Instagram : @peejburhan

10 Ramadhan - PHOP with BBGSians~

sorry ada hari2 aku skip.
pemalash lipash.

last friday session bukak puasa ngan kawan2 bbgs.
aku kat bbgs masa aku forn 4 n form 5. yeah.
ok pasal tu nanti if teringat n rajin cerita lain entry.

dorang ni selalu ajak keluar.
aku ni je malas nak join. mmg keji.
sekali rabu mcm tu farrina tanya nak berbuka sama tak on friday.
aku pikir jap. terus cakap ok.
ingat bertiga or berempat aje.
sekali ramai ok. siap berthread bagai kat fb. lawak2. tak suka dorang.
baru realize how much i miss spending time with them.

berbuka at the curve.
sebab pedd mau buka sana.
tah apa2 ngidam. layankan aje.

:: Paddington house of pancakes - PHOP ::

me : macam belang tau.
noy : apa belang?
me : kau tau tak belang tu apa?
noy : belang kucing kita belang kt depan tu la.
me : tak. belanga. muka aku besar macam belanga.
noy : ishh. tah apa2. ingat apa belang.

haha. betul la kan. besar belanga ok  >__<

:: menu dia complicated ok. too many to choose. semua nampa sedap. pastu tak tau nak mana. semua bebel2 kat pedd. sebab dia yang ajak makan sini kan. rasanya spend almost 1/2 hour tgk menu je kot. haha ::
:: syima still ngan menu. aku ngan bb. mmg org ada bb ni rude. asyik ngadap hp je kan. ::
:: pedd tanya apesal aku malu2? hello bukan malu2 ok. aku mmg ayu n sopan. :) ::
:: ice lemon tea ::
:: mine. frankfurt. atau seperti waiter philipines tu sebut, "frankpurt". ngeh. nampak tak menarik n sedih aje. sekali makan sedap ok. dalam tu mostly beef. salami, sausage, mushroom. tak puas sbb rasa sikit. ceh kau semua tak puas kan. pastu complain muka belanga. :p ::
:: ni pedd punya. california. nampak sungguh meriah kan. dia sausage seketul tak abis. offer kat kita orang. semua taknak konon. sekali dia sedar2 dah singgal sikit aje. sebab tanpa disedari. tangan aku, fa n adik fa laju je amik makan. sedapppp ::
:: ni farrina punya. tak tau nama apa. heh ::
:: noy - me - pedd - nura - syima - leanne - farrina - adik fa, familia ::
:: ketara kan nura tgh bawak gossip hangat. semua concentrate. tp aku x dgr sebenarnye. sbb nura ni suara ayu sangat. mak dah la pekak. ok tak pekak la. tp serious susah nak tangkap. tp aksi takmo kalah kan. ::
:: later nabila elme join. lambat sikit. sbb dia ni mmg workaholic sikit. lepas lepak ni pun dia sambung gi kerja. ::
:: dessert pedd. apa tah nama dia. sedapp :P~~~  ::

:: later order ni. peanut butter & banana shake. sedap terlampau. nangis.nangis. ::
lepas tu mmg sembang2 n gossip2 la.
cerita zaman sekolah. sampai la experience beranak.
hoih macam2 cerita la.
tengok je la expression masing2.
macam2 gaya ada.
ni pun aku amik sikit2. kalau ikutkan banyak lg pic.

:: takleh blah muka aku dgr gossip. bengong ::

best lepak sini.
sebab kedai dia tak kelam kabut nak tutup ke apa.
selalu kan kedai. around 10 tu dah sibuk nak bg bill la apa la. 
pastu kemas2 meja2 lain la apa la.
sini tak ok. kedai2 lain semua dah tutup.
dorang relax aje. kita orang lepak until 12am mcm tu.
bila mintak bill baru dorang bg.
best kan. kira selagi ada customer. selagi tu dorang tak tutup kot.
tp agak2 la. kalau kau lepak sampai kul 4am. dorang halau la kot. haha.

