Instagram : @peejburhan

4 Ramadhan~

ok malas nak type panjang2.
online kat pc ni mengurangkan pahala puasa.
sebab maki2 sbb connection slow.
nak upload pic ni pun berabad ok.

so ini menu semalam.

:: kari ayam. hoh kalau ada roti jalam mesti best cicah. tak pun roti boom. tsk. mengidamss. ::
:: sayur buncis + su un + sotong goreng ::
:: ayam goreng ::
:: cencaluk ::
:: pecal (beli) ::
:: masak lemak rebung (beli). di request oleh noy ::
:: karipap - akok koduit - onde-onde. onde2 tu xleh makan semua ok! sebab basi. cibais betul. jual betul2 boleh tak? ::
:: popia basah. favvy. tp aku suka kalau dia salet sambal dia tu kat atas. pastu tabur2 apa tah. but anyway, yang ni punya ok la. but. seketul 80sen ok. 80sen!! aku rasa melampau sgt kot 80sen. agak2 la kan. aku rasa 60sen ok lg kot. over tau dorang ni ::
:: oh ni kuih yg aku lupa snap ari tu. apa nama dia eyh? ntah. masa tgk ni sengih aje. kan aku kata mesti papa beli lg. sekali betul. mmg dia beli. heheheh. ::
:: last...murtabak. kalau takda rasa tak lengkap ::

so itu la menu semalam.
selamat berbuka semua.


16 Comments:

zack_blossom said... [Reply to Comments]

sedapnye kari ayam cicah ngn roti jala...nyum2!

Arin said... [Reply to Comments]

kuih kaler-kaler tu nama kuih koci.inti kacang2 dlm tu kan?kuih tradisional melaka tu..

A.I said... [Reply to Comments]

aritu aku pon terkena gak. onde2 basi!! tak berkat niaga..

kukuchimachikumi said... [Reply to Comments]

teringin kt sotong 2...yummy!!!

Anna said... [Reply to Comments]

kuihcolour pink tu Angkoo- nyonya kuih. Famous for org melaka.
sotong dan kacang nampak macam kerabu lak... not bad eh yr mom masak dlm lemah dan tak sihat. Wanita urat besi- gave birth and now tak sehat still gagah ke dapur puasa puasa ni. bless her.

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

semlm masa u ckp kuih papa u beli ai dh leh agak dh kuih tu sebab sejak dua menjak ni ai kan keje nk abeskan entry u yg lama2 so dh ada la citer puasa thn lepas u baca n dh tunjuk kuih fav papa u too...teringin la nk rasa kalau ade jual :)

Liz Rohaizat said... [Reply to Comments]

yerp, bkn kuih koci la. kuih warna2 tu kuih angkoo. inti kacang, kalau kuih koci, inti dlm dia inti kelapa. luar warna putih atau ungu gelap

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

lauk2nya menyelerakan...pagi2 dah tgk lauk pauk ni..membuatkan cpt lapar..betul tu peej kalu kari tu cicak ngan roti jala mmg marbeles...sedap!

mazzuana said... [Reply to Comments]

yup peej as what anna said, itu kuih angku..mak i panggil kuih ku..nyonya kueh..sedap wooo kalau dalam dia isi kacang ijau..

Rie Zarchry said... [Reply to Comments]

seronok laa, peej
leh mkn mcm2
rie kat swak ni hr2 mkn same je
nasi n ayam, nasi n ikan,
kuih karipap
tp btul la mahal popia basah tu
timbang kilo ape
haha

Pnut said... [Reply to Comments]

hollaaa popia tu 80 sen?? gila haper.. popia basah je pun, bukan kena goreng, pakai minyak, gas.. ishkkk tak wajar..tak wajar...

tak wajar tu..bahasa berhemah occay..

SURIA AMANDA said... [Reply to Comments]

banyaknya menu...tapi tu la kan..kekadang marah ngan org yang jual kuih ni..kuih nampak gojes,last2 sampai umah basi...nak jual betul2 la kan,....

lily lotus said... [Reply to Comments]

uish ok lagi harga popia tu..kat tempat ly..kinrara..singgit seketul..bodoh betul

peej said... [Reply to Comments]

zack - best kan. tp sampai ke hari ni tak dpt lg roti jala. :(


arin - kuih koci? kuih koci bukan balut ngan daun tu ke. itu cheq tau. sebab favourite dak tu. ceh aku ni semua favourite kan.


a.i - kannnn? dah tau kelapa cepat basi. jgn la buat dpd pagi ke apa. pfftt. by the time nak berbuka dah basi. bodoh tau.


kumi - sedap sgt.


anna - oh ok. sama la nama dia ngan kuih nyonya biasa tu. cuma rupa lain yea. ok noted.


buyui - hahha. tu la. bertahun ok. kuih tu mesti ada dalam list dia. tak tinggal.


liz - wokehhh.


hanim - ok ni mesti laapr betul kerana sampai typo cicah jadi 'cicak'. kari, cicak, roti jala adalah combination yg menakutkan.


mazz - okies. thanks for the info.


rie - napa? sana takda pasar juadah ke?


pnut - kannnn? terfikir gak. dia bukan kuih yg pakai gula ke apa. ni stock semua bahan2 murah aje. keji nak mahal2.


suria - kan. ada orang sekali basi takpa. lain kali ok. kira tanpa kesedaran kan. tp ada yg 2-3 kali beli basi lagi ok. sgt cibais ok.


lily - sini ada la popia rm1. yg budak af tu punya bafak jual. tp popia tu mmg besar n penuh bahan la. ni stock popia yg selalu2 kita jumpa tu. standard size. so mcm keji sampai 80sen.

Rie Zarchry said... [Reply to Comments]

peej,
kat bandar2 ade la
rie kat pndlmn
ade kedai tp xbyk jual2
hr2 lbih kurg same je menu
dah tu sume xmenepati selera besarku
boring je..huhu

peej said... [Reply to Comments]

rie - oh ye ke. mesti tak best kan. belajar la masak. masakan sendiri kepuasan berganda ok. jimat pun ye :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...