 Comments:

nasaoji said... [Reply to Comments]

haha..tak buruk lantak ler...membazir kan amalan saitan.. ;)

Ita Shadila said... [Reply to Comments]

aahahha.. eh motif gelak dulu
gambar sayur noy tuh, aku duk pk eh sayur apa kaler koneng tu.. lama okehhhh aku tengok gambar tuh.. pastuh baru perasan tuh adalah senduk.. bongok ok! beriya aku pk, sian kat otak aku

Hazrey said... [Reply to Comments]

my only comment peej, OBESITIIIIIIIIIIII

Deqna said... [Reply to Comments]

korang dua beradik memang kelakar lah..

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

paru itu mmg merembesss la.......suka gaks kuih keria..ok ptg ni p carik!!

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

bagus peej...xde pembaziran...

linda said... [Reply to Comments]

ayooo, hazrey nye comment... terasa ai... huuuuu, tak baik tauuuu...

erm pija, now u & noy dok rumah lain ek? tak sama ngn parents u ek? bcoz i notice ur mom blog always mention abt u & noy balik or not...

ok, sy penyibuk lebih, tp sy mmg lawat blog awk n ur mom hari2 tau ;)

Drama Mama said... [Reply to Comments]

healthy gila sayur noy masak tu! padan la maintain ja ek!

kuih keria is my fave too! nak nak nakkkk!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Budak Setan said... [Reply to Comments]

Peej, nape aku tgk mata ikan goreng tu macam sedih? macam merenung nasib git..hak hak

-Ujie

peej said... [Reply to Comments]

nasaoji - haha ayat penyedap hati.

ita - haha. lawak. ada ke sayur mcm tu?

hazrey - ye. mmg 'siti' di sana sini. (taknak sebut obese. emosi)

deqna - kelakar kah?

hanim - itu yg penting sekali.

buyui - mmg sedap sgt.

linda - a ah. ye la tu. tp tak rasa mau share di sini lagi. later2 la kot.

drama mama- tp akak dia pun makan benda yg sama. apesal tak ter maintain? erk.

ujie - hahaha. sampai ke situ kau kaji. bengong ok. tp ye la. nampak sedih kan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...