Instagram : @peejburhan

17 Ramadhan~

masa lepak tu. tiba2 noy ajak ice n huda berbuka ngan kita orang kat umah.
so inilah menu yang di masak.
huda cakap tak tahan tgk sambal udang n sotong aku.
so itu harus jadi menu utama la kan. ;p

time ni la yang aku kata rasa scary masak.
ye la bila masak utk orang rasa debar2 je kan ;p
Alhamdulillah turn out great.
dorang cakap sedap. so boleh la bukak restoran kan. hahahha.

:: sambal sotong n udang ::
:: noy buat masak lemak cili api, pucuk paku n labu. pun meletop. ngeh. boleh jadi share partner ni. ::
:: ulam - petai n kacang botol ::
:: telur dadar ::
pastu ice n huda call cakap nak apa2 air ke kuih ke apa.
kita orang kata apa2 aje.
then dia kata ada ayam tak menu.
dia tgk ada ayam golek. so dia nak.
haha kan aku cakap. kalau pergi pasr juadah tu. semua kau rasa nak kan.

:: ayam golek. pun sedappp ::
:: murtabak n kuih2 ::
:: haha org yg tak sabar nak berbuka. dok tepi meja makan. ::
:: lulu n yoki yang dah jadi bestfriend :: 

lawa kan tudung huda. aku suka.

me : tudung awak tu sekali ke. dia ada anak dia?
huda : anak. kenapa? tak lawa yea.
me : eh tak la. lawa. saya suka tgk.
ice : haha. ye ke? aku rasa macam orang indon innocent.
huda : jahat kan dia. whatever ok.
me : tak la. lawa. serious suka. pastu belang2 mcm nak sama ngan baju

comel kan. mak skerr je.
better la dpd tudung selalu yang macam awning tu. ;p


tension je ok.
ice lepas berbuka terus tukar channel sports.
tgk badminton ke apa.
macam papa ok. papa tu tv memanjang pasang sports ok.
bola, badminton, tennis, golf, boxing, ultimate fighter ke.
apa je la. berita sports pun dia tgk.
kadang2. sukan pelik2 pun dia tgk ok. tsk.
pastu kitaorang layan uno.
uno stacko aku tak join main. tak suka kalah. ;p

tengah duduk2 terkejut aku tgk bulan besar, rendah n oren semacam.
so jakun2 la tgk. 
macam kesian pun ada kat bulan tu. rupa sakit aje.
sorry la camera tak canggih.
so ni je yang dapat snap.


ok tak nampak besar yea?
tapi percayalah if tgk life nampak besar sangat ok.

:: pastu noy suruh pose. konon background bulan. tah apa2 ok. bulan tak nampak ketara. yang ketara muka aku besar pinggan. ::

dorang paksa2 aku main uno card.
aku taknak sbb aku tak suka nanti kalah2.
sekali mmg betul 2 game aku main kalah ok.
dah la noy asyik menang aje.
kita orang dah kata dia main tipu. dah jampi card dia la apa la.
aku cakap. kalau kali ketiga aku kalah jugak aku nak terjun je dpd balcony.
tak suka.
sekali yg third tu menang pulak. ;p

sangat seronok. nanti harap dorang datang la lagi lepak2.
jangan serik.
mungkin lepas ni kena buat sleep over pulak.
wah over kan. orang tu dah kawin. apa jadah nak sleep over. ;p
takpa tunggu jonet pulang. rindu perempuan tu sangat.

ok tu je. bye bye.

