Instagram : @peejburhan

15 Ramadhan~

semalam dah plan nak makan sedap2.
dah keluarkan bahan.
sekali last minute noy kata dia berbuka luar. terima kasih.
aku dah macam. malas la nak maska kalau takat aku kesepian kan.
so aku pikir masak mihun je la.
tah kenapa lately ni asyik teringin mihun. gilo.

tapi sedar takda bahan nak letak dalam tu.
so tweet la tanya boleh ke letak sausage?
ke pelik n sewel.
sekali dorang kata ok aje. potong kecik2.
so mihun goreng kita.
goreng2. goreng sikit aje. lebihan sbb few days before tu aku ada goreng gak.

so semalam inilah menu berbuka puasa saya.

:: mihun goreng sausage ::

:: sirap bandung cincau ::

haha tak percaya?
percayalah. walaupun aku pun macam tak percaya aku berbuka makan tu aje.
tp kenyang gak.
mmg la kenyang. 2 kali tambah kannnnnnnnnnn.
hahha. hari ni pun hampir berlaku episode sedih.
well no-no. takmo.
so aku plan n make sure aku berbuka sedap2.

dah la tadi terjaga sebab takda electric tiba2 kat umah.
dah la lately panas nak mampos.
seksa ok. so make sure buka kang puas hatiiiiiiiiiiiiii.
yeay.

ok nak gerak.
selamat berbuka semua. :)

5 Comments:

Jeffery said... [Reply to Comments]

wow...Peej y'day pun I ate Bee hon Goreng ngan Hotdog juga heheh sama plak resepi kiter ni yek...tapi takder bandung cincau tu...BTW, love your blog very the enjoy...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sedap ok bi hun goreng ^^v

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

feberet ai okeh bihun goreng ari2 makan pon x pe..ngee..anyway mana yg lain2 apesal lak u sorg2 ni..sob2 [mengenang naseb diri buke sorg2 jugak]

peej said... [Reply to Comments]

jeffery - oh really. haha sama. ramai gak orang makan ngan sausage yea. tp macam pelik. tak rasa ke?


wani - sangat. tah apesal gila mihun goreng bulan puasa ni.


buyui - semua ngan agenda masing2.

Nantha said... [Reply to Comments]

hi...your cat is adorable.
simply amazing..!

Pls reply this to nantha.siddarth@gmail.com
Regards,
Krish.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...