:: familia n nabilaelme. dia yang gigih cerita pasal beranak. menyesal tanya ok. detail beutl. semua dah ngeri2. ::
:: leanne - farrina - familia ::
:: bersama peddpet ::

oh masa dalam fb tu.
pedd cakap kena pakai white.
sekalu dia sendiri tak pakai ok. ciais.
yang aku dah bebel2 cakap, " kira kau ketua la? sebab pakai warna lain?"
sekali nura dtg pakai lg color2.
pastu aku tukar, " ok kau dah tak ketua. kau penolong. nura ketua. dia lagi color2"
noy tak kira. sbb dia join lambat.

pastu farrina pulak cakap kena bawak kad raya.
aku ingat main2. sebab dorang ni mmg pelik2.
sekali betul ok. dorang siap bawak kad raya. omg.
buat sendiri lagi. semangat.
aku rasa last aku buat2 card ni masa aku umur 21 kot.
gila lama dah. 
:: from pedd ::
:: from farrina. semangat kan. kalau tgk dia buat utk org2 lain lg geram2. tiap orang dapat lain2 pattern ok. ::
:: from syima ::

sampai ke sekarang fa cakap we owe her a hari raya card.
haiyohh malasnya nak buat.
beli siap pun boleh.

tapi betul la kan.
zaman sekarang kad raya pun takda. main sms je.
sms pun dah kurang sebenarnya. lama2 semua hilang aje.
zaman dulu-dulu meriah sangat raya.
excited n happy je dapat kad raya kat rumah.
tak pun if zaman sekolah. check laci meja. tgk ada kad. kan kan?
oh i miss the old days.

ok tu je. ta-ta

12 Comments:

buyuiazliana said... [Reply to Comments]

best kan jumpa kawan2 lama..mmg macam2 cite..gelak2 gosip2...pasal all white tu ai pon pernah gak kena..semangat sume nk seclor tup2 dtg sorg ni kaler lain..siap declare ckp dia ketua..ek eleh....

really miss la old good days..sob2

Asyima.Zainal said... [Reply to Comments]

awwwww peeja!!terharu nye kau tulis psl haritu...nway mmg fun sgt cite2 ngn korg sume...

nura:babe..bf adik peeja tu msti boring kan...(sambil tunjuk kt bf noy)

aku:knp pulak?

nura:yelah dr td dok main phone pstu dorg bole plak cite psl beranak2 kt situ msti die ckp *knp lah dorg cite psl bnde ni dpn aku plakkk*

hahahahahaha.... cian bf noy...

Liz Rohaizat said... [Reply to Comments]

happening la korang nie. suka baca!

A.I said... [Reply to Comments]

tengok pon dah tau meriah (^_^)

tp kau makan tu mcm buat celah gigi je peej. ke, blk umah kau balun nasik jugak? kalau aku, kompom gigil2 dah nk nasik ;P

Hazey said... [Reply to Comments]

bestla lepak2 dengan kengkawan lama... aku pun hari tu nak organise buka puasa dgn member sekolah sekali masing2 busy la, somi la, anak la.. last2 cancel.. :(

Bitter Sweet said... [Reply to Comments]

yang cek laci meja tu mmg betul la peej :D syiok betul zmn dulu2 time dpt kad raya..

+ aisyah + said... [Reply to Comments]

haiyooo.semua sangat gorgeous! :D :D

linda said... [Reply to Comments]

hi pija!

satu skolah ngn farrina ke?? i know her :) masa keje kat petrosains dulu.. tapi mungkin dia tak ingat saya dah :)

linda said... [Reply to Comments]

hi pija!

satu skolah ngn farrina ke?? i know her :) masa keje kat petrosains dulu.. tapi mungkin dia tak ingat saya dah :)

lily lotus said... [Reply to Comments]

sweetnya semua2 pics ni..putih itu suci..tetiba :D

saz said... [Reply to Comments]

aww bestnya korg. tak ajak i pun! syima tu ye2 je, jgn percaya ape2 dia ckp weih!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kite baru tgh batalkan niat nk buat handmade raya card thn ni.. pastu tgk org buat handmade ni mcm best la pulak. agh tapi malasssssss *headdesk*

wow korg semua nmpk gorgeous in white!! (dan kelabu serta kaler2 len yg xterlibat) haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...