13 Comments:

.ieLah. said... [Reply to Comments]

tudung huda laawaaa! :)
tapi kal sendiri pakai rase pelik.. huhu

peej, sambal sotong tu menyiksa jiwa :(

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

even sll rasa terseksa sbb bukak entry je mesti makanan..tp gigih ok nak bukak jugak..muehehehehe [so slaahkan diri ai sendiri] btw uols dh pindah umah ke?ai ade terlepas any entry ke?[sibuknya aku..x mo story x kesah...] sori byk tanya..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to Comments]

sedpanya smbal sotomg tu fav sy jgk..xsangka peej n noy pndai masak...oklah tu boleh jamu org lagi..

huda tu mmg cntik..comel jer..tgk org pakai tudung tu nmpak cntik jer..klau sy pakai bak kata peej besar pinggan jd muka

umi ameer said... [Reply to Comments]

yelah, sambal soton itu mmg nampak menyelerakannnn..

tingat masa muda2 dulu kumpul2 ngan kawan2, lepak2.. huhuh.. mana pi semua kawan2 ku ek?

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

selalu teringin nak makan sambal sotong tengok peej masak ni. bilalah nak dapat rasa. tkde buat open house untuk berbuka ke? boleh mami gi try :P

reena said... [Reply to Comments]

Hehe. Dia tak bagi terjun la tu.

Sambal sotong & udang & maak lemak cili api tu sangat mengecurkan air liur.

akiss ferrero. said... [Reply to Comments]

sedapnye masak lomak itu kak peej!

bulan tu kan, kis pun penah nampak. dlm kamera mmg nmpk kecit! tp sbnrnye besar kan? jakun juge tgk. merah oren plak tu.

HaNa NyoTa uHArA said... [Reply to Comments]

kak, haritu pun aku ada nampak bulan oren tu..besaaaaaaaa!!!

~Cik Ati~ said... [Reply to Comments]

sy nak like this...makanan tu seme menggoncang nafsu makan ai..hahahaha

AziniMZ said... [Reply to Comments]

haha muka besar pinggan.. lawak la.. hai pija..suka la baca blog ko..

n Z r A said... [Reply to Comments]

haritu kan saya kan terserempak kan ice ngan huda kat jalan tar. my friend (and he's a guy! LOL) yg sedar. perbualan lebih kurang begini :


Kawan : Nad, kau baca lagi tak blog peejburhan
Saya : Baca la hari2 aku bace kot
Kawan : Ko ingat tak kawan dia yg ice tu
Saya : Haa ingat kot
Kawan : OK pandang blkg. Tp jgn obvious sgt ko tgh usha dia
*excited excited pusing belakang*

Rasa macam jumpe artis uols. starstruck! Harap2 ice n huda tak perasan muke jakun tgh mencari2 saya.Haha..so skarang mission ktorg supaya terjumpe peej plak. haha..tunggulah thn dpan balik plak kite teruskan mission

Eh terpanjang plak sori kthxbai.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kite pun xsuka tudung awning itu.. hahaha. tudung huda tu tudung syiria.. mmg lawa kalau pakai ^^v

peej said... [Reply to Comments]

ielah - tu la kan. kadang2 ada bentuk2 muka je yang sesuai certain2 tudung tu kan.

buyui - mmg banyak tanya uolls. mungkin terlepas baca reply komen kot.

hanim - belajar sikit2. kalau tak sampai bila pulak tak reti masak kan :p

umi - tgh muda2 ni la boleh. kang semua dah ada family. semua pun busy2. makin lama nanti makin takdok kawan2 nak lepak. tsk.

mommy - haha. tak cukup rajin lagi sampai nak buat open house. ;p agaknya if buat pun silap2 cater aje. kan

reena - combination yang sangat la best. suke sangat.

akiss - kan. sangat besar bulan tu. sedih benar rupa dia.

hana - kan kan kan.

ati - haha. takda butang like this la. kalau tak boleh like kan.

azini - terima kasih ;)

nzra - haha. kelakar ok. over sangat. ice byk kali cerita ada org tak dikenali tegur dia n huda. rupanya sbb baca blog ni.
ala takyah la jumpa diriku ini. percayalah. saya sangat pemalu n takkan tau nak cakap apa. bikin sakit hati je nanti.

wani - oh ni ke tudung syria yang orang dok kecoh2 tu. lawa kan. saya suke. :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...