Instagram : @peejburhan

6 Ramadhan~

semalam bukak puasa sangat simple.
takda kuih ke apa pun.
malas nak keluar pergi pasar juadah.
tapi ok je. malam mengunyah makan keropok n makan chocolate. ngeh.

so ini menu semalam.

:: sambal tumis udang n sotong. mula-mula siang udang aje. tapi rasa macam sikit aje. wah tamak kan. lepas tu terus siang sotong pulak. kasi campur. haha tamak. sedap gila woah. petai je takda. kalau ada lg walla~  ::
:: labu masak bening. hasil masakan noy. tp aku prefer labu masak lemak kot. entah ::
:: telur dadar ::
:: air asam boi. ::
itu aje. so simple kannn.
teng teng teng.
ok hari ni tak sure nak pergi pasar juadah ke tak.
macam malas. tgk mcm mana.
oh cuaca hari ni best melampau kan.
hujan je. rasa macam nak tido sampai bukak puasa nanti.
haha gila over. baik takyah puasa terus.

ok tu je.
ta-taaaa


7 Comments:

Dari sudut Hati kecilku said... [Reply to Comments]

hahaha..
yerppss lah peej..
labu tu kalo masuk lemak lg sesuai
bening cam x sesuaii jekkk

Wawa~* said... [Reply to Comments]

wahhh.. lapar tgk menu2 nih *glup*

cik gObu said... [Reply to Comments]

walaupun sy sudah berjanji tak mo bukak blog peej waktu tghr sebab sgt gigil2 tgk gambar makanan tue

tp tangan tetap mahu bukak tao

hahahahah

penderaan perut sedang berlaku ;)

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

setuju dgn cik gobu..aiyohh tara tahannnnnn

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

masaka bening tu caner?bagi la petua..knp lak labu x sesuai?banyak tanya lak kan...pangg sekali..

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Masak bening labu okay lah peeja tapi jangan lupa bubuh 2 3 batang cili api, bila nak makan tuh pecah2 kan sikit..baru ada kick..
tapi sepatutnya masak labu putih jer untuk lawan ngan sambal tumis itewww..

peej said... [Reply to Comments]

dshk - tu la kan. tp noy siap sound, "jangan sentuh labu saya. saya nak buat bening" over kan. so senyap je la.


wawa - haha. tadi blog hop pun dok telan2 air liur. seksa betul kan.


cik gobu - lain kali berpegang la pada janji. kekekek.


buyui - sila tahan. sikit lagi nak berbuka ni. yeayy. *eh tiba2 aku lak teruja*


suria - entah la. nama dia bening.. dia macam sup2 la. bukan tak sesuai. saya ni x suka labu. sebab rasa pelik. tp lately ni try mkn. ok la pulak. ni bila makan bening tak suka blk. so rasanya tekak ni boleh terima if labu masak lemak je kot. if masak bening tu mcm ngeri sikit. :)


mama - ada cili padi noy letak. tp takda lak pecahkan. tp x best la. pija tak suke bening. :(
labu ada lg half. nanti buat masak lemak. yeayyy.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...